Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

a trzeci się nadzieje na knajpę gdzie za miliony dutków dostanie coś niejadalnego ...

jak się można nadziać jak jest cena w menu , a można dopytać reż kelnera jak jest cena podana za 100 gr , te ,, paragony grozy '' które też nieraz czytam to nie mają nic wspólnega z rzeczywistością , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

34 minuty temu, malaczarna napisał(a):

79 skonczyla

I te nogi 😉

47 minut temu, Sylwekx25 napisał(a):

Dla mnie również. Ogólnie czuje sympatię dla Dolnego Śląska, być może dlatego, że w jakiejś części jakby stamtąd pochodzę 😆

Fajne są różne poniemiecki pałace różnych ichniejszych szlachciców plus Kotlina Kłodzka - twierdza , kopalnie, Srebrna Góra itd. Bywam czasami. Żona ma w Kłodzku rodzine. Z Namysłowa niedaleko.

Po weselu byliśmy z żoną na weekend w Pałacu Pawłowice w Opolskim. Hotel w XIX wiecznym pałacu, mieliśmy pokój z dostępem do wieży. Ogólnie wokół pałacu za bardzo nic ciekawego nie ma ale wnętrza bardzo piękne

Edytowane przez Sylwekx25
Opublikowano

wiem żę WM i dlatego pytam nieraz,  Korytnica mocny opad dostała za ostatnie 2 tygodnie a u mnie nic ogólnie MIńsk Maz , ma sporo wyższy opad niż u mnie czesto jak jadĘ to leży sporo sniegu a u mnie zero ,jak kierowca od mleka kiedyś przyjezdzał to się dziwiŁ że gm Jadów zawsze sucho i bez opadów 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

Se pada dalej..

I pada mac jeszcze z tydzień.

Stoperan..krople żołądkowe, maść na ból d*py od bezsensownego leżenia.nerwosol na tubylców i Polaków 

I czym ty masz pojęcie???

Przyjdzie parunastu strażaków i dziesiątki tysięcy zmarnowane na remizę czy bezużyteczny sprzęt 

Pooglądaj Jaworowicz i wtedy zmienisz zdanie o Polsce wschodniej i docenisz cywilizacje.

Parunastu strażaków na 300 mieszkańców wsi co może zrobić ? 

Poza tym lepiej niech ten bezużyteczny sprzęt w tej remizie będzie jak najdłużej bezużyteczny 🤦

Opublikowano
24 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Ale pada 🌧️ 🙆

Ojej...a kłamliwe to nie śpi...mimo że spać szedł...dawno...

29 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mi się tam bardzo podoba. 

Fajne....ale nie ekonomiczne...

Po co robić i nic z tego ..

Opublikowano
Teraz, Sylwekx25 napisał(a):

Bez żony to kiepsko żyć

Nie miałem i miał nie będę. Takie samo życie - też się umrze. Jakby to uczyniło jakimś nieśmiertelnym albo dało jakąś władzę to nawet bym się zastanawiał ale być pospolitym jak miotła zbożowa mężem to nigdy w życiu.

Opublikowano
13 minut temu, Sylwekx25 napisał(a):

Przestało padać, spadło 53 litry deszczu od połowy nocy do teraz... Żniwa na parę dni zawieszone, trzeba będzie posiać trochę słonecznika na poplon i może coś łąk pokosić 🤔

Męczysz jeszcze 512-tkę? Czy zmiana nastąpiła?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v