Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Radek-8

Szymon-10

Michał-4

32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Z racji, że sytuacja dalece mi się nie podoba, bez chęci i przekonania ale poprę @radekz200...

Doceniam. Myślę, że nie tylko ja😊

Opublikowano
Godzinę temu, Wełpa napisał(a):

Takie coś to na klej mamut może być, nie będzie ci się obsuwać i szybko zaschnie. Ewentualnie na klej do płytek ale to będzie ci zjeżdżać na dół. https://allegro.pl/oferta/soudal-t-rex-gold-super-mocny-klej-montazowy-17905812535

Nawet może być taki ⬆️

Kupiłem klej do tego 😉

56 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Jak masz w miarę równo to na klej montażowy do sztukaterii wystarczy. Nakładanie oczywiście ciągłym paskiem, nie punktowo.

Wreszcie dożynki, za PiSu tego nie było🙆

śnieg jeszcze nie pada , ale pochmurno 

Głos na @szymon09875

@Kallina86 szykuj jakąś imprezę dla wyborców 🤭

Ponoć tace z serami z ryk mają być 🤭 

@Kallina86 ja i tak będę się odwoływać, za mało czasu na pozyskanie funduszy było. 

Niech głosują demokratycznie a my tu zrobimy monarchie. Ja tam będę podpisywał wszystko 

Dla tych co młotki chcą też będzie możliwość wstawiania po 5 młotków do posta na Tuska i po 5 na Jarka 

I to o każdej porze. I obiecuje że zrobię wszystko żeby Tusek Ryśka w nocy nie molestował tylko dał mu spać 🫣

• Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Właśnie ze sklepu wróciłam. Ile tych głosów jest? Mam dwa czteropaki zerówki, szampana i kilo śledzi. Starczy?

A możeby tak np. założyć klub poparcia Szymona. I wpisowe 50 zł. Dopiero by były dożynki. A jak wygra, to specjalne przywileje dla członków w temacie "pogody". Np. Mogliby pisać całą dobę, a reszta tylko po zachodzie słońca. 

Jeszcze się zastanawiam czym by się dało Radka przekonać, żeby przekazał głosy oddane  a niego Szymonowi. 

Mam jabłkowe 0% po 1.99 były to się skusiłam i 6 szampanów. 

18 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Potężna kapibara do potężnego kombinatu siedleckiego. 

ChatGPT Image 23 gru 2025, 22_46_15.png.jpg

14tysiecy chłopak mały kosztuje. Super montaż 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

obiecuje że zrobię wszystko żeby Tusek Ryśka w nocy nie molestował

Ja bym tego...nie śmiał... obiecywać 😱...

No ale... cóż szkodzi obiecać🤭

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Kupiłem klej do tego 😉

Ponoć tace z serami z ryk mają być 🤭 

ja i tak będę się odwoływać, za mało czasu na pozyskanie funduszy było. 

Niech głosują demokratycznie a my tu zrobimy monarchie. Ja tam będę podpisywał wszystko 

Dla tych co młotki chcą też będzie możliwość wstawiania po 5 młotków do posta na Tuska i po 5 na Jarka 

I to o każdej porze. I obiecuje że zrobię wszystko żeby Tusek Ryśka w nocy nie molestował tylko dał mu spać 🫣

To co mnie pod c*** bierzesz 😁

To teraz musimy się do ciebie zwracać panie przewodniczący 🤭

• Haha 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

18 minut temu, Łolek napisał(a):

Kolegi Sławki mają córki,mleczarz ma i Agrest ma dogoduj temat i wybierzemy się w swaty mogę negocjować posąg😉

Moja sama sobie wybierze. Ja nie będę ingerować później są pretensje po takich swatach

26 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a masz chłopaka? bo szukam kandydatki na synową 😀😀😀

😀😀😀

Sam znajdzie

przecież żartujemy z Markiem i jaja sobie robię mi nikt nie wybierał i ja nie będę nikomu wybierał

Uziu92 napisał:

Potężna kapibara do potężnego kombinatu siedleckiego. 

ChatGPT Image 23 gru 2025, 22_46_15.png.jpg

zamieniłeś za dwa bagi wapna 😀😀😀😀

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Wełpa napisał(a):

To co mnie pod c*** bierzesz 😁

To teraz musimy się do ciebie zwracać panie przewodniczący 🤭

Królu złoty 🫣

4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Ja bym tego...nie śmiał... obiecywać 😱...

No ale... cóż szkodzi obiecać🤭

Ja umiem w politykę 🤭 widziałem w telewizji jak to się robi 🤣 

Powołałem grono wybitnych specjalistów i oni już zrobią wszystko żeby było nam dobrze 😏 przepraszam, wam. 

• Haha 3
Opublikowano
Kallina86 napisał:

40 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

śnieg jeszcze nie pada , ale pochmurno 

Głos na @szymon09875

@Kallina86 szykuj jakąś imprezę dla wyborców 🤭

Właśnie ze sklepu wróciłam. Ile tych głosów jest? Mam dwa czteropaki zerówki, szampana i kilo śledzi. Starczy?

A możeby tak np. założyć klub poparcia Szymona. I wpisowe 50 zł. Dopiero by były dożynki. A jak wygra, to specjalne przywileje dla członków w temacie "pogody". Np. Mogliby pisać całą dobę, a reszta tylko po zachodzie słońca. 

Jeszcze się zastanawiam czym by się dało Radka przekonać, żeby przekazał głosy oddane  a niego Szymonowi. 

to zrób te śledzie z cebulką i octem a my zorganizujemy coś dla dużych chłopców z %%%

Opublikowano
15 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Coś ze parksajda by trzeba mu obiecać 

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Może takie nie mądre pytanie 

Znajdzie się dla mnie miejsce w Pogodzie na przyszły rok? 

• Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, wojtal24 napisał(a):

przecież żartujemy z Markiem i jaja sobie robię mi nikt nie wybierał i ja nie będę nikomu wybierał

zamieniłeś za dwa bagi wapna 😀😀😀😀

Noo, może więcej gnoju narobi jak te 2 BBb warte 😂

Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

to zrób te śledzie z cebulką i octem a my zorganizujemy coś dla dużych chłopców z %%%

Robiłam na wigilię z żurawiną, cebulą, nerkowcami i rozmarynem. Bardzo dobre i szybko się robi. Polecam.

6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Coś ze parksajda by trzeba mu obiecać 

Ja myślę, że akurat @radekz200 to my niczym materialnym nie przekonamy. Trzeba stworzyć jakieś stanowisko, coby dobrze na pieczątce wyglądało, ale żeby za wiele wtrącać się nie mógł.

Opublikowano
30 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Ja się nie zgadzam swojego głosu przekazać. 

27 minut temu, Qwazi napisał(a):

Radek-8

Szymon-10

Michał-4

Doceniam. Myślę, że nie tylko ja😊

Też niezbyt mi odpowiada... Ale to takie, jak wy to mówicie, mniejsze zło. 

Zimno, wiatr, -5. Jutro by może parę worków nawozów kupił.

Opublikowano
10 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Może takie nie mądre pytanie 

Znajdzie się dla mnie miejsce w Pogodzie na przyszły rok? 

Oczywiście, dla każdego znajdzie się miejsce. 

6 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Robiłam na wigilię z żurawiną, cebulą, nerkowcami i rozmarynem. Bardzo dobre i szybko się robi. Polecam.

Ja myślę, że akurat @radekz200 to my niczym materialnym nie przekonamy. Trzeba stworzyć jakieś stanowisko, coby dobrze na pieczątce wyglądało, ale żeby za wiele wtrącać się nie mógł.

Specjalista do spraw.... 

Tu się coś wpisze 🤭

• Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał(a):

@radekz200 Radek

Ty nie zawiedź mnie 

Bo będzie 

Radkowa Radkowa Radkowa 🤣

Coś mi się wydaje, że do tych butów, co wczoraj wspominałam, potrzebuje jeszcze torebkę i płaszcz...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v