Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał(a):

gdy uciekniesz do niemiec to zobaczysz jak sie uprawia..

Wątpię że robią taką patologię jak ty ... Uprawa bezorkowa przy użyciu talerzufki xD Bezorkę to trzeba umieć i mieć do niej sprzęt PaJacuś ;) A to co u Ciebie to jest zwykłe papudractwo ...

U nas też był taki jeden co zrobił taką bezorkę talerzufkom jak ty, zebrał w żniwa 2t/ha i oddał w dzierżawę ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kilka osób mnie przekonywało że w szejsiatce też...

No nie. Jest pewna możliwość, ale to nie jest to

19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mi to nie potrzebne - nie mam maszyn na wom i podnośnik poza opryskiwaczem i rozsiewaczem a to zostanie dla C-330. Pług, kultywator, rozrzutnik, orkan, to nie są maszyny jednocześnie na wałek i podnośnik.

Oj Piotrze. A jak w ciapku, dajmy na to, padnie akumulator, a Ty będziesz potrzebował opryskać już 🤷

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

No wiem...na luzie.

Kilka osób mi pisało że po prostu rozwalone te wajchy...a tak to jak w zetorze....

Ja nie spotkałem się by działo niezależnie...normalnie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No wiem...na luzie.

Kilka osób mi pisało że po prostu rozwalone te wajchy...a tak to jak w zetorze....

Ja nie spotkałem się by działo niezależnie...normalnie.

Można i w czasie jazdy, ale praca podnośnika zależy wtedy od biegu na którym się jedzie. To ma duże ograniczenia. Dla mnie były zbyt duże l, dlatego się przymierzałem do montażu pompy zewnętrznej. Ale nie zdążyłem 🤷

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Raczej nie. I raczej to nie jest prawda. Piotrków jest zawzięty, ale aż tak dobrze się nie ma, jak tutaj napisano 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zabiłeś wołu na powitanie?

pewnie zrobił to samo co Pjoter i Michał na codzień 

1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Stał w domu

części skąd ? stare naprawione czy używka dorwana? 

złota robota 

P_20250904_135504.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mi nie trzeba komfortu. Najwyżej dach nad głową. Zetor nie wchodzi w grę, chyba, że stary, z biegami przy kierownicy. Żaden zachód. Wschód też, bo wszystko mocniejsze niż 50km. 

Zetorkow jest starych od grona z biegami przy kierownicy. Pytanie jak z częściami do nich . Bo jednak są jakieś różnice w skrzyni moście zwolnicach. Między c360 Zetorem 7211 a tymi starszymi . Itp itd 

Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Oj Piotrze. A jak w ciapku, dajmy na to, padnie akumulator, a Ty będziesz potrzebował opryskać już 🤷

To przełoży z siuntki 😃

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jak tym czymś zaparkować w garażu podziemnym? Tak chcesz do tego miasta

Ale jaką ma miejscówkę takim pojazdem na kino pod chmurką 😁

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Przyszłość rolnictwa i lekarstwo na braki wody w glebie....🤭😆😄

Wczoraj byłem u takich przodowników 🤣 10 lat talerzowka, wszystko z pola wywożone, beton sobie taki zrobili że zerwać tego nie szło 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v