Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

A czym Ty się zajmujesz? 

Na codzień koordynowaniem montaży na sklepie. Dzisiaj koordynowaniem kasjerów i magazynu praca z 15 osobami plus pomoc w razie doradcom i klientom 😭 

Od czasu do czasu zwykły kasjer lub kasjer zwrotowo-magazynowy 

Godzinę temu, jacus napisał(a):

Tobie to nie grozi .. zawsze bedziesz sztuczna -chocy cie silikonem oblali .

Jeśli powiem tak lub inaczej do twojej głowy nic nie dojdzie. Jedni ci mówią że zero w tobie czego kolwiek Jacusiu  a ty i tak przychodzisz po kolejne lanie raz lepsze raz gorsze ale zawsze w jedno celują w twoja głupotę. Czym prędzej czym później i tak dostaniesz po głowie. 

Jednym słowem masz sieczkę zamiast mózgu tego już pamiętaj nikt nie naprawi. Musiałbyś się jeszcze raz urodzić ale na to już za późno. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, Michał18 napisał(a):

Halne mega mocne. Kupuję już najmocniejsze bo zwykłe 2 to  za słabe już na na mnie

Nic nie działają 

Też gustuję w mocnych piwach. Ale w piwach, a halne to nawet obok piwa nie stało. Choć komesa byś kupił, mają 3 fajne rodzaje piw 12%.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Byłem sobie i córce badania zrobić zapłaciłem za nią 380zł i za siebie 279. Jak tu żyć 🤔

Zdrowie jest bezcenne, w właściwie to drogo kosztuje.

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tyle to u mnie za kombajnem leży....

Ech te wasze iły wiślane....😆🤭

No bardzo ..

Moja żona se chwali to...

Moja nieżona też 

Wziąłem sobie żeby w ciągniku umyć stąd wiem że fajne 🫣 

Da trochę szuwaru 

17571557314293753658848558797649.jpg

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Jak idzie? Da się łorać?

Nocą błyskało się że można było szpilki zbierać i dało 0.6-0.7L 😅

Nie jest źle.

Kilka cm namiekło, nowe lemiesze i idzie.

Opublikowano
39 minut temu, witejus napisał(a):

Nawet sieczki już niema, wiatr dawno wszystko wydmuchał.

Być chłopcem do bicia widocznie dla niego jest czymś co go karmi coraz to bardziej. 

Jestem ciekawa tylko kiedy mu  się to znudzi i taśma się skończy. 

Opublikowano
3 godziny temu, semos napisał(a):

rozszczelniła mi się chłodnica w 330 była od nowości. możecie polecić co kupić aby posłużyło na kilka lat i silnik sie nie przegrzewał?

Jak poprzegniwała ,to tylko wymiana bo lutowanie niby dobre ,ale kosztowne ,i zaraz w drugim miejscu pocieknie . Oglądnąć jak na mocowaniach . Ale na szybkiego można w częściach zamiennych kupić taki srebrny proszek ,w takim plastikowym okrągłym pojemniczku ,tam może 25cm3   . Koszt może 8 zł ,jak tam pokapuje to jeden spokojnie starczy ,a może i za wiele .  To wypływa i na skutek zetknięcia z powietrzem zalepia  . Używane wielokrotnie przez dziesiąt lat . Po wylaniu płynu z chłodnicy dobrze zaaplikować następny. Nie zalepia kanalików .

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

Dopiero krew pobrana. Wyniki cześć dziś będą , a na alergeny czeba będzie trochę poczekać. 

Co za pojepane czasy . Ubezpieczenie się płaci a do doktora wszędzie prywatnie 😲😣

Jak tu żyć 

⚒️ T 😣 

Opublikowano
4 godziny temu, semos napisał(a):

rozszczelniła mi się chłodnica w 330 była od nowości. możecie polecić co kupić aby posłużyło na kilka lat i silnik sie nie przegrzewał?

może lepiej polutować starą ?

Opublikowano

Pług overum agrolux, jest okej? Na sprężynowych zabezpieczenia zagonowy 3 plus 1. I o co chodzi z tym agroluksem?

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Echch...

To miało podkreślić mizerny plon...

Aż tyle mi nie gubi...🤷

Wiem...chciałem błysnąć doświadczeniem...

...z Anką😉🤭

Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

To się narobiło... 

IMG_20250906_143150.jpg

U la la🙆...naprawa może być nieopłacalna 🤔

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v