Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

@Chłoporobotnik

Pojoter jak nie masz pół ha podwórka to kup

https://www.facebook.com/share/r/1SegremLc9/

Ta, na 10m2 może i dobre a nie prawie 300... Na tyle to tylko łopata.

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

To bardzo ładne cycki...🤷

Nic ładnego nie widzę.

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Wiązała 

Miałem z nią kilka problemowe 

Przepuszczała 

Wystarczyło zmienić nakrętkę 

I ta linka od nagarniacza była taka se 

Zawsze miałem jakiś zapas

Czyli szmelc.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Czyli szmelc.

Mi wystarczała

30 z nią chodziła 

Teraz jak bym miał drugi raz wybierać to kupił bym sipme 

Tylko wtedy to trzeba było dać za dobrą przynajmniej 12tys

Ale teraz cały czas mam chęć coś kupić, tylko znajomy za dużo chce, ma z drabinką

A taka by mi pasowała

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Ja samochody kupuje dla wyglądu i ceny teraz, po co płacić nie wiadomo ile za stare auto premium które i tak i tak z racji wieku i przebiegu zacznie się sypać

W nowszych modelach jest inny problem, jak coś nowszego spoza marek "premium" to tam często siedzą jakieś silniki od kosiarki w stylu 1.0 lub 1.2 BiTurbo ... Nawet Mercedes już do nowej C klasy kładzie przecież 1.5 ...

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Bob

To ty? 

Bo mądrze gada

https://www.facebook.com/share/v/1AQuJVqaHe/

No bardzo mądrze gada ... A i chłopak pracowity, siedzi od wiosny do jesieni w tych tunelach, a nie tak jak ty pierdaczy w tapczan i myśli, że przeżyje z 20ha ziarka na kompleksie sosnowo-jałowcowym ...

Tak jak pamiętam to ma w tych tunelach paprykę, pomidory, sałatę, fasolę, ogórki i rzodkiewkę, a ty wolisz jeść udka z lidla xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Tak mocno jeszcze nie było

Żeby ptezydent

Do dobry znak

Ze Zara po tusku będzie po nowym roku 

Screenshot_20251231_113850_com.facebook.katana.jpg

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W nowszych modelach jest inny problem, jak coś nowszego spoza marek "premium" to tam często siedzą jakieś silniki od kosiarki w stylu 1.0 lub 1.2 BiTurbo ... Nawet Mercedes już do nowej C klasy kładzie przecież 1.5 ...

No bardzo mądrze gada ... A i chłopak pracowity, siedzi od wiosny do jesieni w tych tunelach, a nie tak jak ty pierdaczy w tapczan i myśli, że przeżyje z 20ha ziarka na kompleksie sosnowo-jałowcowym ...

Tak jak pamiętam to ma w tych tunelach paprykę, pomidory, sałatę, fasolę, ogórki i rzodkiewkę, a ty wolisz jeść udka z lidla xD 

Ja pytam czy to tu

A nie ze to i tamto

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ja pytam czy to tu

A nie ze to i tamto

A ja Ci odpowiadam że to bardzo pracowity chłopak, i że bardzo mądrze gada ... I że takich jak on warto oglądać a nie tego parczewskiego głąba którego podziwiasz ...

3 minuty temu, mirro napisał(a):

Aaaaaaa fuj.

Carl Benz w grobie się przewraca xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

ma jeszcze mięso kupione na kartki?

Jak usłyszała że ma Rysiek znowu przyjechać, to nagotowała bigosu na mięsie z zamrazarki które jeszcze rządy PiSu pamięta, bo Rysiek tuskowego nie zje xD

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Popier96 napisał(a):

Ile za takiego cx trzeba wziąć? 

A nawet nie wiem przemknęła mi taka myśl żeby go sprzedać ale pewnie żeby coś godziwego i lepszego komfortem to stówkę trzeba nakryć i chyba nie ma to sensu ,moja jest 14 rok  jak wojna wybuchła kupiłem za 7dych z przebiegiem 70tys 

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v