Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

To jest 12 km ode mnie. Sąsiednią gmina

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ode mnie akurat , 80 km ;)

To dlaczego nie pojechaliście i nie spotkaliście się z Jacusirm może jeszcze byście go tam zostali. Porozmawialibyscie sobie w cztery oczy może by wam ulżyło w końcu i by sprawa była zakończona na osobności a tak tylko dogryzywanke sobie między sobą na AF 

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To dlaczego nie pojechaliście i nie spotkaliście się z Jacusirm może jeszcze byście go tam zostali. Porozmawialibyscie sobie w cztery oczy może by wam ulżyło w końcu i by sprawa była zakończona na osobności a tak tylko dogryzywanke sobie między sobą na AF 

Wtedy by się zabawa skończyła....i po co to?

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

@Chłoporobotnik dalej twierdzisz że to Kowalski ? Chyba że korzysta z translatora 🤔.

A co do Jacusia to on pierwszy tą zabawę zaczął a my mu tylko towarzyszymy aby mu nie było smutno :ph34r:.

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wtedy by się zabawa skończyła....i po co to?

Faktycznie masz rację nudno by było bez jego bezmyślnych docinków i gadek o tym jaki jest jego świat doskonały a nasz taki ponury.

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Faktycznie masz rację nudno by było bez jego bezmyślnych docinków i gadek o tym jaki jest jego świat doskonały a nasz taki ponury.

No widzisz...

..ale że tego nie wiedziałaś...chyba jakaś zmęczona jesteś...🤔

Opublikowano
6465 napisał:

Godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Też,do tego Cola i golonka i można pracować 

Cole tylko zero. A golonki nie pamiętam kiedy jadłem. Ja tylko ciemne pieczywo, chuda wędlina i posmarowane serkiem topionym nie masłem. 

Mus o siebie dbać żeby żona ładniejszego nie szukała. 

musze sobie chyba wziąść Twoje słowa do głowy zamiast serka topionego polecam śmietankowy lub puszysty lepszy i zdrowszy

Opublikowano
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Tak z ciekawości.. Tylko lęk przed trudnymi porodami, czy jakiś inny motyw, źe inseminujecie dżersem?

no tak, jak jakaś jałówka niewyrośnięta a już czas na nią 😂

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Uziu92 napisał(a):

A u mnie plan jutro opryskać rzepak, a od wtorku nawozy pod ozime i siewy zacząć. 

I jak tam...kto wysiadł pierwszy wczoraj..🤔🥂

2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

no tak, jak jakaś jałówka niewyrośnięta a już czas na nią 😂

Oj napisz że to limuze na olx..i sprzedasz w ciągu godziny...za 1600...

..a w sumie...to miewasz inne niż Jersey?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Nie widziałem tam faceta z nadwagą mającego problem się poruszać ...

Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

O 2 już się pusto zrobilo i my też poszliśmy. 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

no jeszcze RW i HO 😂 aaa i bardzo rzadko jakiś angus 

IMG_7115.jpeg

Edytowane przez radekz200
  • Confused 2
Opublikowano
27 minut temu, pedro2 napisał(a):

Jeden dzień cały rok wynagrodził 

7 wiaderek

Jest opór 🙈

IMG_20250921_185356_0.jpg

IMG_20250921_175433_4.jpg

IMG_20250921_155959_3.jpg

IMG_20250921_162048_8.jpg

Facet od 5 do 11 5 koszyczków prawych wyciągnął.... Chwalił mi się. Podgrzybków brak jeszcze u mnie. W życiu jeszcze nie byłam na grzybach o 5 rano 

19 minut temu, radekz200 napisał(a):

no jeszcze RW i HO 😂 aaa i bardzo rzadko jakiś angus 

IMG_7115.jpeg

2 tysiące za takiego limuzyna;) jak nigdy słomy nie żałował do zdjecia

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał(a):

To się uzbierało parę PLN ów. Dałbym głowice do sprawdzenia. Wyczyścił by zawory z nagaru, sprawdził wtryski. Pośpiech jest złym doradcą.

Pastwiska nie masz ? Gdzie dobrostan ?

Poszukaj historii jak komornik zabrał ciągnik rolnikowi.

To nie o sól chodzi przypadkiem ?

Może na diecie jest 🤔 ?

W oborze dobrostan, a gdzie ma być?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v