Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
36 minut temu, Strongman napisał(a):

Pole mi zaorali,dać na paliwo czy za darmo.

Bo akurat złapałem na gorącym uczynku jakiegoś usługodawce.

Ja bym oddał za paliwo. No ale znając ciebie to szkoda będzie wydać parę złotych. Jak zo

1 minutę temu, Agrest napisał(a):

No kawałek płyty meblowej o 4 koła magazynowe i wpychasz gdzie chcesz

To masz o 4mm więcej. Spadło 2x 1mm i według prognoz to we wrześniu nic nie spadnie. I upały wracają

Że 30 plus? Czy jak 🤔

Opublikowano
Teraz, PAN88 napisał(a):

Ja bym oddał za paliwo. No ale znając ciebie to szkoda będzie wydać parę złotych. Jak zo

U mnie była inna sytuacja, przyjechał chłopak prasować kostką, ale pomylił pola, sprasował u sąsiada, to podjechałem i mu powiedziałem że ma jeden przejazd 300m sprasowany. Nic nie chciałem, aby mu powiedziałem, że sprasowane, żeby nie zmokło, dał za to czteropak piwa, to go oddałem chłopakowi co prasował.

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No bo masz że ...duszna ...w nicku...🤷

Tylko że z tą różnicą że jedni muszą się na nie leczyć drudzy nie. Nigdy jednak nie ma tak że nie ma się ciśnienia. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, PAN88 napisał(a):

14 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli i tak miało być zaorane to zwrot za paliwo i parę groszy się należy. 

Nie tylko ja tak myślę 😛 Więc śmiechy to są nie na miejscu. Każdy robi jak uważa za stosowne 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Żartujesz?

Ktoś ci na siłę coś zrobi, a ty jeszcze za to zapłacisz?

Kuźwa to bezprawie jakieś...

Nie żartuje jeśli miało być i tak zaorane to wszystko ma być za darmo. 

Tym bardziej że w Polsce w tej chwili nic nie ma za darmo. 

Jeśli miało nie być to wtedy jest tak jak mówisz 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

U mnie była inna sytuacja, przyjechał chłopak prasować kostką, ale pomylił pola, sprasował u sąsiada, to podjechałem i mu powiedziałem że ma jeden przejazd 300m sprasowany. Nic nie chciałem, aby mu powiedziałem, że sprasowane, żeby nie zmokło, dał za to czteropak piwa, to go oddałem chłopakowi co prasował.

Jak kostkowałem mając 15lat to we wsi pola znałem a po obcych wsiach to zawsze jakiś jeden człowiek kręcił się ze mną po polach

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

Jak kostkowałem mając 15lat to we wsi pola znałem a po obcych wsiach to zawsze jakiś jeden człowiek kręcił się ze mną po polach

Tu miał dokładnie wytłumaczone, ostatnia działka przed skrzyżowaniem, a wjechał za skrzyżowaniem ;) Prasował zresztą już u mnie tam kilka razy wcześniej ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
52 minuty temu, Strongman napisał(a):

Pytanie jak zaorane, dobrze czy popierdolone 

Opublikowano
21 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dlaczego nie, wystarczy że kupisz flansze do połączenia skrzynia/silnik i zmienisz wałki sprzęgłowe 

znajomy ma 2 zepsute traktory i stoją rozebrane bo nie ma czasu złożyć i sugerowałem by z dwóch jeden zrobił bo do ziemniaków nie ma nic ale dzondyrów 6 i 2 fyndy 

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał(a):

Pytanie jak zaorane, dobrze czy popierdolone 

Nie ważne jak ma być za darmo. Jak nie to jeszcze wpiertol dołożyć 

Drugi raz nie będzie próbował 

Opublikowano
Godzinę temu, Strongman napisał(a):

To teraz pilnuj żeby nie zasiali bo będziesz miał rok w plecy

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Liczenie kuleje? Te wczesne to już zwróciły koszty sadzeniaka, oprysku, nawozu. A i pierwsze wczesne szły po 2,50.

Jaka wczesna odmiana polecasz?. Aby nie denar. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

@Chłoporobotnik pioter bierz miodówke i wpadaj. Zagryche mam.

Świńskie? To nie kce.

Kurła, pojechalim kopać, ukopane ze 2 ary i kopaczka ducha wyzionęła. A najgorsze to, że w zapasowej jest to samo padnięte... Na razie pożyczona inna i trzeba szukać takiej...

🤣🤣🤣 bo jak pada to to samo się zużywa...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v