Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Widzę że temat wyborów wciąż żywy. Całe szczęście że wygrał Alfons. Wolę mieć alfonsa prezydentem niż człowieka który utożsamia się i popiera takich debili i zwyrodnialców. 

Screenshot_2025-06-17-07-00-56-842_com.android.chrome.jpg

I takiego h*ja nikt nie wyskrobał 🤦

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Lucerna na siano to ja bym nie szedł ta drogą. Jeszcze z życicą która schnie długo. Zanim życia wyschnie to w lucernie oblecą wszystkie listki i zostanie sam badyl. 

Edytowane przez 6465
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Baks00 napisał(a):

Kawałek przeznaczony wyłącznie na siano -gadasz że zły pomysł 

Jak ziemia pozwala to lepiej koniczynę jak lucernę. Szkoda potencjału lucerny. 

Moim zdaniem tylko w czystym siewie lucerna, ewentualnie dodatek do trawy ale nie odwrotnie 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał(a):

Widzę że temat wyborów wciąż żywy. Całe szczęście że wygrał Alfons. Wolę mieć alfonsa prezydentem niż człowieka który utożsamia się i popiera takich debili i zwyrodnialców. 

A mi to który jest lata. Co on tobie może zmienić? Siało się, sieje i będzie się siać. Pracować trzeba było, trzeba i dalej też będzie trzeba. A reszta to nieistotne pierdoły żebyście się kłócili, spierali i zajmowali tym.

Opublikowano
Teraz, soltys48 napisał(a):

Zdominuje. Mało tego z takiej mieszanki nie zrobisz siana

3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Jak ziemia pozwala to lepiej koniczynę jak lucernę. Szkoda potencjału lucerny. 

Moim zdaniem tylko w czystym siewie lucerna, ewentualnie dodatek do trawy ale nie odwrotnie 

Powinniście pracować w marketingu,teraz będę musiał zasiać kawałek lucern,i inny kawałek traw

Opublikowano (edytowane)

Źle Ci będę doradzał za 20-25 lat jak nie będziesz chciał przepisać 🤣 zobaczysz że to już nie idzie i chętnie przepiszesz 🤭Narazie działaj prężnie żeby młody miał co przejąć 🤭🤭🤭 

Lucerna po skoszeniu jakiś czas stoi w miejscu a życica jak ma warunki to odbija zaraz za kosiarką, zamęczy ją 

Edytowane przez szymon09875
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
30 minut temu, 6465 napisał(a):

🍻👍 dokladnie 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, Baks00 napisał(a):

Powinniście pracować w marketingu,teraz będę musiał zasiać kawałek lucern,i inny kawałek traw

Najlepsza nauka na błędach i dobrze by było jakby były cudze 

12 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Źle Ci będę doradzał za 20-25 lat jak nie będziesz chciał przepisać 🤣 zobaczysz że to już nie idzie i chętnie przepiszesz 🤭Narazie działaj prężnie żeby młody miał co przejąć 🤭🤭🤭

Dopiero? Mój chodzi i mówi dziadek ty już tu nic nie rób ja będę gospodsrował Sokolnem. Sam dasz radę? No. Wojtek Wioli mi pomoże ale moimi ciągnikami nie będzie jeździł 🤭

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, soltys48 napisał(a):

Najlepsza nauka na błędach i dobrze by było jakby były cudze 

Dopiero? Mój chodzi i mówi dziadek ty już tu nic nie rób ja będę gospodsrował Sokolnem. Sam dasz radę? No. Wojtek Wioli mi pomoże ale moimi ciągnikami nie będzie jeździł 🤭

Matka go od cyca wcześniej nie wypuści 🤣

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

38 minut temu, slawek74 napisał(a):

a rób se jak chcesz... możesz i herbatę im parzyć znaczy bydłu i sobie razem 🤪

Sławek zmień krowy na normalne białogłowe bo potrzebujemy dobrych cielaków do opasu. Mleko nie trzeba pić wystarczy woda 😜

ja mam normalne krowy to ty jesteś nie normalny 🤦 dvpka cię ciśnie to zluzuj bo wypróżnić się nie możesz i na mózg ci ciśnie 🙆‍♂️🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v