Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Tak jakoś mi się ułożyło bo ciągle tylko o zdradach mówi małżeńskich to musi mieć jakieś w tym doświadczenie. Najpierw ty teraz Bogdana próbuje obwinić bo od siebie chce odgonić podejrzenia. Dobrze że mnie ignoruje pisze co mogę 🫢

Nie miało być kochanka gościła.. słownik tym razem zawiódł 😭

Swego czasu wstawiał fotkę swojej żony z dzieckiem, opowiadał o teściu który go nie nawidzi, później jakoś zrobił się kawalirem. Albo żona kopnęła w d*pę, albo dziada puściła kantem i teraz wylewa żale.

• Like 1
Opublikowano

Ty możesz nie mieć ja szybciej mogę mieć Qwazi trzeba tylko dobrze 2+2 i wyjdzie 4 

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

No to ta sama uwaga...zanim się zacznie temat wypadałoby się dowiedzieć...tak to wróżenie z fusów i sianie zamętu...ja nie podejrzewam Łorawioka o posiadanie kochanki i zdrady...nie widzę podstaw...Bogdana też nie podejrzewam, bo również nie mam do tego żadnych podstaw 🤷

Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Bezbarwny widział priw meg od Bogdana takie są fakty i opowiadał jak było

O twoich zdradach nic nie wiem to się nie wypowiadam😗

Przestań pier**lić bzdury wyssane z palca, bo ta pani nigdy nie bawiła się w żadne romanse i to z nikim.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał(a):

Swego czasu wstawiał fotkę swojej żony z dzieckiem, opowiadał o teściu który go nie nawidzi, później jakoś zrobił się kawalirem. Albo żona kopnęła w d*pę, albo dziada puściła kantem i teraz wylewa żale.

Dziękuję 🫢 Za to że ja lepszym jestem śledczym 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jeszcze ten koń wróci a dużych szlag trafi. Jak sam sobie nie uprawisz i nie wyhodujesz to z głodu zdechniesz. 

Mi się obecna wieś ni krztyny nie podoba. Jeszcze trochę normalności w górach. Byłem niedaleko Nowego Sącza 2 tygodnie temu na popijawie, jeszcze trochę normalności.

Pioter też mi się nie podoba dzisiejsza wieś że chłop idzie do sklepu kupuje ziemniaki  mleko mięso czy jaja ale tak niestety jest i Ty czy ja tego nie zmienimy. 

Zwiedzalem ostatnio, można powiedzieć Twoje okolice bardziej podkarpackie niż małopolskie i się zastanawiam jak Wy tu żyjecie kawałek ziemi nie widać fabryk więc nie wiem gdzie pracujecie ale zycieje i dajecie radę i to mnie zastanawia. rozumie turystyka ?

Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Przecież nie do Ciebie było to pytanie o wiedzę 🤷...

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ty możesz nie mieć ja szybciej mogę mieć Qwazi trzeba tylko dobrze 2+2 i wyjdzie 4 

Na dodawaniu też słabo się znam🤷

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Pioter też mi się nie podoba dzisiejsza wieś że chłop idzie do sklepu kupuje ziemniaki  mleko mięso czy jaja ale tak niestety jest i Ty czy ja tego nie zmienimy. 

Zwiedzalem ostatnio, można powiedzieć Twoje okolice bardziej podkarpackie niż małopolskie i się zastanawiam jak Wy tu żyjecie kawałek ziemi nie widać fabryk więc nie wiem gdzie pracujecie ale zycieje i dajecie radę i to mnie zastanawia. rozumie turystyka ?

U nas turystyka kulejąca, poza enerdżilandią i obozem. Masa magazynów i zakładów.

Opublikowano

Obronna kobiecej opinii się włączyła. Szacunek dla niego bo ona nie może się sama bronić 

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Przecież nie do Ciebie było to pytanie o wiedzę 🤷...

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Obronna kobiecej opinii się włączyła. Szacunek dla niego bo ona nie może się sama bronić 

Przecież tam nikt nie atakował kobiecej opinii🤷...chyba, że coś przeoczyłem🤔, bo krowy doję i piszę, ale staram się wszystko czytać 

5 minut temu, Michał18 napisał(a):

Wasze zdrowie

IMG20250717132223.jpg

Wasze zdrowie

Karnisz żubra sianem🤔

18 minut temu, Desperado napisał(a):

@Kowalsky30 odniesiesz się do ☝️🤔

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, slawek74 napisał(a):

👍👍👍👍👍 znajomy w Monachium pracuje i mieszka w wynajętym mieszkaniu i tam całe osiedla ludzi mieszka w tych mieszkaniach ,,wynajętych,, chodzą mijają się i nieznają się tylko pracują po 13latach nie śmierdzi groszem chć twierdzi że dobrze zarabia 🤦

nudny się robisz...

myślę że z tym kolega z Monachium to tak kolorowo ma ? jesteś w błędzie 

powiem Ci tak: w latach 70÷80;ojca  kolega wyjechał do stanów  w 2012 roku przyjechał poraz pierwszy zobaczył co się dzieje w Polsce jak wyjeżdżał w latach 70÷80 był dobrym mechanikiem tam wyjechał i sprzątał kible tu mógłby zrobić swój warsztat i by miał kasy 

ten wrócił po kilku latach kupił sobie toyotę corolle kilku letnia i to był jego cały majątek i zrobił remont w mieszkaniu 

napił się popłakał że przejebał całe życie jak zobaczył jak tu żyją ludzie. 

drugi przykład: 

mój brat cioteczny od 2005r wyjechali z dziewczyna do Anglii siedzą tam w wynajętym mieszaniu wzięli slub mają dwójkę dzieci zmienił jakieś auto typu 2 razy i jak chcą jechać na wczasy do ciepłych krajów to biorą wczasy na raty albo w kredycie. on pracuje sprząta galeriie handlowa (jest po studiach) jego zona pracuje na siłowni 

I tak się dobrze żyje większości na obczyźnie 

zresztą nie trzeba daleko szukać zobacz co się dzieje w Warszawie też mlodzi zasuwaja mieszkają w wynajętych mieszkaniach jeżdżą samochodami na raty i całe co odłożą to wyjadą na wczasy. no są też szczęściarze którym rodzina sprzedała kawałek ziemi i dala wklad na mieszkanie i teraz zasuwaja wszyscy żeby spłacić kredyt.

ale są też tacy krowiarze z Podlasia co kupują 6 lub 12 mieszkanie i wynajmują tym ludzia 

Sławek nie opłaca się 😄😄😄

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

jakie to nowe jak ktoś to kopnął w deeee .. na bank brzydkie i utuczone i wredne 🤪🤣🤣🤣

Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Nie znam motywów którymi się kierowałeś gdy postanowiłeś do niej napisać z żalami na żonę. Na moje oko potrzebowałeś pocieszenia😁😗

26 minut temu, Qwazi napisał(a):

Przecież tam nikt nie atakował kobiecej opinii🤷...chyba, że coś przeoczyłem🤔, bo krowy doję i piszę, ale staram się wszystko czytać 

Z mojego punktu widzenia i na oko dlatego @Desperado zareagował poniekąd. Jak dżentelmen powinien uczynić 

38 minut temu, Desperado napisał(a):

26 minut temu, Qwazi napisał(a):

@Kowalsky30 odniesiesz się do ☝️🤔

Nie dam sobie głowy obciac ale są dwie opcje zostawi bez odpowiedzi lub zrobi unik jak to w jego zwyczaju bywa 🤣🤣🤣

Opublikowano
7 minut temu, wojtal24 napisał(a):

powiem Ci tak: w latach 70÷80;ojca  kolega wyjechał do stanów  w 2012 roku przyjechał poraz pierwszy zobaczył co się dzieje w Polsce jak wyjeżdżał w latach 70÷80 był dobrym mechanikiem tam wyjechał i sprzątał kible tu mógłby zrobić swój warsztat i by miał kasy 

ten wrócił po kilku latach kupił sobie toyotę corolle kilku letnia i to był jego cały majątek i zrobił remont w mieszkaniu 

drugi przykład: 

mój brat cioteczny od 2005r wyjechali z dziewczyna do Anglii siedzą tam w wynajętym mieszaniu wzięli slub mają dwójkę dzieci zmienił jakieś auto typu 2 razy i jak chcą jechać na wczasy do ciepłych krajów to biorą wczasy na raty albo w kredycie. on pracuje sprząta galeriie handlowa (jest po studiach) jego zona pracuje na siłowni 

zresztą nie trzeba daleko szukać zobacz co się dzieje w Warszawie też mlodzi zasuwaja mieszkają w wynajętych mieszkaniach jeżdżą samochodami na raty i całe co odłożą to wyjadą na wczasy. no są też szczęściarze którym rodzina sprzedała kawałek ziemi i dala wklad na mieszkanie i teraz zasuwaja wszyscy żeby spłacić kredyt.

ale są też tacy krowiarze z Podlasia co kupują 6 lub 12 mieszkanie i wynajmują tym ludzia 

Dwóch od nas już z 10 lat, jak do Belgii wyjechało. W rzeźni tam zasuwają. Jeden zabrał żonę z dziećmi, drugi nie. Jedyne co u nich widać to samochody, bo chałupy tutaj, których są właścicielami, to się zaraz pozarywają. Obaj mają Każdy 6, kilkuletnie. Jeden miał dom budować i zatrzymał się na ogrodzeniu działki, która dostał od rodziców...

11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Z mojego punktu widzenia i na oko dlatego @Desperado zareagował poniekąd. Jak dżentelmen powinien uczynić 

Z mojego punktu widzenia, to było udzielenie odpowiedzi za kogoś, kto był pytany, samemu pytanym nie będąc 🤷...czasem się może zdarzyć, ale tutaj temat drażliwy 

Opublikowano

pada co chwile..

Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

ta  pani żeby widziała moja żonę to by osrala  się ze wstydu i zazdrości ...🤪

ile lat ja nie widziales ??

25 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U nas turystyka kulejąca, poza enerdżilandią i obozem. Masa magazynów i zakładów.

taa kulejaca - energylandia 1,2 miliona  w 2024 r, muzeum nie sprawdzalem, dinozatorland do tego i park miniatur..molo osiek. 

9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

drugi przykład: 

sasiad dziadkow ktory wyjechal w latach 80 do usa , wlasnie wrocil.

jego ojciec oral krowami a on ma dodga ktorym na parkingu 3 miejsca zajmuje i na pare razy wyjezdza spod sklepu .

dom wyremontowal, wedzarnie postawil, stajine wybudowal, konie kupuje. na razie 2 za 70 tys..

wiec roznie bywa.

Opublikowano

35 litrów za dzisiejszy dzień. Może się w niedzielę po południu w jęczmień wjedzie bo od poniedziałku powtórka się zapowiada. Jutro sieknac trawę w sobotę zebrać i cycepe do zboża złożyć. No i chłodnice do bajzona wsadzić bo bez może mu być za ciepło 🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Z mojego punktu widzenia, to było udzielenie odpowiedzi za kogoś, kto był pytany, samemu pytanym nie będąc 🤷...czasem się może zdarzyć, ale tutaj temat drażliwy 

Pamiętajmy że to nie jest nowy numer ile to razy za mnie Kowalsky odpowiadał 🤔 Ja już nawet nie jestem w stanie zliczyć 🤣🤣🤣 

Też tak może być tylko że jeśli chodzi o dane tematy jeden drugiego kryje Bogdan czy Desperado lub jeśli się nawzajem atakują jeden musi wybrać stronę drugiego jeśli pośrodku jest Kowalsky to tak z mojej obserwacji 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

pada co chwile..

ile lat ja nie widziales ??

taa kulejaca - energylandia 1,2 miliona  w 2024 r, muzeum nie sprawdzalem, dinozatorland do tego i park miniatur..molo osiek. 

sasiad dziadkow ktory wyjechal w latach 80 do usa , wlasnie wrocil.

jego ojciec oral krowami a on ma dodga ktorym na parkingu 3 miejsca zajmuje i na pare razy wyjezdza spod sklepu .

dom wyremontowal, wedzarnie postawil, stajine wybudowal, konie kupuje. na razie 2 za 70 tys..

wiec roznie bywa.

I to taki wyczyn na 40lat pracy stary rozbity picap i remont domu i dwa konie 🤭😄😄😄

może w Waszych stronach to wyczyn 

• Haha 1
Opublikowano

Zdiagnozujesz przyczynę tego stanu rzeczy 🤔

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Pamiętajmy że to nie jest nowy numer ile to razy za mnie Kowalsky odpowiadał 🤔 Ja już nawet nie jestem w stanie zliczyć 🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

35 litrów za dzisiejszy dzień. Może się w niedzielę po południu w jęczmień wjedzie bo od poniedziałku powtórka się zapowiada. Jutro sieknac trawę w sobotę zebrać i cycepe do zboża złożyć. No i chłodnice do bajzona wsadzić bo bez może mu być za ciepło 🤭

zmoknie to i wyschnie 

wiadomo że chciało by się sprzątnąć za pogody

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

I to taki wyczyn na 40lat pracy stary rozbity picap i remont domu i dwa konie 🤭😄😄😄

może w Waszych stronach to wyczyn 

Kolega z 10 lat już siedzi w Holandii. Swego czasu zarabiał bardzo dobrze, ale ciągle bajlando, auta zmieniał-rozbijał. Od kilku lat ma rodzinę, są tam. Mieszka w wynajętym mieszkaniu. Odłożyć za wiele nie odłoży bo koszty tam też wysokie, więc żyje tak jak większość pracujących w kraju 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

ja ...widział priw którego nie było ...opowiadał zapewne tej pani  jak go zona kopla w deee i został rogaczem ...znalazł se pocieszenie u niedoruchanej 🤣🤣🤣...obaj siebie warci 🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v