Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pioter....zarabia się po to by wydawać...

Nie robi się tylko po to by mieć pieniądze....

ja tak to widzę...

W sumie większość młodych teraz tak robi . Co zarobią na etacie to wydają na różne głupoty i wycieczki zagraniczne bo w Polsce już nie wystarcza pozwiedzać . A mieszkanie to rodzice im kupują na starcie

Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

W sumie większość młodych teraz tak robi . Co zarobią na etacie to wydają na różne głupoty i wycieczki zagraniczne bo w Polsce już nie wystarcza pozwiedzać . A mieszkanie to rodzice im kupują na starcie

No i?

Wolność mamy.

Każdy może wybrać swoją drogę...

Opublikowano
4 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Nie ma to jak na etacie. 

Jak ktoś do krów uwiązany to tylko krowie cycki ogląda 

Nie ma to jak na etacie 

• Haha 2
Opublikowano
34 minuty temu, Desperado napisał(a):

Cycelka podhalańska ci została tylko, ty już nic innego nie znajdziesz.   xD

Dziadek, babka dziś futro z naftaliny wietrzyła. Pewnie coś podziałacie.

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Robiłeś kiedykolwiek na etacie?

Kilka miesięcy fizycznie na czarno i jeszcze mniej jak minimalna potem stwierdziłem że nie ma sensu za groszę robić . Prywaciarze to cwaniaki za pół darmo by chcieli żeby jepać 

I jeszcze po 10 h

Potem się dziwią że nie ma komu pracować 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bezbarwny napisał(a):

Tobie się nie udało, co?😂za cienki w uszach jesteś Fałszywcu. 

a o moralności, to piszesz Ty, Prymitywny Konfabulancie 

czlowieczku obrobiles dupe tej pani na forum i tyle ..ona doskonae wie tak samo jak ja ze nie było niczego takiego jak insynujesz ....jesli nalgala ci tak jak pisales to zrobiles z siebie durnia a jej niedzwiedzia przysluge  ...chcesz to grilowac nie ma problemu ,dawaj ta pania niech napisze na forum jak bylo a ja jej wkleje ta rozmowe  z maila pod jej falszywa i klamliwa morde ....🤪...ja obstawiam ze sam to zmysliles bo jestes zerem ...nech ci da ta rozmowe i prosze bardzo wstawiaj na forum ,ma ja na mailu golebiu od siedmiu bolesci ....

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie ma to jak na etacie. 

Jak ktoś do krów uwiązany to tylko krowie cycki ogląda 

Nie ma to jak na etacie 

Wszystko ma plusy i minusy🤷‍♂️. Może robić tak żeby być zadowolonym z życia. Jeden ciąga krowie cycki i nic poza krowią c..ą i hektarami nie widzi i jest mu dobrze, drugi co zarobi to wszystko przepierdoli na jeżdżenie i też jest mu dobrze. Ważne tylko żeby komuś tym krzywdy nie robić i nie pasożytować na czyjeś pracy, bo to już wk***ia, jak ktoś się opierdala całe życie bo mu tak dobrze, tylko żyje z zasiłków i pieniędzy innych ludzi😤.

• Like 3
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Wszystko ma plusy i minusy🤷‍♂️. Może robić tak żeby być zadowolonym z życia. Jeden ciąga krowie cycki i nic poza krowią c..ą i hektarami nie widzi i jest mu dobrze, drugi co zarobi to wszystko przepierdoli na jeżdżenie i też jest mu dobrze. Ważne tylko żeby komuś tym krzywdy nie robić i nie pasożytować na czyjeś pracy, bo to już wk***ia, jak ktoś się opierdala całe życie bo mu tak dobrze, tylko żyje z zasiłków i pieniędzy innych ludzi😤.

No to jest prawda. 

Ale na gospodarstwie trzeba się o wszystko martwić.

Nie ma to jak na etacie 🤣

5 minut temu, Michał18 napisał(a):

Kilka miesięcy fizycznie na czarno i jeszcze mniej jak minimalna potem stwierdziłem że nie ma sensu za groszę robić . Prywaciarze to cwaniaki za pół darmo by chcieli żeby jepać 

I jeszcze po 10 h

Potem się dziwią że nie ma komu pracować 

Byś poszedł do normalnej pracy to byś mógł się wypowiadać. 

I byś mógł pisać że nie ma to jak na etacie 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

czlowieczku obrobiles dupe tej pani na forum i tyle ..ona doskonae wie tak samo jak ja ze nie było niczego takiego jak insynujesz ....jesli nalgala ci tak jak pisales to zrobiles z siebie durbia a jej niedzwiedzia przysluge  ...chcesz to grilowac nie ma problemu ,dawaj ta pania niech napisze na forum jak bylo a ja jej wkleje ta rozmowe  z maila pod jej falszywa i klamliwa morde ....🤪

Na mailu nie ma tego co ty pisałeś jak się skarżyłes na żonę😂

Stary numer podryw na litość😗

14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Robiłeś kiedykolwiek na etacie?

Zbyszku zapamiętaj słowa kolegi.. Unikaj jak ognia etatu jeśli masz inne wyjście i tocz te swoje kulki jak ten żuk gnojarz do końca swoich dni na tym łez padole. Ament 

Dobranoc Ci

Opublikowano (edytowane)

to ona ma na mailu co ja pisalem i prosze bardz  niech wstawi ..jak nie potrafi to jej powiedz jak to zrobic owiecy poganiaczu ....niczego nie wstawi bo  nie ma co golebiu 🤪 ten smiec narobil jej smrodu na forum i ona dobrze to wie ,jesli mu nalgala to jest glupsza od niego ...prosze bardzo wystarczy ten jeden mail w którym rzekomo pisałem cokolwiek  o swojej zonie ...niczego takiego nie ma i niczego nie wstawi owiecy poganiaczu 🤪

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

No to jest prawda. 

Ale na gospodarstwie trzeba się o wszystko martwić.

Nie ma to jak na etacie 🤣

Byś poszedł do normalnej pracy to byś mógł się wypowiadać. 

I byś mógł pisać że nie ma to jak na etacie 🤭

Wiesz zależy na jakim etacie i zależy od człowieka, jego podejścia i psychiki. Nie jednego praca na jakimś odpowiedzialnym albo na ważnym stanowisku zniszczyła. Znałem/znam nadal takich ludzi, pracujących zwłaszcza w korporacji którym robota zryła banie. Jedyne o czym oni myślą to praca i jacy to oni są niezastąpieni, tak jakby życie od tego zależało. Znałem jednego dyrektora, który pracował w firmie kilkadziesiąt lat, od początku. Jak go wy***ali to zwariował i skończył w psychiatryku.

Pracował też taki kierownik co przez 5 lat nie był na urlopie dłużej niż 2 dni. Jak go wysłali na wolne od poniedziałku, to w czwartek przyszedł do roboty przynajmniej zobaczyć co się dzieje w firmie, tak miał nasrano pod kopułą.

Człowiekowi kto nie miał styczności z takimi ludźmi to ciężko w to uwierzyć. Oni bardziej dbali o firme, co tam się dzieje niż o siebie czy rodzine🤦‍♂️.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

A śwagier 100% :ph34r:.

Nie znam się. Motory mnie nie interesują i ogólnie nie przepadam za motoryzacją.

Szpryce z selenu dostało. Co będzie. W niedzielę sąsiada charolaise się cielila to dziś bacutil po nią przyjechał. Macica jej wypadla

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

to ona ma na mailu co ja posalem i prosze bardz biech wstawi ..jak nie potrafi to jej powedz jak to zrobic owiecy poganiaczu 

Uważasz Mendoweszko że ktoś przechowuje na mailu wiadomości od takiego Nic jak Ty?🤣i do tego tyle lat? 
frustracie, chyba tylko tak prymitywna istota jak ty, chciałaby mieć cokolwiek z tobą wspólnego. Twoje obycie, sposób wysławiania się i w ogóle bogate słownictwo, dyskwalifikujà cię już na starcie. Chyba, że jak wspomniałem, podobny do ciebie jaskiniowiec. 
bez odbioru Matołku

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano
42 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Byłeś gdzieś na wycieczce ostatnio 🤔

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Pracował też taki kierownik co przez 5 lat nie był na urlopie dłużej niż 2 dni. Jak go wysłali na wolne od poniedziałku, to w czwartek przyszedł do roboty przynajmniej zobaczyć co się dzieje w firmie, tak miał nasrano pod kopułą.

Jak pojechaliśmy na trzydniową wycieczkę do Budapesztu za czasów gimnazjum to pierwszy telefon to był z pytaniami czy wszystko żryć dostało należycie, czy trawy nakoszone i ile jaj kury zniosły, drugi dzień to samo, na trzeci powrót. Potem jeszcze raz do Warszawy a od bodajże 10 lat nie opuściłem chałupy na dłużej niż te 15 godzin. 

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Jak pojechaliśmy na trzydniową wycieczkę do Budapesztu za czasów gimnazjum to pierwszy telefon to był z pytaniami czy wszystko żryć dostało należycie, czy trawy nakoszone i ile jaj kury zniosły, drugi dzień to samo, na trzeci powrót. Potem jeszcze raz do Warszawy a od bodajże 10 lat nie opuściłem chałupy na dłużej niż te 15 godzin. 

Tyle że to jest twoje i ja to rozumiem, a tu facet przeżywał co dzieje się w firmie tak jakby życie od tego zależało. I tak za kilka lat go wy***ali, leczył się troche u czubków, poszedł do innej pracy, teraz już na emeryturze.

Pamiętam, kiedyś dyrektor powiedził prezesowi, że temu kierownikowi  to nie trzeba dawać podwyżek czy premii, dać najniższą krajową i tak będzie yebać jak pies.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał(a):

Szpryce z selenu dostało. Co będzie. W niedzielę sąsiada charolaise się cielila to dziś bacutil po nią przyjechał. Macica jej wypadla

Problem z żywieniem w zasuszeniu...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, bezbarwny napisał(a):

Uważasz Mendoweszko że ktoś przechowuje na mailu wiadomości od takiego Nic jak Ty?🤣i do tego tyle lat? 
frustracie, chyba tylko tak prymitywna istota jak ty, chciałaby mieć cokolwiek z tobą wspólnego. Twoje obycie, sposób wysławiania się i w ogóle bogate słownictwo, dyskwalifikujà cię już na starcie. Chyba, że jak wspomniałem, podobny do ciebie jaskiniowiec. 

to sa twoje  konfabulacje  ,nic więcej ..tego jestem pewien ...popatrz na swoje wypociny  które bez tłumacza ciężko zrozumiec  ....co to za problem odszukac cos co jest na mailu ....ta pani niczeg nie ma ,to tylko co najwyzej chora wyobraznia niedoruchanej mezatki ktora ze zwykej rozmowy o niczym zamarzyła o romansie 🤣😲😲😲😲🤣😲😲..cyrk na kolach 😲..rozmowa byla  krótka na temat naszego wspólnego kolegi  w tym czasie ktory udawal ze nas nie zna ... nic  więcej i tylko tyle ...ona doskonale to wie i jesli naklamala to ma ciebie za durnia i tyle 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v