Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał(a):

Ojcem narodu ,o ile pamiętam to był Stalin. W Polsce jest prezydent, który ma twardo bronić interesu kraju i obywateli, a nie włazić w d*upę berlińsko- brukselskim oszustom, takim jak i on.

Dobrze że będzie właził w d*pę gościowi wysmarowanemu samoopalaczem ...

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał(a):

rzuci się trochę 💩 i będą osram 🤭 ale to to pikuś bo mam większy problem 🐄🙄

Nie idź tą drogą😁

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

A plułeś na niego ostatnie dziesięć lat, teraz dobry?

A czy ja powiedziałem że był dobrym prezydentem ??? Powiedziałem tylko że w porównaniu z Alfonsem dysys był super prezydentem ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przynajmniej nie nasyła do nas hord dzikusów i bandytów.

• Haha 1
Opublikowano

nie nasyła do nas hord dzikusów i bandytów.

Starczy dobrze ustawiony ambasador, sztuk jeden.😂 Wypróbowane i działa.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A czy ja powiedziałem że był dobrym prezydentem ?

Powiedziałeś że był super prezydentem, skąd możesz wiedzieć jaki będzi następny?

Opublikowano (edytowane)

Powiedziałeś że był super prezydentem, skąd możesz wiedzieć jaki będzi następny?

Powiedziałem że w porównaniu z Alfonsem był super prezydentem ... Problemy z czytaniem ze zrozumieniem czy co ??? Duda był miernym prezydentem ale w porównaniu z tym co teraz proponuje PiS był jakieś 100 poziomów wyżej ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Od włażenia w dupe a raczej wkładania to chyba tęczowy Rafał bardziej pasuje i tym podobne klimaty. Tak ochoczo wspierał różne LGBT ale ostatnio jest prawicowy i już przestał🤷‍♂️ Nawet jajka święcił w wielkanoc cokolwiek to miało na celu 😉

• Like 2
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Od włażenia w dupe a raczej wkładania to chyba tęczowy Rafał bardziej pasuje i tym podobne klimaty. Tak ochoczo wspierał różne LGBT ale ostatnio jest prawicowy i już przestał🤷‍♂️ Nawet jajka święcił w wielkanoc cokolwiek to miało na celu 😉

Dla mnie to Nowogrodzki jest specem. Najpierw wazelinka u Trumpa, potem całowanie Mentzena po 4 literach ...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Powiedziałem że w porównaniu z Alfonsem

Pytam jeszcze raz, skąd wiesz jakim będzie będzie, jeśli zostanie wybrany, jasno się wyraziłem, czy dalej nie rozumiesz?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nawet jajka święcił w wielkanoc cokolwiek to miało na celu 😉

Jajka się myje. Święcenie do zabiegów sanitarnych się nie zalicza.😂

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla mnie to Nowogrodzki jest specem. Najpierw wazelinka u Trumpa, potem całowanie Mentzena po 4 literach ...

Widzisz Bobek mentzen i karol mają większość wspólnych poglądów i to nie podlega dyskusji, a robienie z siebie pajaca i na każdym wiecu mówienie czegoś innego jest słabe. 

Smutne jest że 40 milionowy naród a wybór między dżumą a cholerą. Podobna sytuacja jaka miała miejsce w USA.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, witejus napisał(a):

Ja niewiem czy jutra dożyję.

Czytając twoje poglądy polityczne to może lepiej byłoby jakbyś nie dożył... Jednego łudzącego się naiwniaka mniej. 

9mm, maj 60mm, jutrzejszy wjazd w ziemniaki odwołany.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Widzisz Bobek mentzen i karol mają większość wspólnych poglądów i to nie podlega dyskusji, a robienie z siebie pajaca i na każdym wiecu mówienie czegoś innego jest słabe. 

Nim Mentzen podsunął kwoty do podpisu to Nowogrodzki 30 razy się prezesa wyrzekł xD

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

9mm, maj 60mm, jutrzejszy wjazd w ziemniaki odwołany.

Alee wczoraj wielkie ziemniory widziałem przy drodze z Wrocławia na Kudowę. 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, kizak napisał(a):

jA  jestem za Nawrockim ,ale jak pomyślę że armia będzie pod nim ,to ? ,ale w sumie i Macerewicz ,,władał'' ,no kuwa ,,żal'' ,a pod Trzaskiem? ,chłopy nie mają pojęcia 

Ja w tej turze też...z prostego powodu...oceniam go jako bardziej autentycznego w wypowiedzi, jak to mówią w różnych muzycznych show uwierzyłem mu...ale nie w wypowiadane słowa ( czyli treść wypowiedzi, bo na to nie bardzo zwracam uwage- politycy lawirują wszyscy ) tylko w cześć niewerbalną wypowiedzi...nie widziałem sprzecznych komunikatów...a przeciwnik sprawia na mnie wrażenie sztucznego i jego treść niewerbalna sugeruje nieszczerość, a pomijając historie typu kawalerki, ustawki, używki itp, to mam do niego żal o 2 rzeczy, które dodatkowo go skreślają u mnie...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał(a):

PR

Nie wiem jak trzeba być głupim żeby się na to nabrać. Tęczowi i tak na niego zagłosują a czy to przekona kogoś do siebie - wątpie.

Facet każe ściągać krzyże, dzieci nie chodzą na religie i do 1 komunii a przed wyborami chodzi do kościoła i mówi że wychował się w rodzinie katolickiej. 

Podczas debaty 70 % jego twierdzeń było kłamstwem.

Człowiek chorągiewka, najgorsze co może być w polityce.

Dla mnie to jest polityczne zero. Nawet taki Zandberg czy te komusze truchło Senyszyn ma większą wartość bo może nie podzielam ich poglądów ale szanuje że oni sami się ich trzymają a nie zmiana co debata.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Alee wczoraj wielkie ziemniory widziałem przy drodze z Wrocławia na Kudowę. 

Jurek licho wygląda ale mało mam posadzone, reszta w porządku. Ogólnie sadzę niedużo, do 0,5ha, praktycznie bez nawozów i oprysk w zasadzie tylko na stonkę, ewentualnie zaraza z raz.

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Ja w tej tyrze też...z prostego powodu...oceniam go jako bardziej autentycznego w wypowiedzi,

Oooooo ta historia mnie urzekła.🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v