Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Gdzie ursusem

Tyle P0la namarnować

Nic nie namarnujesz ... Tak Ci się tylko wydaje ...

Teraz, mirro napisał(a):

Jedyne ustrojstwo co jeszcze sensownie sieje granulaty wapna i kredy.

https://www.olx.pl/d/oferta/sulky-dpa-3000-xl-rozsiewacz-nawozu-wapna-CID757-ID11fYff.html

O panie, władymirec już śpiewa to

https://www.youtube.com/watch?v=8Ccpj832c58

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Pierwsza dawka nawozu nic nie zmarnuje. Ja sieje oponami 520

U mnie pierwszą dawkę sieję 480-tkami i tak samo, nawet nie widać, opryski i druga dawka to już wąska opona idzie .

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, dsbh napisał(a):

Powinnaś już dawno wiedzieć kiedy sobie jaja robię a kiedy pisze serio 😁.

Czy my się znamy? Dobrze wiedzieć o tym nie miałam zielonego pojęcia. 

To od końca. Ty masz siebie obronić a nie kogoś. Udowodnić, że jesteś tym za kogo się podajesz. Jedną fotę to sobie można ściągnąć z internetu i twierdzić że to moje. Rozumiesz co mam na myśli ? A tak będziesz uważana za Kowalskiego. Rób jak uważasz.

Widac że tobie to przeszkadza. Mnie to lotto co kto uważa.  Tym bardziej że i tak mi nikt nie uwierzy. Nie warto sobie głowę nawet zawracać tym. 

To co na tym magazynie robisz ? Ile dni w tygodniu ? Ile zmian tam jest ? Jakie gabaryty ? Ile osób pracuje na jednej zmianie ? Ile macie przerwy w ciągu zmiany ? Pracujesz wyłącznie sama czy w grupie ? Jak się tam dostałaś ? Nie myślisz o zmianie pracy ? Daleko masz do pracy ? Ile Ci zajmuje dojazd ?

Książkę piszesz? 

Niech ci jednak będzie odpowiem ci na niektóre pytania 

Jak się tam dostałam? 

Dzięki temu że ciężko pracowałam (wiedzą przede wszystkim) i tym że nie dam sobie w kaszę nadmuchać. 

Ile osób pracuje na zmianie?

Pytasz o magazyn czy o mój dział ? 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Gdzie ursusem

Tyle P0la namarnować

Oprysk i nawóz tylko rusek

Kupuj coś na jedną komorę. Na dwie zostaje nawozu w takich małych siewkach i wk***ia. Od siebie polecam Vicona PS. 

6 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Gdzie ursusem

Tyle P0la namarnować

Oprysk i nawóz tylko rusek

Kupuj coś na jedną komorę. Na dwie zostaje nawozu w takich małych siewkach i wk***ia. Od siebie polecam Vicona PS. 

Opublikowano
4 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Widzisz każdy z nas jest inny. Dla mnie szacunek jest czymś zupełnie innym niż dla ciebie

Człowiekowi należy się szacunek bez spełniania jakichkolwiek warunków. Po spełnieniu jakichś wymogów może go stracić, ale mieć go powinien "z urzędu". Może też pracować na to, żeby go wzmocnić. Traktowanie człowieka w pierwszym kontakcie bez szacunku i oczekiwanie na to, jak na niego zasłuży rodzi patologie i błędne osądy...

4 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli jest to o czym dawno już zapomnieliśmy ludzie będą ci sprzyjać ale i tak nóż w plecy włożą

Tutaj nie chodziło wbijanie noża w plecy. To było coś zupełnie innego, ale nie będę o tym publicznie pisał...w każdym razie czekałem na ździebko hejtu i się nie doczekałem 🤷...

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Kuźwa tu to fajno jest ale w zimę. Za uja bym tu w sierpniu na wakacje nie przyjechał. 

O skarwensyn xD A ja wczoraj narzekałem, że mi na motorze ciepło w skórze jest xD A było "tylko" 27 stopni xD 

Opublikowano
9 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

No i był prezydent...i do kościoła poszedł... podziękował i pojechał....

Gadał z ludźmi bliżej, czy był odcięty ochroną?

Opublikowano
54 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

A kiedy kupowana? 

Ja nie mam, w sumie miałem zamówiony ale w ostatniej chwili tak wyszło że kolega zmieniał rozsiewacz i wolałem jego używany niż nowy z Abry. A wiem że rdzewieje bo inny kolega użytkuje dwa sezony

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Gadał z ludźmi bliżej, czy był odcięty ochroną?

Ochrona ma z nim przeje..nie blokowali ludzi przed kościołem zdjęcia robił z każdym kto chciał ogólnie duży tłok przy nim 

• Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Człowiekowi należy się szacunek bez spełniania jakichkolwiek warunków. Po spełnieniu jakichś wymogów może go stracić, ale mieć go powinien "z urzędu". Może też pracować na to, żeby go wzmocnić. Traktowanie człowieka w pierwszym kontakcie bez szacunku i oczekiwanie na to, jak na niego zasłuży rodzi patologie i błędne osądy...

I tu się z tobą zgodzę że jeśli kogoś nie traktujesz z szacunkiem rodzi się patologia i błędny osąd. Tylko że ludzie o tym nie wiedząc więc ludzie do których inni nie mają szacunku albo go tracą dla tych ludzi którzy źle ich traktowali. To jest błędne koło i temat bez dna. Jedynie wiem że człowiek żadnego nie wolno traktować źle trzeba go traktować tak jak samemu by się chciało być traktowany. 

Mnie jest ciężko przekonać wielu próbowało i nikomu się nie udało.

Żyje jak chce i traktuje ludzi jak chce z tym dobrze się czuje. 

27 minut temu, Qwazi napisał(a):

Tutaj nie chodziło wbijanie noża w plecy. To było coś zupełnie innego, ale nie będę o tym publicznie pisał...w każdym razie czekałem na ździebko hejtu i się nie doczekałem 🤷...

Nigdy niczego nie jest się pewnym do końca. z niczym i z nikim. Tym bardziej jeśli chodzi o głosowanie. Wiadomo że zazwyczaj jest tak że ludzie nie potrafią myśleć samodzielnie wola działać w grupie. To jest ich teoretycznie siła a tak naprawdę słabość. W tym momencie pokazują że nie są samodzielni i tylko patrzą na drugiego. 

Człowiek powinien pokazać że myśli sam i jest silny. Jeśli mówi to mówi to co myśli a nie to co inni myślą o ich powtarzać jak mantrę 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

zdjęcia robił z każdym kto chciał ogólnie duży tłok przy nim 

Pewnie kaszy sobie zrobił zapas, jutro Marta będzie pierogi lepić 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Ochrona ma z nim przeje..nie blokowali ludzi przed kościołem zdjęcia robił z każdym kto chciał ogólnie duży tłok przy nim 

Jeszcze nie dostał po plecach. 

Tak naprawdę jest to początek nie zeszła z niego jeszcze adrenalina. 

Szybko go do pionu doprowadza a wtedy będą wiury leciały.