Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

tyle miesiecy remontujesz i nawet nie zabezpieczyles dachu ??

myslisz ze emigranci tam zamieszkaja  ???

Ile miesięcy? 6 tygodni ok 750 m2 dachu. Jeszcze drugie tyle i skoncze.

Jak mam zabezpieczyć dach gamoniu jak żeby cokolwiek zrobić musiałem go najpierw zdjąć. 

Widać tylko na cieciówce się znasz

Opublikowano
Teraz, tytanowyJanusz napisał(a):

Ja Radzyniak rodowity 😄😝

Ale mieszkasz przed tablicą miastową 😛

Ja Radzyniak rodowity 😄😝

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Wstyd to jest kraść i z d*py spaść 😉

Nie kradnę a na d*pę to nigdy nie wlazłem i nie wlezę. Niemniej jednak to nie po mojemu. U mnie ani psa ani kota ale za to trzycyfrówka innych stworów.

• Sad 1
Opublikowano

No tak, faktycznie

Ty to tylko do podśmieCHUJEK ...

U takiego patrioty to powinien być czerwono-biały Bizon a nie jakiś zielony szmelc ... By się germaniec popsuł to może by wymienił na polski sprzęt .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie kradnę a na d*pę to nigdy nie wlazłem i nie wlezę. Niemniej jednak to nie po mojemu. U mnie ani psa ani kota ale za to trzycyfrówka innych stworów.

U mnie trzy stwory. 2 te ze zdjęcia i 2 królik. Miałem i ja stworów przeszło 200szt. Teraz mam ile mam. I w ogóle mi się gorzej nie żyje. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

U takiego patrioty to powinien być czerwono-biały Bizon a nie jakiś zielony szmelc ... By się germaniec popsuł to może by wymienił na polski sprzęt .

I wtedy już byś nie drwił? 🤔

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie rozróżniam osobnego gnoja - wszystko idzie w jedno miejsce i jest w tym w uj słomy.

Ale to dajesz obornik na łąki? Wybacz może nie doczytałem...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał(a):

I wtedy już byś nie drwił? 🤔

No nie, bo wtedy jego patriotyczna gadka by pasowała do tego co ma na podwórku ... A ja niby tęczowy niemiec mam więcej polskiego sprzętu niż ten pseudopatriota ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12 minut temu, Michał18 napisał(a):

Na pierwszym zdjęciu siana przed 15 kwietnia . Na drugim początek kwietnia. Potem zasiana trawa .Nie powschodziła bo kukurydza była pryskania .teraz zorane

I wygląda tak

To co twoim zdaniem wymarzla?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, wojtal24 napisał(a):

masz szczęście na tych złomach

to nie szczęście ale wscibskość/ciekawość w POłączeniu z biedą/skąpstwem/oszczędnością 

do CO w garażu jak znalazł 

23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

a na d*pę to nigdy nie wlazłem i nie wlezę

nie musisz ,ona sama może na ciebie wskoczyć

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
41 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie mam pojęcia 

Rozstaw śrub jest identyczny jak c360/385 tylko bendix jest dłuższy lub krótszy nie pamiętam 

Jak chcesz to Ci go podrzucę i sobie sprawdzisz 

Jakbyś gdzieś przelotem był 

• Like 1
Opublikowano

na rowni krupowej w zakopanem orawiok ostrewki postawil i siano suszy.. w kronice teraz pokazywali.

26 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie...bo to nie wspomnienia...

Nie mam takiego zderzaka jak ty, który by to utrudniał...🤭

Widzisz....nikt więcej nie gada tyle o tym... tylko ty...

Toż to wiadomo że za tym tęsknisz i dlatego to ciągle wspominasz...😆😆🤭.

Dla innych to nic niezwykłego...i nie muszą udawać maczo na wycieczce parafialnej...😆

...i proponował bym byś mniej, bo widziałem obrazki...

W twoim wydaniu i przy odrobinie wyobraźni...może obrzydzić....jedna z fajnych rzeczy...🤭

nie spinaj sie tak .. 

wiadomo ze ty super maczo a motor to sobie tak przypadkiem kupiles ,tka smao jak przypadkiem chodza calymi nocami na ryby albo polowania 😂

10 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ile miesięcy? 6 tygodni ok 750 m2 dachu. Jeszcze drugie tyle i skoncze.

Jak mam zabezpieczyć dach gamoniu jak żeby cokolwiek zrobić musiałem go najpierw zdjąć. 

Widać tylko na cieciówce się znasz

nie wiem czy wiesz ze sa folie..

mozna etapami robic -ale skad ty to mozesz wiedziec kowboju..

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

nie spinaj sie tak ..

😆😆😆

Nie mam powodu..

Właśnie się wyprysznicowalem i jem obiad...

Jacus...wszystkie twoje bajeczki poszły się...

Ta też łatwa do obalenia...

Każdy wie że z takim bebzonem ptaszka dawno nie widziałeś..., a przez to i ...a szkoda pisać...

Każdy już wie jak...mijasz się z prawdą...

U ciebie ni cywilizacji ...ni brombrania...🤭😆

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał(a):

na rowni krupowej w zakopanem orawiok ostrewki postawil i siano suszy.. w kronice teraz pokazywali

...tak z ciekawości...jak wygląda zbiór siana u ciebie?

Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Co dziś na obiad, że nie pokażesz? 😂

A już rozpaplałem...ale pyszne...i kartofle som..

...ci powiem że od rana to tylko dwie kanapki żem zjod...to teraz cza wiency...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Oczywiście jeśli mój kolega Pafnucy nie będzie chciał

Już o tym?

Ty chyba śmiertelnie chory...dozyjesz do przyszłego sezonu...?🤔 

...i nie jestem twoim kolegą....koleżanka też nie...

...tu nie ma kolegów..

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

5 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Tak jest umaluj ładnie i dopiero wstawiaj zdjęcia. Może będziesz robił na handel 🤔

Patrz projekt na obecną chwilę zakończony. Może jeszcze się zadaszy ale to bliżej zimy. Teraz jak deszcz to niech chowają się w budzie. 

IMG_20250725_172245.jpg

elegancko

• Thanks 1
Opublikowano

Jak jutro nie popada to może w niedzielę w jęczmień ozimy uda się wjechać. O tym czasie pola jęczmienne zawsze były już puste. Jak miało padać to nie padało. Teraz to codziennie coś przeleci 

Opublikowano
konteno napisał:

12 minut temu, wojtal24 napisał(a):

masz szczęście na tych złomach

to nie szczęście ale wscibskość/ciekawość w POłączeniu z biedą/skąpstwem/oszczędnością 

do CO w garażu jak znalazł 

17 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

a na d*pę to nigdy nie wlazłem i nie wlezę

nie musisz ,ona sama może na ciebie wskoczyć

a te rozruszniki nie pogarnoles nic ?