Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Michał18 napisał(a):

Przecież mówiłem ,że jutro po kościele pojadę pogadać na obiad do niej.

A wczoraj dwa razy się żegnałeś

3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Bardziej mi chodzi czy nie jaki kradziony a dziadek to słup. 

CEPIK prawie prawdę powie, a jak nie to do policmajstrów, oni  powiedzą czy kradziony

Opublikowano
Teraz, jacor73 napisał(a):

A wczoraj dwa razy się żegnałeś

CEPIK prawie prawdę powie, a jak nie to do policmajstrów, oni  powiedzą czy kradziony

Powiedzą ale trza z właścicielem i dokumentami. 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Drogi. Przebieg niski mówi że wszystko serwisowane w ASO. Ale po głosie to dziadek z 80lat. Miał adres mi SMS przysłać i jeszcze nie ma. Jutro będę znowu dzwonił. 

Jak serwisowany w ASO, dziadka pod pachę i jechać do ASO. Będziesz wiedział co i jak, czy czasami wnuczek samochodu nie ujeżdżał

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Drogi. Przebieg niski mówi że wszystko serwisowane w ASO. Ale po głosie to dziadek z 80lat. Miał adres mi SMS przysłać i jeszcze nie ma. Jutro będę znowu dzwonił. 

Nawet diagnosta znajomy sprawdzi historię pojazdu..

Ale w cepiku też łatwo....aby te trzy dane...

Kontrole policyjne też tam będą...

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Dlatego dopisałem że jeden cielak bo chciałem uniknąć takich pytań 🤣

Wszystkie robią na rzadko. Mój tydzień dłużej też siedział u sprzedającego. Wyjazdów miał dużo 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

Będziesz wiedział co i jak, czy czasami wnuczek samochodu nie ujeżdżał

A skąd ASO będzie wiedzieć kto jeździł ?? Oni jedyne co podadzą to historię serwisowania ... Ewentualnie może jakieś zdjęcia jak w ASO była realizowana naprawa powypadkowa.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6465 napisał:

6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ostatnio żony siostra kupowała auto 2 letnie wykupiliśmy ten carvertikal czy jakoś tak za 70zl i potwierdziło to co czujnik lakieru pokazywał jak coś to podjedź po czujnik lakieru do mnie

Bardziej mi chodzi czy nie jaki kradziony a dziadek to słup. 

poproś o VIN i datę pierwszej rejestracji i sprawdzisz www.historiapojazdu.gov.pl będziesz miał przeglądy z przebiegiem.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A co Ci powiedzą, jak numery przebite ... 

Kto się teraz bawi w takie numery?

Jak przebite, to musi być jakiś dawca numerów, a jak po konkretnym dzwonie, to w CEPIK'u jest ślad

Opublikowano
konteno napisał:

W dniu 20.11.2025 o 16:05, wojtal24 napisał(a):

a może Ty byś się wziął za nią w remontach by pomogła

tam już niejeden lepszy ją obrobił do tej pory 

a co Ty dziewicy szukasz

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

Jak przebite, to musi być jakiś dawca numerów, a jak po konkretnym dzwonie, to w CEPIK'u jest ślad

Mało takich przypadków jest, ale różne cuda się zdarzają ... Zresztą, teraz to nawet nowe auto z salonu warto miernikiem sprawdzić xD 

A śladu nie musi być, łepek skasował na drzewie, policji nie było, skorupa stoi gdzieś w lesie a na import z USA nabite nowe numery, i już masz bezwypadkową krajóweczkę od dziadka ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

poproś o VIN i datę pierwszej rejestracji i sprawdzisz www.historiapojazdu.gov.pl będziesz miał przeglądy z przebiegiem.

Może nie w tym przypadku, ale montują już blokery przebiegu i CEPIK może nie być już pomocny

Opublikowano
25 minut temu, Wpaw napisał(a):

A jaki ty masz majątek? C330? trochę drobiu i króliki?🙆🤦 Oprzytomnieć trzeba i na rękach nosić jakby któraś chciała...

A po co mi ona? 

19 minut temu, MyDoom napisał(a):

Może też się przebadaj pod kątem spektrum autyzmu kolego bo taki sam  odmieniec jesteś jak ja.

Ciebie to niech babka batem zleje...

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jakoś tani podejrzanie?

Skoro pierwszy właściciel...

co to za marka jak masz VIN to można w serwisie sprawdzić tez

Opublikowano
8 minut temu, wojtal24 napisał(a):

No jutro jak pojadę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v