Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał(a):

tylko tamte do dizajnu nie pasują 

do dizajnu to i ta Ci średnio pasuje...jakby była na trzech ośkach albo na bliźniaku, to by pasowała i do dizajnu i do pozycji gospodarza 🤔🤷

1 minutę temu, Łolek napisał(a):

Będziesz atmosferę robił 

Aha...a jak...zepsuję 🤔🤦

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Przecież ja z pieniędzy z gopsu żyje 

Inaczej nie miał bym na nic 

Ja jestem naprawdę biedny

Biedny to nie znaczy ubogi 

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

taką małą 🤔🤭😛

Żeby tylko było co wozić 

2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Ale pusto na drodze 🫣

IMG_20250622_103109.jpg

Dej mu ,dej mue

2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Ale pusto na drodze 🫣

IMG_20250622_103109.jpg

Dej mu ,dej mue

17 minut temu, Qwazi napisał(a):

do dizajnu to i ta Ci średnio pasuje...jakby była na trzech ośkach albo na bliźniaku, to by pasowała i do dizajnu i do pozycji gospodarza 🤔🤷

Aha...a jak...zepsuję 🤔🤦

Dobrze będzie nie bój nic 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
36 minut temu, konteno napisał(a):

kiedyś mi chodziło po głowie drugą piątke grabiarke dokupić , zespawać obie a z tych poziomych zaokrągleń ramy dorobić te kabłąki co górą idą 

i @malaczarna wymłócił 

A do czego Ci to jak tobie się nie opłaca?

24 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Karol To nie Ty odkupił grabiarka  odemnie? Identy miałem 😄

Od nowości u nas

14 minut temu, Łolek napisał(a):

Biedny to nie znaczy ubogi

Oj jeszcze jak ubogi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

A do czego Ci to jak tobie się nie opłaca?

może sprzedałby a jaki kołchoźnik kupiłby ? dobry warkocz pod sieczkarnię by tym ukręcił 

18 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Pewno tyle warte co i to moje stare.

jakie te twoje stare ? ja ten rozebrał i POmył w benzynie , POwymieniam pare oringow i uszczelniaczy i POskłądam z nowym smarem , na grubym wężu POwinno dobrze POtłuc w nasadki 
zobacz po ile chodzą  odnowione te stare złomy https://taylorpneumatic.com/collections/3-4-impact-wrenches-1

P_20250622_100716.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano
29 minut temu, konteno napisał(a):

może sprzedałby a jaki kołchoźnik kupiłby ? dobry warkocz pod sieczkarnię by tym ukręcił 

jakie te twoje stare ? ja ten rozebrał i POmył w benzynie , POwymieniam pare oringow i uszczelniaczy i POskłądam z nowym smarem , na grubym wężu POwinno dobrze POtłuc w nasadki 
zobacz po ile chodzą  odnowione te stare złomy https://taylorpneumatic.com/collections/3-4-impact-wrenches-1

P_20250622_100716.jpg

A później kto za remont  sieczkarni zapłaci

21 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Na części pójdzie 

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał(a):

kiedyś mi chodziło po głowie drugą piątke grabiarke dokupić , zespawać obie a z tych poziomych zaokrągleń ramy dorobić te kabłąki co górą idą 

i @malaczarna wymłócił 

Dziecko drogie przestań tyle filmów oglądać dla doroslych

• Haha 4
Opublikowano
Godzinę temu, Łolek napisał(a):

Będziesz atmosferę robił 

20250614_210144.jpg

Łolek napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał(a): taką małą 🤔🤭😛 Żeby tylko było co wozić 

Radosław taki gospodarz że zawsze jest...

Opublikowano
52 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Dziecko drogie przestań tyle filmów oglądać dla doroslych

Skoro lubi oglądać to mu bronić. 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v