Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A Piotrek z Tolmetu swoich braci z roboty powywalał na zbity pysk🤷

Jak myśleli że jedynymi ich obowiązkami będzie "brat prezesa" to się przeliczyli i tyle xD 

Opublikowano
18 godzin temu, Buszmen11 napisał(a):

@Strongman dlatego że minęły już czasy kiedy najgłupszy zostawał na gospodarce.

znajomy po kursie rolniczym na wiosce został , bracia młodsi pokończyli polibude i w świat , jeden mechanike i budowe maszyn  i z żoną w usa siedzi drugi budownictwo i w stolicy POdlasia

Opublikowano

To wiem o kim mowa, ciekawy człowiek, dla ludzi co mało co kojarzą to wybawca, tam jeszcze jedna pani jest, jeszcze lepsza od tego Mateusza 

1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Połączył się z jakimś oddluzaczem odklejonym, który wyuczył się kilku zdań i w koło powtarzał 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Żebyś Ty wiedział, co on jeszcze robił...wszystkie policjanty z Łukowa robotę miały😱🤭🤭🤭

Pewno gnój woził na tych nowych oponach z pola na asfalt i nie było komu  sprzątać.😁

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak myśleli że jedynymi ich obowiązkami będzie "brat prezesa" to się przeliczyli i tyle xD 

Wódeczka Panie wódeczka. Potraktował, jak każdego innego pracownika🤷

Teraz, 6465 napisał(a):

Pewno gnój woził na tych nowych oponach z pola na asfalt i nie było komu  sprzątać.😁

Gorzej Tomek goooorzejjjj😱

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, radekz200 napisał(a):

ooo kurła Karol musiałeś chapnąć grosza 😂😂

Zbyszek waga to sie pochwaliłeś ale żeby coś wspomnieć że ja ci taką doradziłem i jeszcze najtańszą ofertę znalazłem to już nie 😞

Jeszcze nie zapłacone 

Opublikowano
Łolek napisał:

51 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ja też się nie mam czym chwalić ani dyplomów ani desek 😆😆🤝 ja się nie znam na Twojej robocie ale byś umył tego Fenda przed tym skrzybaniem

Będzie czysciutki jak przyjdzie pora ,a korpusy zostają nie malowane  , tylko szczotka i sprężone powietrze 

ale pokarzesz efekt końcowy Nie ma jak malarza co spierdolą to za marzą 😆😆😆

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Jeszcze nie zapłacone 

Karol ale mógłbyś postawić kawałek szopy na te nawozy i nowe graty a nie tylko w te sprzęty i sprzęty inwestujesz 😂

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Wódeczka Panie wódeczka. Potraktował, jak każdego innego pracownika🤷

Gorzej Tomek goooorzejjjj😱

A to nie wiem. Sławek raportuj w SMSie 

Opublikowano
soltys48 napisał:

14 minut temu, wojtal24 napisał(a):

napisałem żartem o Twoim dziadku ale takie sytuacje są na każdej wiosce mój sąsiad powtarza że ten świat jest tak skonstruowany ze dwa pokolenia budują a kolejne rujnuje. Czyli dobrze rozumie że zacząłeś przygodę z rolnictwem od zera?

W zasadzie tak. W 02' za pracę w germanii kupiona była pierwsza ziemia

W tym samym roku kupiłem pierwszego bydlaka 

to jeszcze do szkoły chodziłeś coś mi się daty nie spinają 🤔😉

Opublikowano
16 minut temu, konteno napisał(a):

samasz też antek załozył a synowie jakieś dyrektory czy tam rada nadzorcza

W Pronarze też właściciel - ponad 70 lat wszystko trzyma. Dzieci nie ma ale z tego co znajomy mówił jacyś z rodziny tam mu pomagają - siostrzeńcy czy bratankowie.

Opublikowano

Międzyrzec na emeryturę idzie, i koniec

7 minut temu, radekz200 napisał(a):

Karol ale mógłbyś postawić kawałek szopy na te nawozy i nowe graty a nie tylko w te sprzęty i sprzęty inwestujesz 😂

Większość stoi pod dachem

Plug, rozrzutnik, cyklop, brony i kultywator na dworze 

Gdzie nawozy w budynkach trzymać 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, radekz200 napisał(a):

ooo kurła Karol musiałeś chapnąć grosza 😂😂

Zbyszek waga to sie pochwaliłeś ale żeby coś wspomnieć że ja ci taką doradziłem i jeszcze najtańszą ofertę znalazłem to już nie 😞

... gadałem wcześniej.

Nie wiem jak będzie się sprawować, ale dzięki Tobie całkiem tanio kupiona.

Robiłem już test, tak jak radził @6465..

Po mojemu dobrze waży, bo i na opakowanie coś...

Naprawdę gdyby mi @radekz200 nie podpowiedział, to bym nie kupił.

@radekz200 jest lux kolega👍

IMG_20250116_150045.jpg

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 7
  • Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

To wiem o kim mowa, ciekawy człowiek, dla ludzi co mało co kojarzą to wybawca, tam jeszcze jedna pani jest, jeszcze lepsza od tego Mateusza 

Po dwóch minutach widziałem co to za typ 🤭 

A jak zaczął gadać że on wolnościowiec, że długi to wszystkich ograniczają i za chwilę znowu to samo to się słuchać go nie dało

32 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Żebyś Ty wiedział, co on jeszcze robił...wszystkie policjanty z Łukowa robotę miały😱🤭🤭🤭

Jeszcze ich okłamał bo wiek nie taki podał 🤭

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
lukasz20 napisał:

12 minut temu, wojtal24 napisał(a):

no chyba że jesteś zimnych h*jem ui Cię takie sytuacje nie ruszają

Żeś odleciał trochę... w czasie działań z czym by Ci nie przyszło do czynienia musisz być skupionym i zrobić to najlepiej jak potrafisz i jak Cię wyszkolili. Zdarzeń przez lata służby jest mnóstwo i jeśli nie nauczysz nie brać tego do głowy to byś nie wytrzymał. Dużo osób ma z tym problem, stąd % i inne problemy w życiu poza służbą.

@Krzysztof81 jest wiele rzeczy, które ciężko zaakceptować. Psuje to wizerunek służby. 

źle mnie zrozumiałeś chodziło mi o to że po fakcie po całej sutuacji nie wiem jakim musisz być człowiek żeby Ci takie sytuacje nie zostały w głowie. ja rozumie szkolenia psycholog itp ale chyba się nie da pewnych rzeczy wymazać z pamięci ja wiem ze Ty też w służbie

Qwazi napisał:

4 minuty temu, lukasz20 napisał(a):

Żeś odleciał trochę... w czasie działań z czym by Ci nie przyszło do czynienia musisz być skupionym i zrobić to najlepiej jak potrafisz i jak Cię wyszkolili. Zdarzeń przez lata służby jest mnóstwo i jeśli nie nauczysz nie brać tego do głowy to byś nie wytrzymał. Dużo osób ma z tym problem, stąd % i inne problemy w życiu poza służbą.

@Krzysztof81 jest wiele rzeczy, które ciężko zaakceptować. Psuje to wizerunek służby. 

Łukasz w moim odczuciu to jest tak. Najpierw działa na ciebie wszystko. Widok zwłok, obrażeń, fochy przełożonych itd itp. Potem przychodzi znieczulica. Możesz spokojnie jeść kanapkę nad rozczłonkowany ciałem. Ale potem pomimo, że nadal ta kanapka możesz zjeść, to jak wrócisz do domu obraz tych zwłok pod powiekami wróci razem z Tobą. I to jest czas, kiedy trzeba powiesić mundur na kołku, jak się chce jeszcze trochę pożyć, jako zdrowy psychicznie człowiek. Dlatego ten mundur odwiedziłem do szafy

właśnie o to mi chodziło

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, wojtal24 napisał(a):

to jeszcze do szkoły chodziłeś coś mi się daty nie spinają 🤔😉

Tak

Miałem 16 lat i pierwszy raz pojechałem do germanii leżeć na samolocie 

W miesiąc zarobiłem tyle ile rodzice w pół roku 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, MonteChristo napisał(a):

Kto zacznie krzyczeć? 

Którzy tu po wyborach parlamentarnych chwalili się że nie wzięli karty do referendum 

@soltys48 dokładnie mam to same zdanie w sprawie migrantów najlepszy imigrant to siedzący i siebie. Mi obecnie żadna opcja polityczna nie jest po drodze i chyba nawet nie pójdę na wybory prezydenckie 

Edytowane przez PAN88