Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Ciepło, 30 stopni w cieniu. Trza się schłodzić.

20250615_161206.jpg

miodówka?

Qwazi napisał:

27 minut temu, malaczarna napisał(a):

Casting jest?  Trzeba się modlić o dobrego zięcia

Ni ma castingu. Jest jeden wskazany. Jak dojdzie do skutku i się chłopak nie zmieni to luks materiał na zięcia...

dziś ciężko o dobrego kandydata/tkę na zięcia czy synową

Opublikowano
25 minut temu, ciapek102 napisał(a):

Czekam na dziewczynę która wyciągnie pomocną dłoń i pokieruje w życiu. Mimo wszystko jeszcze się nie alkoholizuję i motorem nie wspomagam. Tak że nadzieja jest

Jeszcze?

A potrafił bys?

Czy też będziesz czekał....na niewidzialna rękę?

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jeszcze?

A potrafił bys?

Czy też będziesz czekał....na niewidzialna rękę?

Poczekam do czterdziestki a potem to nie wiem, czy mi alkohol będzie smakował a motor cieszył. Wątpię

Opublikowano
10 minut temu, wojtal24 napisał(a):

dziś ciężko o dobrego kandydata/tkę na zięcia czy synową

Dlatego trza szanować jak jest. I się cieszyć, że córka ma chłopaka a syn dziewczynę, a nie jakieś insze konfiguracje

• Like 2
Opublikowano
36 minut temu, ciapek102 napisał(a):

Czekam na dziewczynę która wyciągnie pomocną dłoń i pokieruje w życiu. Mimo wszystko jeszcze się nie alkoholizuję i motorem nie wspomagam. Tak że nadzieja jest

Przykleiłem Ci uśmiszka, bo żadna inna reakcja do tego tekstu nie pasuje😁

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Albo nie ma wcale - moi tak czasem narzekają.

To z troski zapewne 

4 minuty temu, ciapek102 napisał(a):

Poczekam do czterdziestki a potem to nie wiem, czy mi alkohol będzie smakował a motor cieszył. Wątpię

Ja już dawno po czterdziestce i alkohol nadal nie smakuje, a motoru nadal nie lubię 🤷

Opublikowano
Godzinę temu, ciapek102 napisał(a):

Może zacznij już...bo też będzie za późno...

Się poimprezowalo...

Tera czas na....🏍️🙋

Opublikowano
44 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może zacznij już...bo też będzie za późno...

Się poimprezowalo...

Tera czas na....🏍️🙋

Na trzeźwego? To po co wyłazić z chałupy?

Po powrocie rozlany miód - 27 słoików 0,9 i 16 0,45. Od jutra sprzedaż i wyroki śmierci. A od przyszłego poniedziałku perliki i uszate.

Opublikowano
2 godziny temu, ciapek102 napisał(a):

Czekam na dziewczynę która wyciągnie pomocną dłoń i pokieruje w życiu. 

I ja jeszcze mam jakąś nadzieję że może za jakiś czas może kilka lat jakaś się znajdzie . Lecz z każdym rokiem ta nadzieja słabnie 😔

1 godzinę temu, ciapek102 napisał(a):

Ja jak dożyje czterdziestki i nie znajdę nikogo to zacznę pić codziennie % aż do zakończenia tego nic nie wartego życia 😔

Opublikowano
8 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Ja jak dożyje czterdziestki i nie znajdę nikogo to zacznę pić codziennie % aż do zakończenia tego nic nie wartego życia 😔

Zobacz ku przestrodze jak to się może skończyć....

IMG_20250605_153805.jpg

IMG_20250605_153802.jpg

Opublikowano
14 minut temu, Michal2399 napisał(a):

I ja jeszcze mam jakąś nadzieję że może za jakiś czas może kilka lat jakaś się znajdzie . Lecz z każdym rokiem ta nadzieja słabnie 😔

Szukaj 

To za rok tak będziesz spacerował 

Przecież Tobie bez problemu to pójdzie 🤭 

IMG_20250615_183916.jpg

• Like 3
  • Sad 1
Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał(a):

Qq sieją w niedzielę 🤦 

4tyg temu w niedzielę żyto kosił. 

Chyba specjalnie to robi 🙈

IMG_20250615_183548_3.jpg

Może tylko weekendowy rolnik bo w tygodniu w Warszawie pracuje 🤔 czy to z premedytacją.

Ja w niedzielę tylko żniwa. A parę razy siano zdarzało się zbierać no ale deszcze nadawali na później 

Opublikowano
24 minuty temu, Leszy napisał(a):

Zobacz ku przestrodze jak to się może skończyć....

IMG_20250605_153805.jpg

IMG_20250605_153802.jpg

Taki vintage trochę ale ogólnie puszki pozbierać i spoko. Widać, że i gotować ten ktoś umie czysty bo pralka jest no i dobry człowiek bo republikę ogląda 

22 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Szukaj 

To za rok tak będziesz spacerował 

Przecież Tobie bez problemu to pójdzie 🤭 

IMG_20250615_183916.jpg

Ja szukam takiej po czterdziestce żebym już nie musiał spacerować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v