Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, dsbh napisał(a):

12Pafnucy niezbyt kulturalnie się odnosisz do drugiej

No nie podoba mi się żeby mój najlepszy kolega w ten sposób odnosił się do kobiet. Sam nigdy w ten sposób nie zwracałem się  do żadnej choć kilka kont przez nie straciłem ale to dlatego, że wyciągałem trupy z szafy co nie wszystkim się podobało😗

8 minut temu, dsbh napisał(a):

Na akord i minimalna ? Coś kręcisz.

Minimalna na umowie a normalnie na akord. Czego znowu nie rozumiesz? 

O calówki pytaj w biurze ja tylko deskami rzucam

Edytowane przez Kowalsky30
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

No bo on chce żeby każdy ponosił konsekwencje swoich czynów i państwo nie tworzyło prawa aby im pomóc wyjść z opresji, a sam podpisał pierwszej żonie, że jej nie opuści do śmierci i potem sam korzystał z tego prawa. A jego rogi pewnie adwokat znalazł w lesie -za pieniądze które zaoszczędził na pracownikach smażących się w bobie za minimalną stawkę która go tak boli i często o niej pisze- aby go za dużo konsekwencje jego czynów nie kosztowały

Co tam becys barani poganiaczu ?? Ile w końcu masz tych krów, 2 czy 15 ?? Już się pomieszałeś z tymi kontami xD

Ja pracownikom mogę i 2 minimalne płacić jeżeli w odpowiedniej do tego cenie sprzedam towar ... Ale widzę ciągle masz ból d*py że ludzie potrafią zarabiać a ty jak poganiałeś barany tak nadal je poganiasz i jedynym sensem twojego życia jest pisanie na forum rolniczym jako Michałek alkoholik który nie wie ile ma krów w oborze, bezmózga która zjadła wszystkie rozumy i żyd rolnik który ziemię oszukał ...

I wcale się nie dziwię że jakakolwiek sensowna kobitka nie chce spojrzeć na coś takiego jak ty ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał(a):

Jo. Jak jabłka 

Oguraski w zalewie chili Pani robi?

Robiłam w zeszłym roku. 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

6 skrzynek 15-tek z kawałka 5x5m ;) chyba sama cebula w zimę będzie jedzona 🤣

Kto biednemu da. 

Moje truskawy dalej produkuja

IMG_20250812_175032.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Robiłam w zeszłym roku. 

I jak wrażenia? My w tym roku pierwszy raz 

A liście wiśni do kiszonych daje?

IMG_20250813_192531_7.jpg

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał(a):

Na śniadanie, bo jak wieczorem wsunie to z łóżka będziesz uciekać. 

To będzie bez całowania🤣

Teraz, pedro2 napisał(a):

I jak wrażenia? My w tym roku pierwszy raz 

A liście wiśni do kiszonych daje?

Liście dębu. Nawet nawet były

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Na wysokości zawiasów szukaj kabli, tam czesto się uszkadza od otwierania i zamykania .

Jak by to Ryszard powiedział . "Tusek nie zarobi nic", awaria usunięta bez ponoszenia kosztów. Tak jak pisałeś. Kabel w przelotce między słupkiem  drzwiami był urwany.  Żona ,zadowolona auto będzie się zamykać. 

• Like 2
Opublikowano

@pedro2 ja takie malutkie robiłam ogoreczki cale bez krojenia. I trochę mniej chili a więcej czosnku

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Super sprawa takie oguraski ;) tylko z chilli uważać bo mogą być niejadalne xD

Ogóraski. 100l ponad przerobiłam. Dobrze że zdechły jak byłam na urlopie 

Chyba będzie ciężko nadziać na widelec

IMG_20250811_184425.jpg

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, malaczarna napisał(a):

@pedro2 ja takie malutkie robiłam ogoreczki cale bez krojenia. I trochę mniej chili a więcej czosnku

Ogóraski. 100l ponad przerobiłam. Dobrze że zdechły jak byłam na urlopie 

Chyba będzie ciężko nadziać na widelec

IMG_20250811_184425.jpg

No no na ten smakołyk to bym się pisał bo na śmietanę to nie bałdzo. 

Opublikowano

Na półkę wchodzi mi 99 sztuk. Robię półkę kiszonych i półkę w occie. Reszta wg uznania. Coś zawsze zostaje. Taka ilość bo mój braciszek ma żonę która nie potrafi nawet małosolnych zrobić.

Jedna cebula chodziła...

IMG_20250813_165724.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

111000 netto 

Żeby robić 400 bel rocznie ?? Mają ludzie fantazje ... A potem "nie opłaca się" ...

Przecież to z 25 lat zanim się zwróci koszt zakupu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
14 minut temu, malaczarna napisał(a):

Na półkę wchodzi mi 99 sztuk. Robię półkę kiszonych i półkę w occie. Reszta wg uznania. Coś zawsze zostaje. Taka ilość bo mój braciszek ma żonę która nie potrafi nawet małosolnych zrobić.

Jedna cebula chodziła...

IMG_20250813_165724.jpg

Moje 3 białe wczoraj kotka zaprowadziła na pole bo już nie nadążała im mysz nosić. Pewnie już nie wrócą, a miał iść jeden do chałupy.

Korniszonki tylko ja jem. Nie lubieją

Tak jak i papryki

11 minut temu, radekz200 napisał(a):

ile lat będzie się zwracać?

Miał kasę to kupił.

O zwrocie tu nie ma co dyskutować przy tej ilości 

Moja gdyby wiedziała, że tu będzie tyle robić na starość to już w DDRówku by się rozsypała 😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v