Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, konteno napisał(a):

to masz jeszcze to 

20171113_101805.jpg

U mnie się parzy takiego kolegę, a potem toporem łącznie z głową rozpoławia. Jak na fermie jeszcze pracowałem to prezes dał takiego niedorostka takim dwóm braciom to pierwsze co zrobili to skrócili go o głowę (kabana, a nie prezesa jak by co) na żywca 🤦

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

ogólnie teraz chyba już nigdzie tanio nie jest

A działa tam jakaś knajpka żeby jechać w ciemno coś zjeść i wypić? Jak nie ma imprezy.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
11 minut temu, Uziu92 napisał(a):

A ja teraz żyje jak pioter, 5 ty dzień popijam trunki wszelakie 😄 

Do Piotera to ci jeszcze sporo brakuje, żeby przepić tego forumowego menela😉. Nie ta kategoria wagowa i za małe doświadczenie.

• Haha 1
Opublikowano

Zobaczcie zatwardziali kawalerowie z AF jak koledze małżeństwo służy, wręcz promienieje. Brać się za szukanie swoich drugich połówek a nie robota tylko i ogony. 

Robota wam szczęścia nie da. 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@6465

weź nie pier**l , mi nawet w robocie urlopu nie chcieli dać w tym samym terminie co moja niedoszła a gdzie jeszcze mieć czas ma takie pierdoły jak podróż poślubna

Edytowane przez konteno
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, farmtrac8244 napisał(a):

Antybiotyk? 

Noo... Wino, piwo,bimber, wódka, na co jest ochota to się popija no i żona sama mówi żebym pił, żeby się w chałupie nie przewracało 😁

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Panie @slawek74 ta butelka to w ramach przekupstwa czy podziękowania 😁😁😁???

7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

pierwsze zdjęcie juz niespotykany widok na polskiej wsi

że byś wiedział u nas na wschodzie unikat

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał(a):

Zobaczcie zatwardziali kawalerowie z AF jak koledze małżeństwo służy, wręcz promienieje. Brać się za szukanie swoich drugich połówek a nie robota tylko i ogony. 

Jeszcze się nacieszy i napromienieje....😉

Opublikowano

Się samemu to robi 

21 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

🙋🤝

Ciepło, słonecznie....siano schnie...

Byckom jeść dać, i jechać na wymianę oleju, bo się auto domaga...🤷

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Jak tam, przechodzą u Was burze?

Niestety, ciągle.

8 godzin temu, Popier96 napisał(a):

Odezwę się w lipcu. Pogoda ma sprzyjać 😉

Oby nie... Nie chcę u siebie spadzi.

7 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

A ja teraz żyje jak pioter, 5 ty dzień popijam trunki wszelakie 😄 

Daleko ci do mnie. 

7 godzin temu, 6465 napisał(a):

Kobieta tym bardziej szczęścia nie da tylko zabierze nawet i te drobne namiastki. Dziękuję, postoję.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Teraz, Łolek napisał(a):

🤝

W nocy deszczu dało 20l 

🤝

W nocy deszczu dało 20l 

To razem 40....jak dobrze policzyłem...🤔

13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kobieta tym bardziej nie da tylko zabierze.

Co zabierze?

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Jedyne namiastki szczęścia. 

Kobieta właśnie nadaje życiu sens i radość..

To że starasz się nie myśleć o ...tej puci, nie znaczy że jest zła...ta puć..

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

A działa tam jakaś knajpka żeby jechać w ciemno coś zjeść i wypić? Jak nie ma imprezy.

nie tylko jak jest impreza ewentualnie można wynająć obiekt na jakąś imprezę firmowa czy rodzinna

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, 6465 napisał(a):

Piertole sam dożyje😣

Opublikowano

sie pochmuralo,wieje ,16 na wyswietlaczu. idealna pogoda na siano.

9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

No obok jezioro Firlej, Kozłówka pałac niedaleko....i wycieczka już fajna...

tylko jej napisz o jaki serock chodzi..ja tez mieszkam niedaleko jeziorzan 😂 ale ruskiej wsi u nas nie uswiadczysz albo nowe albo stare no i wielkie sie zdarzaja..

8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Żeby było jasne, bo niektórzy mogą to niewłaściwie odebrać...nie dotykamy tutaj osoby Prezydenta Elekta i tych wszystkich dziwacznych oskarżeń w formie insynuacji bez wiarygodnych potwierdzeń. Swoją drogą cwane to było, ale jednocześnie ochydne i odrażające...

Bardziej jestem skłonny kpić z autorów tych rewelacji oraz tych wszystkich, którzy je potem kolportowali...

slabo znasz realia miejskiego zycia ..

8 godzin temu, donweter1989 napisał(a):

Podano do stołu 🍽️

IMG_20250510_081638096_HDR.jpg

Oraz nowy zakup

IMG_20250417_163806423_HDR.jpg

masz z czego dokladac do swin widze..

8 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

niech wybierze się nawet prywatnie żeby pokazał mu jak się ćwiczy i żeby ćwiczył bo po dłuższym czasie może być tylko gorzej

sa dwie szkoly.

albo rehabilitacja zaraz po operacji albo i nie ..i badz madry jeden tak gada drugi tak..

7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

ale 40 zl za wejscie to przesada..symbolicznie 10-20 zl i opaska z numerami.

czesto na zadupu jest drozej niz w centrum krakowa.. brak konkurencji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v