Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Screenshot_20251210_095437_com.facebook.katana_edit_607315126827119.jpg

22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Po co się mnie Krzysio czepia ?? Co mam cicho siedzieć ?? Niech się ode mnie odczepi to i ja się odczepię ... 

2gr chyba przy ON wyjdą i 1gr przy benzynie. To już po zaokrągleniu w górę, bo tak dokładnie to nawet trochę mniej.

Może i 2 gr

Ale chleb podrożeje o 20 gr i każdy inny produkt

Tusk mówił że będzie taniej

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chłopie, nie mam żadnej traumy z dzieciństwa, po prostu tępię ludzi którzy mówili mi jak mam żyć, że dziecko bez ślubu to grzech a sami krzywdzili małe dzieci ... Zrozumiesz to wreszcie czy nadal będziesz bronił tych czarnych sk***ysynów ?? Swoje zasady w życiu mam, często bardzo bliskie to tego co napisane w Piśmie Świętym, ale tych czarnych sk***ysynów nie toleruje ...

Powiem Ci że to właśnie ten ksiądz amator małych dzieci jest powodem mojego ostatecznego rozstania z kościołem, wcześniej raz na miesiąc, w większe święta bywałem w Kościele ... Nie TVN, nie Gazeta Wyborcza mnie odepchnęły od Kościoła, zrobił to zj** w czarnej kiecce ... 

Nie każdy zielony traktor to Jochn Deere nie każdy ksiądz to pedofil...

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, Wiesio80 napisał(a):

Nie każdy zielony traktor to Jochn Deere nie każdy ksiądz to pedofil...

Ale każdy ksiądz należy do organizacji która ukrywa księży pedofilów czyli jest współwinny ... Dla mnie są 3 kategorie najgorszych świń: mordercy, gwałciciele i pedofile. I każdy kto ich ukrywa jest dla mnie taką samą świnią ...

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chłopie, nie mam żadnej traumy z dzieciństwa, po prostu tępię ludzi którzy mówili mi jak mam żyć, że dziecko bez ślubu to grzech a sami krzywdzili małe dzieci ... Zrozumiesz to wreszcie czy nadal będziesz bronił tych czarnych sk***ysynów ?? Swoje zasady w życiu mam, często bardzo bliskie to tego co napisane w Piśmie Świętym, ale tych czarnych sk***ysynów nie toleruje ...

Powiem Ci że to właśnie ten ksiądz amator małych dzieci jest powodem mojego ostatecznego rozstania z kościołem, wcześniej raz na miesiąc, w większe święta bywałem w Kościele ... Nie TVN, nie Gazeta Wyborcza mnie odepchnęły od Kościoła, zrobił to zj** w czarnej kiecce ... 

no ale musiało ci sie to bardzo podobać bo jak proceder się zakończył powstała chorobliwa tęsknota wypaczajaca postrzeganie świata i ludzi co odbiło sie na psychice powodując jej upośledzenie. Koledzy dobrze radzą - wizyta u specjalisty to żaden wstyd....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pane napisał(a):

wizyta u specjalisty to żaden wstyd....

Ale po co wizyta u specjalisty ?? Trzymam się z daleka od czarnej mafii w sukienkach i to mi spokojnie wystarcza ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

I zastanwia mnie co warsiawianka robi na forum rolniczym.. oglądała internet i wie że jeden traktor co niektórych i hektar  więcej wart niż jej mieszkanie .. jak się aż tak interesuje rolnictwem to niech idzie do rolnik szuka żony...

Myślę, że Pani @Kallina86 wczoraj trafiła. Jeśli nie mieszka na wsi i nie ma nic wspólnego z rolnictwem, to po prostu jest tu dla rozrywki. Pewnie ma sporo wolnego czasu i dopóki ktoś odpisuje, będzie pisać.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Krzysio, ostra jazda to chyba u was w Choroszczy tam jest ... Czep się kogoś innego bo u mnie Ci słabo idzie, musisz same bajki zmyślać aby zbudować jakąś teorie kosmiczną ...

W Choroszczy rezydentem jest Hubertuss. 

Ja nie widze wszędzie dookola księży pedofili i pisowców. Nie chce cie martwić ale to nie jest normalne.

A jak chcesz deske to pogadaj z Marcinem to ci załatwi.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Deszcz potrzebny jak zdrowie chociaż śnieg o tej porze roku byłby bardziej na miejscu...

Na twoich lubelskich czarnoziemach chyba... Od 1 stycznia przebiło 800mm. 

Wiecie co - wszyscy jesteście równo poebani. Od dawna mówię, że prawica i lewica to jedni debile tylko pod inną przykrywką. A wiara - kto chce niech se wierzy i kościół wspomaga jako odrębną instytucję, nie związaną z państwem i państwowością i gitara. O to im chodzi, gryźcie się, przepychajcie o pierdoły.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, rolniczka_agro napisał(a):

Myślę, że Pani @Kallina86 wczoraj trafiła. Jeśli nie mieszka na wsi i nie ma nic wspólnego z rolnictwem, to po prostu jest tu dla rozrywki. Pewnie ma sporo wolnego czasu i dopóki ktoś odpisuje, będzie pisać.

Jak chce się rozerwać to niech se granat w d...wsadzi a nie obraża innych.... przepraszam może za mocno napisałem ale nie lubię jak tutaj jedni drugich obrażają i wyzywają....to samo dotyczy innych...

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na twoich lubelskich czarnoziemach chyba... Od 1 stycznia przebiło 800mm. 

Wiecie co - wszyscy jesteście równo poebani. Od dawna mówię, że prawica i lewica to jedni debile tylko pod inną przykrywką. A wiara - kto chce niech se wierzy i kościół wspomaga jako odrębną instytucję, nie związaną z państwem i państwowością i gitara.

Kto jak kto ale ty nie powinieneś się wypowiadać na temat kościoła

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Kto jak kto ale ty nie powinieneś się wypowiadać na temat kościoła

Ale dlaczego, bardzo dobrze mówi ... Kto chce chodzić do kościoła to niech sobie go utrzymuje, zobaczymy wtedy ile na prawdę jest ludzi wierzących ...

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A dlaczego? Też jesteś z tych co jak wierzy i chodzi to jest pięknie a jak nie to nie może? Myślałem, że mądrzejszy jesteś...

Przecież porzuciłeś Boga.

Nie skreślaj mnie od razu 🤭

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale dlaczego, bardzo dobrze mówi ... Kto chce chodzić do kościoła to niech sobie go utrzymuje, zobaczymy wtedy ile na prawdę jest ludzi wierzących ...

Ja nie mówiłem w sensie utrzymywania, w sensie duchowym mówiłem

Opublikowano
51 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Najbardziej to wam zazdroszczę tej bitej śmietany co to ją liżecie z kolan plebana xD 

Kaczozjebie, kaczka co roku też podnosiła ten podatek więc wiesz xD 

A czy on nie powinien być zlikwidowany?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Przecież porzuciłeś Boga.

Nie skreślaj mnie od razu 🤭

Ale co w jego myśleniu jest złego. On Ci przecież wiary w Boga nie zabrania, tak samo swobodnie możesz sobie chodzić do kościoła, chodzi mi tylko o to żebyś utrzymywał tego księdza z swoich wpłat a nie podatków ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Pioter, chociaż chodziłbym ciemną doliną, zła się nie ulęknę...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ale co w jego myśleniu jest złego. On Co przecież wiary w Boga nie zabrania, tak samo swobodnie możesz sobie chodzić do kościoła, chodzi mi tylko o to żebyś utrzymywał tego księdza z swoich wpłat a nie podatków ...

Mi nie chodzi o duchowość, to mam w d*pie. Ja mam proste wymagania aby coś zmieniło się na lepsze, tak na początek:

- zero pomocy szoszonom, jakieś uszczelnienie postępowania z nimi

- odcięcie się w końcu od UE

- zero jakiegokolwiek socjalu, polityki prorodzinnej

- odcięcie państwa od kościoła czyli prosto - instytucja jak chce to niech istnieje, z pracy i datków członków

Tego nikt nie zapewni ale marzyć można.

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale pieniążki od nich za mięso, jajka czy miód to pasuje brać? Już wtedy nie są skreśleni?

W handlu nie ma gniewu. Pamiętaj żydowską zasadę. 

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Akurat szoszońskich lekarzy nie popieram ... Papier kupiony na bazarze i lekarz ...

Wiem. Prawo jazdy podobnie. Dla cudzoziemca trzeba mieć ślub z szoszonem/szoszonką .

Siema  

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

handlu nie ma gniewu. Pamiętaj żydowską zasadę. 

Jakoś tym co mają pole odmawiasz.. Znowu nieścisłość.. 

Deszcz pada i mokro jest. 

Ale całkiem ciepło jak na grudzień.