Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak komunikacja jest dobra to poco mam przepłacać i jeździć samochodem. Oszczędność Bogdan. Coś o tym powinieneś wiedzieć.  Zapomniałam żeś ty mieszkasz daleko od cywilizacji. Tam to jednak jazda samochodem potrzebna wiem po sobie ale w mieście to jest wybór jak nie samochod to autobus jak nie to to tramwaj lub i metro taksówka też się znajdzie. 

Opublikowano (edytowane)

fajowo ...masz sporo czasu zeby paznokcie obgryzać 🤣 

Obgryzanie paznokci – przyczyny

Czy obgryzanie paznokci to choroba psychiczna? Obgryzanie paznokci u dorosłych osób jest zachowaniem polegającym na powielaniu szkodliwego nawyku. W psychologii obgryzanie paznokci nazywane jest onychofagią i zaliczane jest do grupy zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych. Może ono występować pod postacią łagodną, kiedy osoba chora obgryza wyłącznie skórki lub paznokcie w sytuacjach stresowych. Druga postać onychofagii jest silniejsza i polega na celowym okaleczaniu własnych dłoni. Co więcej, po okresie dojrzewania onychofagia wspierana jest przez inne nawyki, takie jak m.in. gryzienie warg, czy ołówków.

Przyczyn tego zjawiska może być natomiast wiele. Obgryzanie paznokci często występuje na tle nerwowym, w wyniku sytuacji stresowych. Może być ono bowiem sposobem na rozładowanie stresu i odreagowanie trudnych emocji. Do innych przyczyn obgryzania zalicza się również:

problemy rodzinne,

problemy zawodowe,

problemy w relacjach z innymi

nadmierną lękliwość,

niską samoocenę,

brak pewności siebie,

nadmierną wrażliwość,

nadmierne pobudzenie,

nudę.

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, marulekk napisał(a):

Piękna instytucje jakim jest urząd skarbowy zaliczony 

Podatek PCC uiszczony, nie rozumiem tylko po co na umowie kupna sprzedaży wpisuje się normalną kwotę a oni i tak w swojej urzędowej bazie mają większe wartości pojazdu i trzeba się ustosunkować do ich kwot 

Bo Janusze biznesu kupują samochód za 30 tys a w umowie wpisują 5 tys.

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

zimno,cimno,wieje,, ale na plusie bylo ..

w piecu sie pali..az sie nie chce z domu wychodzic..

oczywiscie ze nie  .zawsze rano karmie..wode w lecie daje takze wieczorem.

od dawna innego drapie ????

patrzac na zdjecia twojego domu to kobiecej reki tam nie widac...stara cerata , puste meble 🤣

sam -cwoku czytaj co pisze .. nie kazdy jest takim przegrywem z zadupia jak ty.. 

przed chwila dwoje mlodych do szkoly pojechalo.

pracowales na budowie ?? tam ci psychika siadla ?? czy mozg od wodki sie zlasowal..

nie kazdy jest piwniczakiem jak ty.

w jednym masz racje-tacy jak ty nie powinni sie rozmnazac 😂

stawy wody pelne- kurna debil ...jak maja byc puste jesli za uzywane... za niedlugo wode spuszcza 🤣

na sucha glebe pryskasz ??

bylo paru takich madrych ,ale pogoda ich nauczyla..

a gdy pada to pare tygodni i po oprysku..

i tak trzymaj-na motor masz czas ..na emeryturze 🤣

W oprysku doglebowka akurat to czy sucho czy mokro nie ma znaczenia jaki sposób uprawy. Co innego ma wpływ na skuteczność ale to pewnie wiesz 😉

Opublikowano
47 minut temu, piotrp88 napisał(a):

Ludzie to mają pieniądze żeby dokładać...

Do czego?

Co dokładać?

...bym jaśniej prosił...

1 godzinę temu, marulekk napisał(a):

Podatek PCC uiszczony, nie rozumiem tylko po co na umowie kupna sprzedaży wpisuje się normalną kwotę a oni i tak w swojej urzędowej bazie mają większe wartości pojazdu i trzeba się ustosunkować do ich kwot 

Hmmm...

A łod czego podatek Pan uiszczał?🤔

2 godziny temu, jacus napisał(a):

trzymaj-na motor masz czas ..na emeryturze

Ty nawet wtedy....se nie pojeździsz....bo nie łumisz....😆

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Echch....😢 

Czyli nie będzie spotkania w połowie drogi...

...szkoda....

Będzie będzie, najwyżej ja autem zajadę.

Opublikowano
14 godzin temu, Desperado napisał(a):

Nie z takimi brudnymi łapami, ja nie chcę nawet myśleć co reszta jak wygląda.   xD

A kto by chciał wiedzieć 🫣 jak zadbane dłonie tak i cała reszta

14 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

dziecko kogo ty i ten owiecy poganiacz chcesz nabrac i na co 🤣

Oni nikogo na nic nie nabiorą. Nikt im już nie wierzy.

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja nie uzywam komorki do pisania dziecko 

to bida ladnie ciśnie atobusem sie tłuc jak placek 🤪

Nie stać na samochód ale na działkę już tak 🤣 . Kto wierzy w te bajki raz pracuje jako grafik , innym razem na magazynie w sklepie budowlanym. 

Nie ma sensu tego słuchać zmyśla jak nikt na forum 🤣 

Opublikowano

ocieplilo sie az do 12 stopni.

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

ty siedzisz w oborze po dziadku ,jedyne co sie dorobiles to kupy złomu i gnoju pod brama ....🤪 twojej to nikt nie zbałamuci, ty nie musisz sie obawiac ....smrodek z zeba przyciaga tylko muchy 🤣i ciebie ....dla was syf i brud to naruralne srodowisko 🤣🤣

a smoki w tej bajce byly ??

ile lat temu twoja cie odeszla ?? ma kogos ?? czy zwiaek ze swirem naznaczyl ja trauma na cale zycie ??

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Maruda..

Za robotę się weź...

IMG_20250925_094259.jpg

a po co ?? jutro albo i dzisiaj  wyplata .

3 godziny temu, Agrest napisał(a):

Co z tą chałupą nie tak że już trzeba ją dogrzewać?

Toż pradziady już mchem i liśćmi gacili. Od tamtej pory technologia poszła do przodu, a i socjalsom to nawet i sponsorowali ciepło w domu...

w lipnym powiecie moze i sa lipne domy.

ja nie bede siedzial jak ty w zimnie.. wychodzedo domu i pracy a nie grzeje pod pierzyna jak przegrywy.

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

świnie grzaly za sciana ...to takie podkrakowskie dwory....chlew i chalupa razem 🤣  

i do tgo tysiace twoich zima,i ucieklo.

ile z twoje rodziny i znajomych zostalo na zadupiu ?? 

3 godziny temu, marulekk napisał(a):

?? te tabele to sa od lat ..

2 godziny temu, witejus napisał(a):

Coś ty się tej piwnicy uczepił? nowe zboczenie?

juz ci tlumaczylem pare razy.

3 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Bogdan jak dla mnie jesteś nowym Jacusiem.  Jesteś małym dzieckiem któremu zabrano wszystkie zabawki z pokoju. Nie masz się czym bawić dorwałeś stara zardzewiała komórkę która ledwo zipie i łączy się z światem. Tak sobie piszesz i piszesz swoje urojenia przez łzy jednocześnie wołając o pomoc i o jedzenie. Nikt jednak do ciebie nie przychodzi z powodu tego że wszyscy cie opuścili. 🤣

W tej chwili ty tylko bawisz publiczność nic więcej a tak naprawdę to już wszystkie twoje chwyty są znane i nikogo już nie złapiesz na te swoje stare jak świat słowa. Człowieku opanuj się z powodu tego że już to nudne. 🤣

ogarek w porownaniu z toba to jest normalny 🤣

on nawet nie klamie..bo nie ma o czym. 

2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

W oprysku doglebowka akurat to czy sucho czy mokro nie ma znaczenia jaki sposób uprawy. Co innego ma wpływ na skuteczność ale to pewnie wiesz 😉

zaorz il i go upraw tak zeby nie bylo bryl ..

tak woda nie ma znaczenia... noble niedlugo rozdaja bo na ignoble ju sie nie zalapiesz..

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Do czego?

Co dokładać?

...bym jaśniej prosił...

Hmmm...

dziadku ja mam nawet prawko kat a. 

gdy zostane impotentem to sobie motocykl kupie 🤣

Opublikowano

Jacuś co się rzucasz jak robak na haczyku.

Mieszkasz w ciepłej Polsce A i dogrzewasz chałupę przy słonecznych dniach po dwudniowym spadku temperatur, a uprzednich upałach. 

U mnie w lipnej Polsce  okna jeszcze otwieramy bo jest ciepło. Na noc mikrouchył także cały czas.

Tylko pierwsze co to ja chałupę po ślubie rozbudowałem i dociepliłem.

Może u ciebie wystarczy okna umyć by słońce mogło chałupę dogrzać?

Opublikowano
37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A i mnie co dzień....

Robi sie...

IMG_20250925_132859.jpg

Rozumiem że podatek od usług zapłacony 🤔 bo uśmiechnięty rząd nie lubi takich co nie płacą państwu. 

Siema. Pierwszy przymrozek tej jesieni zaliczony rano. Teraz słonecznie i robi się cały czas coś 

Opublikowano
5 godzin temu, 6465 napisał(a):

Zbyszek no jakoś mi ten zapał po woli mija. Tak że no nic na to się nie poradzi. 

Z wiosny będzie lepszy zapał🙂 ale weź czekaj . Ja też miałem kupić i sezon mija a ten co chciałem nie dojechał 😢 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Do czego?

Co dokładać?

...bym jaśniej prosił...

Hmmm...

A se drugą Skody Octavii kupiłem bo na Passata mnie nie stać

• Like 1