Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, soltys48 napisał(a):

Czy dużo czasu trzeba na ogródek?

Ja nie narzekam na brak zajęć podobnie jak wszyscy w rodzinie a warzyw mamy pod dostatkiem 

Córka w dobrym roku pod 2t ogórka sprzeda

Dużo jak chce się to dobrze i w odpowiednich ilościach...

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dużo lżej się kręci, bo orginalna kolumna to jakieś nieporozumienie 

Mięczak.... nie wiem do czego dzisiaj trzydziestka w pole potrzebna 🤔 ziemniaki uprawiasz 🤔

Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał(a):

Czy dużo czasu trzeba na ogródek?

Ja nie narzekam na brak zajęć podobnie jak wszyscy w rodzinie a warzyw mamy pod dostatkiem 

Córka w dobrym roku pod 2t ogórka sprzeda

Ludzie wolą kupić. Może jest to i taniej, ale czy lepiej. Nie sądzę. Robiąc tak uczymy swoje dzieci niezależności. Nawet jeśli do tego dokładamy.

A największym zadowolenim dla rodzica będzie to, jak dziecko przyjdzie z kartką i wytłumaczy, że w ten sposób tracimy pieniądze. 

20 minut temu, slawek74 napisał(a):

Dużo jak chce się to dobrze i w odpowiednich ilościach...

W ostatnich latach na warzywach zostaje górka, żona ma więcej niż ja z bydła.

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie...ślizgo jezd..

na opony zimowe grosza szczedzisz do swojej maszyny ??

kup se kurtke z napisem glovo,pyszne  albo uber eat i spokojnie clay rok bedziesz jezdzil,bez wzgledu na pore i pogode.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

@jacus na stanowisku ciecia dzisiaj czy konserwacja powierzchni płaskich w domu ?

poroze pielegnuje..

robie cos czego ty w zyciu nie bedziesz robil...

rocznice slubu swietuje.. tez przypadkowo w sobote to bylo ale zimniej i sniegu duzo wiecej..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...rosół na jutro pewno gotuje...🤭

zapiekanki beda 

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Rolnik1973 zobacz, u mnie dzisiaj taki patriotyczny sos do przyrządzenia obiadu, do tego makaron z Płocka, wszystko kupione w krajowym Dino, a u Ciebie co, hiszpańska wieprzowina z portugalskiej Biedronki ?? xD

IMG_20250111_120749.jpg

umiesz juz gotowac czy jesz to  co umiesz ugotowac.

53 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja w rejonie akurat Łowicza we wrześniu widzę sporo ciągników z naszymi krajowymi pomidorami. A i jeden znajomy z tego co wiem pod Łowicz sadzi około 10ha pomidora przemysłowego.

Tylko Łowicz to Maspex a ja nie zamierzam wspierać jaśnie panów z Polski A ... Tam i tak już wielkie bogactwo xD

nie piles wodki od palikota tylko denaturat i zbankrutowal.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Elon napisał(a):

Ludzie wolą kupić. Może jest to i taniej, ale czy lepiej. Nie sądzę. Robiąc tak uczymy swoje dzieci niezależności. Nawet jeśli do tego dokładamy.

A największym zadowolenim dla rodzica będzie to, jak dziecko przyjdzie z kartką i wytłumaczy, że w ten sposób tracimy pieniądze. 

W ostatnich latach na warzywach zostaje górka, żona ma więcej niż ja z bydła.

By to robić potrzebny jest czlowiek co tym się zajmuje a nie każdy tego chce i to umie /lubi

I ma to czas i chce czy by chciał to robić my mamy wystatczająco zajęć i w poludnie nie będziemy warzywa pielić...🙋‍♂️

Edytowane przez slawek74
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

By to robić potrzebny jest czlowiek co tym się zajmuje a nie każdy tego chce i to umie /lubi

I ma to czas i chce czy by chciał to robić my mamy wystatczająco zajęć i w poludnie nie będziemy warzywa pielić...🙋‍♂️

Dawali pieniądze na rozkręcenie biznesu, trzeba było brać i dywersyfikować przychody.

Edytowane przez Elon
Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

na opony zimowe grosza szczedzisz do swojej maszyny ??

kup se kurtke z napisem glovo,pyszne  albo uber eat i spokojnie clay rok bedziesz jezdzil,bez wzgledu na pore i pogode.

poroze pielegnuje..

robie cos czego ty w zyciu nie bedziesz robil...

rocznice slubu swietuje.. tez przypadkowo w sobote to bylo ale zimniej i sniegu duzo wiecej..

zapiekanki beda 

umiesz juz gotowac czy jesz to  co umiesz ugotowac.

nie piles wodki od palikota tylko denaturat i zbankrutowal.

Która rocznica ? 

My wieczorem będziemy świętować 🤤

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Która rocznica ? 

My wieczorem będziemy świętować 🤤

miedzy srebrna a perlowa 🤣..28 lat..

dzieci nie ma w domu wiec i moze by teraz poswietowal ??😂 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Elon napisał(a):

Dawali pieniądze na rozkręcenie biznesu, trzeba było brać i dywersyfikować przychody.

Specjializacjia mów ci to coś 🤔🙋‍♂️

20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Do zgrabiania przegrabiania , rozsiewu poplonów, ziemniaków tyko 20 arów ale też potrzebna 

A zetorem nie idzie tego zrobić 🤔 nie zmieści się 🤔

Sam zjesz te ziemniaki🤔

14 minut temu, jacus napisał(a):

miedzy srebrna a perlowa 🤣..28 lat..

dzieci nie ma w domu wiec i moze by teraz poswietowal ??😂 

Tylko byś przepukliny jeszcze nie dostał 🙆‍♂️🤦😁

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał(a):

Podziwiać widoki.

Masz, podziwiaj. Śnieg od 10:00 sypie i nasypać nie może. Przez godzinę słońce pełną gębą i śnieg, ze świata nie było widać. Teraz wiosennie. 

IMG_20250111_141942.jpg

Opublikowano

Też nie mogę się doczekać wiosny bo jak już zimą to niech by był ten mróz ,śnieg i słońce bo tak to do uja niepodobna

Opublikowano
Baks00 napisał:

Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

mam kumpla z Lublina i kiedyś byłem u niego i poszliśmy na jakieś żarcie i mówię że sobie to zamówię takie regionalne. a on mówi że to najgorsze gowno bo to jest taka " zupa na winie" co się nawinie pod rękę z lodówki to wrzucają wszystkie resztki z pozostałych dni. I powtarzam jego słowa i skutecznie mi to odradzil 😁😁😁😁

A tam,dobry kucharz i byś prosił o dokładkę 

moje drugie imię w domu to czyściciel lodówki żona pyta: "zjesz czy do piesków"😁😁😁

6465 napisał:

37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no nic tylko jechać....na Mazury nad jeziora....😆🤭

Ja tam wolę gdzie ciepło. To jadę w niedzielę. A teraz po groszek żeby żona i dzieci nie zmarzły 😁

starczy Ci zasobnik ekogroszku od wyjazdu do wyjazdu?

Tomasz0611 napisał:

6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ciekawe tylko skąd te pomidory i bazylia się wzieły? Dobrze że chociaż w Polsce wymieszane.

Krajowa Grupa Spożywcza, czyli ta cała rządowa firma łącząca państwowe zakłady spożywcze. 

kolejna ściema żeby swoim stanowiska dać

Opublikowano
8 minut temu, wojtal24 napisał(a):

moje drugie imię w domu to czyściciel lodówki żona pyta: "zjesz czy do piesków"😁😁😁

starczy Ci zasobnik ekogroszku od wyjazdu do wyjazdu?

kolejna ściema żeby swoim stanowiska dać

A ten czyściciel to częsty przypadek 

U nas to jest tak że co się mani to się gotuje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v