Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał(a):

5 tys, Karol nie chcesz mogę Ci wysłać bo zostało mi 2 śmigiełka i uszczelki od starej 😛😛

Moja jeszcze pompuje na śmigle z dnia założenia 

Uszczelkę zmieniłem

6 minut temu, pedro2 napisał(a):

Republika mówi żeby na wybory iść ze swoim długopisem i ze świeczką żeby P0zostałe kratki woskiem nacierać 🔨 

20minut i kolejne 10mm 🥸 

Centrum niżu nad Łomżą, słonko przebija i bez wiatru.

Teraz to torfy sobie poczekają na wjazd.

Dobrze. Niech se pada 

A po co wam aż tyle deszczu, fendy znowu podrożeją 

Opublikowano
42 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ma ktoś z was w domu królika miniaturkę? Bardzo to zwierzę śmierdzi?. 

Ja miałam. Najlepiej na pellecie trzymać. Bardziej przeszkadzała mi aktywność w nocy zwierza tego

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Uszczelkę zmieniłem

Po to aby trawa rosła.

Opublikowano
54 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Chyba jednak ma szansę i to spore . Na sondaże nie ma co patrzeć bo je fałszują. Wystarczy zobaczyć w necie ile osób go popiera po komentarzach zarówno na Fb , Yt i innych 

U żadnego innego kandydata nie ma tylu pozytywnych komentarzy 💐🇵🇱🧯🙏

Niedługo się przekonamy 😄

To że ma w necie duże poparcie to nic nie znaczy, dużo łatwiej dać "lajka" niż pójść na wybory i oddać swój głos, a oprócz tego pamiętaj że 1/4 społeczeństwa ma wybory krótko mówiąc w duupie.

Tak czy siak teraz głosujemy sercem (albo jak niektórzy dla jaj). 

Dopiero potem będziemy wybierać mniejsze zło od większego zła 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

To że ma w necie duże poparcie to nic nie znaczy, dużo łatwiej dać "lajka" niż pójść na wybory 

W Internecie lajki mogą dawać dzieciaki, które przy urnie wyborczej mogą sobie co najwyżej selfie zrobić ...

Lajki też się kupuje na specjalnych stronach, odpowiednio zapłacisz i twoja knajpa w Google ma ocenę 4.8 xD to i Braun może mieć 2mln lajków jak zapłaci ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Uszczelkę zmieniłem

Ty lepiej Helmundka opierdol bo mało maseja na pryzmie nie położył 

Pewnie duperki oglądał 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Ty lepiej Helmundka opierdol bo mało maseja na pryzmie nie położył 

Pewnie duperki oglądał 

Sam osobiście to uczyniłem 

Zsunął się z dużej górki

image000000(56).jpg

Opublikowano
18 minut temu, malaczarna napisał(a):

Ja miałam. Najlepiej na pellecie trzymać. Bardziej przeszkadzała mi aktywność w nocy zwierza tego

A długo to żyje?

Opublikowano
12 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Lepiej zwykłych królików se kupcie

Weź zapytaj Patrycji ile żyje królik miniaturka. A i o szkolenie żeby nie gryzł kabli. Kiedyś tak obszernie pisała na temat układania psów. 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał(a):

Weź zapytaj Patrycji ile żyje królik miniaturka. A i o szkolenie żeby nie gryzł kabli. Kiedyś tak obszernie pisała na temat układania psów. 

@Patrycja2 mowa o tobie 

Ta z lewicy klapsa dzieciom nie pozwala dać a za dzieciobójstwem jest . Jak to pojąć 🤔

Opublikowano
40 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Sam osobiście to uczyniłem 

Zsunął się z dużej górki

image000000(56).jpg

Jeżeli to górka to widać że nigdzie poza terenem llu nie byłeś 🤣

GOPS dał parę złotych że zakupy chcesz robić 🤣 przecież nie opłaca się 

Opublikowano

sialem owies na bagnie -to ledwo ziemia wilgotna a bagno to juz zostalo we wspomnienaich ..

1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Chyba jednak ma szansę i to spore . Na sondaże nie ma co patrzeć bo je fałszują. Wystarczy zobaczyć w necie ile osób go popiera po komentarzach zarówno na Fb , Yt i innych 

U żadnego innego kandydata nie ma tylu pozytywnych komentarzy 💐🇵🇱🧯🙏

W sumie to głosujcie na kogo chcecie aby nie na Czaskoskiego i Ołownie i tą z lewicy co za dzieciobójstwem

jesli ty na niego glosujesz to kazdy normalny rolnik powinien inaczej 😂

33 minuty temu, 6465 napisał(a):

A na co mi. Mi nie potrzebne na pasztet. Tylko dziecią do zabawy. 

Chcę ich obowiązku nauczyć. 

ich to znaczy kogo-zone i siebie?? jak z trasy wrocisz to pierwsze na niego bedziesz zagladal.🤣

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Jeżeli to górka to widać że nigdzie poza terenem llu nie byłeś 🤣

GOPS dał parę złotych że zakupy chcesz robić 🤣 przecież nie opłaca się 

Lewe przednie koło wiechalo na górkę, wysypał kupę przy wyładunku

No i jak zjeżdżałem to się zsunął

A on nie jest zastabilny na pryzmie, duży jest sporo lepszy 

Zjechał sam, nic się nie stało 

No i na przyszłość jednak rozładunek przyczepy będzie na dwa przejazdy, bo tego towaru leży sporo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v