Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no ba...

Kajtnąć się, sie nie odmawia...🤷

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

No moja też sprowadzona 😁 kupiona z pewnych rak

W deszcz to nie wiadomo czy z garażu by chcieli wyciągnąć 🤔

Dziadki się za motory biorą 🤦 , to tak jak 70 l i 85 l byki hodowały 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Hoduj byki dziadku 😁🤭🤠

4 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Turem... albo za nogę na wloka.....

Te wyprowadzi a jak druga przyjdzie i gorsza będzie 🤔🤭😁🤦

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

Hoduj byki dziadku 😁🤭🤠

Te wyprowadzi a jak druga przyjdzie i gorsza będzie 🤔🤭😁🤦

Niby też prawda... wróg to wróg... ale swój....

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zazdrościsz, że mają jakieś hobby ?? A nie tylko z gospodarstwa w gospodarstwo ??

• Like 3
Opublikowano

Zima 2025 rekordowo ciepła? Prognoza IMGW na styczeń-kwiecień

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej - Państwowy Instytut Badawczy (IMGW-PIB) opublikował eksperymentalną prognozę długoterminową dotyczącą średnich miesięcznych temperatur i sum opadów atmosferycznych na okres od stycznia do kwietnia 2025 roku.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/zima-2025-rekordowo-ciepla-prognoza-imgw-na-styczen-kwiecien-2524957?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3blTypdaMGJo0cwEL2i1Rm9CztdiL_hFI23GCXCcGR6OYgu9ZBMYdjRL0_aem_hy2

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zazdrościsz, że mają jakieś hobby ?? A nie tylko z gospodarstwa w gospodarstwo ??

On by ursusa 3p kupił 😁🤣🤣🤣

2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Zima 2025 rekordowo ciepła? Prognoza IMGW na styczeń-kwiecień

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej - Państwowy Instytut Badawczy (IMGW-PIB) opublikował eksperymentalną prognozę długoterminową dotyczącą średnich miesięcznych temperatur i sum opadów atmosferycznych na okres od stycznia do kwietnia 2025 roku.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/zima-2025-rekordowo-ciepla-prognoza-imgw-na-styczen-kwiecien-2524957?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3blTypdaMGJo0cwEL2i1Rm9CztdiL_hFI23GCXCcGR6OYgu9ZBMYdjRL0_aem_hy2

A sam coś umiesz napisać czy tylko linki klikacze wklejasz 🤦

Opublikowano
29 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zobaczysz jak ci już nie będzie stawał to też weźmiesz się za jazde motorem. 

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano

@Qwazi byłem oglądać tego fiata 70-90 . Sam nie wiem czy go brać 🤷 w miarę chodzi ,ale prawie nikt takiego nie ma w okolicy wolał bym jakiś bardziej popularny.                    A Ty jakbyś miał kupować to jaki typ, markę i moc byś szukał.

Sprzedający za równo 50 by oddał

Wiem że teraz nie chcesz kupować ale jakbyś miał kupować to jaki byś kupił zamiast tego co teraz masz z ładowaczem czy może do Zetora byś założył tura 🤔

Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zobaczysz jak ci już nie będzie stawał to też weźmiesz się za jazde motorem. 

Q...na a jak staje to się nie jeździ motorem..🤔

Opublikowano
3 godziny temu, marulekk napisał(a):

Sprzątaj Volvo 

I szykuj kopertę, tuszkowi nie chcesz dać to księdzu dasz

Kiedyś było ten co wozi to nie brał od niego piniędzy

Wożenie było ofiarą

Teraz nie pytałem tego co w ubiegłym roku woził

Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Mama i 4 sąsiadki. Załatwiam im sprawy urzedowe

Byłem w kursie P0 wniosek dziś

Najpierw trzeba mieć rentę rodzinną P0 zmarłym

P0tem dopiero o wdowią składać

Teraz trzeba wniosek o rodzinną złożyć i jaj będzie ok to dopiero o wdowią

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Dla matki

Tuska trzeba wydoic

A tfuuu. I nie brzydzisz się 🤔🤮 lepsze mleko pilos z Lidla.

Edytowane przez 6465
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

@Qwazi byłem oglądać tego fiata 70-90 . Sam nie wiem czy go brać 🤷 w miarę chodzi ,ale prawie nikt takiego nie ma w okolicy wolał bym jakiś bardziej popularny.                    A Ty jakbyś miał kupować to jaki typ, markę i moc byś szukał.

Wiem że teraz nie chcesz kupować ale jakbyś miał kupować to jaki byś kupił zamiast tego co teraz masz z ładowaczem czy może do Zetora byś założył tura 🤔

albo kupujesz, co si pasuje, albo to, co mają inni, pamiętaj, że idąc razem ze stadem baranów nadal jestes tylko baranem

jak ciągnik mechanicznie jest OK i cena pasuje, to co się zastanawiać, akurat fakt,że "inni nie mają" jest chyba najgłupszy, jaki można mieć

• Like 3
Opublikowano

https://www.infor.pl/twoje-pieniadze/koszty-utrzymania/6822785,zapowiedzieli-kontrole-trafi-na-pewno-do-co-20-mieszkania-i-domu-jak-kara-za-naruszenie-warunkow-dotacji.html.     @Rolnik1973 trzeba uważać na te dotacje bo firma wykona a za nic nie odpowiada w razie kontroli

5 minut temu, jahooo napisał(a):

albo kupujesz, co si pasuje, albo to, co mają inni, pamiętaj, że idąc razem ze stadem baranów nadal jestes tylko baranem

jak ciągnik mechanicznie jest OK i cena pasuje, to co się zastanawiać, akurat fakt,że "inni nie mają" jest chyba najgłupszy, jaki można mieć

Ale zapytać innych co kupili by też warto 

Opublikowano
26 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Co to za znacznie czy ktoś ma czy nie? Trzeci albo czwarty ciągnik mam co nikt w okolicy nie ma. Ślubu z ciągnikiem nie bierzesz. Nie sprawdzi się, gonisz dalej

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v