Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

O dziwo nie pada ani nie wieje..

Niedługo się okaże że nawet penisa bezduszna inteligencja posiada, małego bo małego ale zawsze😭

Zacznijmy pisać o czymś odlotowym i się okaże że ona też to robi .

Debile ja zniechęcili.

😂😂😂

Ogarek może bys mojej sąsiadce zapalił??

Tylko nigdy nie pytałem jak się po drugim mężu nazywała.

w sumie to jakiego knota bym mógł   zapalic 😜

Opublikowano
10 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

I tak są najlepsi Ci co tego słuchają i później na niego głosują i jego partię. Donek w twarz im pluje a oni że deszcz pada. 

Wszystkie partie jednego uja warte, ale najbardziej zagorzałych zwolenników, to ma karzeł z Żoliborza. Na nich moczem możesz la, a i tak będą twierdzić, że to deszcz🤭

Opublikowano

Co wy tam wiecie o stolarzach tak czytając temat😁. @Chłoporobotnikzaorasz bez problemu jak masz dolny zaczep przy ciapku. Ustawiasz go w poprzek i gniecie wraz z kołem to co idzie pod pług. Najwyżej gdzie niegdzie wystaje kapkę gorczycy.. Do wiosny nie będzie śladu. 

Opublikowano (edytowane)

Się robiło i szpachlowanie i fugowanie i trochę płytek

IMG20251029142605.jpg

IMG20251029142538.jpg

IMG20251029142514.jpg

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Dwie kuchnie dzisiaj złożone. Jutro dwie i kończymy tydzień, 8 mieszkań z nową kuchnią to wystarczy. 🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Dwie kuchnie dzisiaj złożone. Jutro dwie i kończymy tydzień, 8 mieszkań z nową kuchnią to wystarczy. 🤷‍♂️

Tak w ogóle to ja z zawodu jestem technik technologii drewna-meblarstwo. Brat ma działalność robi meble pod wymiar kuchnię szafy itp itd. nieraz z nim pojadę jak mam czas podeślę zdjęcia kiedyś jak będę na montażu 😉

Opublikowano

Tak w ogóle to ja z zawodu jestem technik technologii drewna-meblarstwo. Brat ma działalność robi meble pod wymiar kuchnię szafy itp itd. nieraz z nim pojadę jak mam czas podeślę zdjęcia kiedyś jak będę na montażu 😉

Też jestem technolog drewna. Wolę na warsztacie dłubać, no ale montaż też trzeba odbębnić. Robiłbym więcej w drewnie bo lubię i umiem,  nawet mam czym ale ludzi nie stać. Życie. 

Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

ta docinka pod prysznicem na dole :( można było podnieść do góry i zrobić w osi dolnej krawędzi okna w poziomie 

Tak było zaprojektowane, to nie jest samowolka na 10 osób 10 by zrobiło inaczej każdy po swojemu

1 minutę temu, Popier96 napisał(a):

Też jestem technolog drewna. Wolę na warsztacie dłubać, no ale montaż też trzeba odbębnić. Robiłbym więcej w drewnie bo lubię i umiem,  nawet mam czym ale ludzi nie stać. Życie. 

Ja w ogóle nie lubię robić w meblach, i nie robię pomagam nie raz bratu wiadomo o co chodzi $ 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ja w ogóle nie lubię robić w meblach, i nie robię pomagam nie raz bratu wiadomo o co chodzi $ 🤭

Technolog drewna który nie lubi się bawić w drewno, kto by to widział. Zobaczymy przez jaki czas będzie na tym pieniądz... Kraj się wyludnia, kwestia kilku lat i raczej to jebnie wszystko. Ja tam lubię popracować na formatówce czy coś poskręcać. W zasadzie, jak się nauczysz to już z automatu idzie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Popier96 napisał(a):

Technolog drewna który nie lubi się bawić w drewno, kto by to widział. Zobaczymy przez jaki czas będzie na tym pieniądz... Kraj się wyludnia, kwestia kilku lat i raczej to jebnie wszystko. Ja tam lubię popracować na formatówce czy coś poskręcać. W zasadzie, jak się nauczysz to już z automatu idzie. 

A no tak wyszło, najpierw chciałem być mechanikiem ale nie utworzyli klasy i przenieśli nas na drzewne. Ale może i lepiej bo całe życie bym był upierdolony w smarze 🤭

Opublikowano

A no tak wyszło, najpierw chciałem być mechanikiem ale nie utworzyli klasy i przenieśli nas na drzewne. Ale może i lepiej bo całe życie bym był upierdolony w smarze 🤭

A no to w wieku 15 lat już zadupcałem na montażach meblowych. Pamiętam, był szał jak się szło za 8-10zł jebać od rana do nocy przy meblach. Przychodził koniec tygodnia, wyrobione 65-70h i te 700-800 z "premią" zł się brało 😂. Ale i tak fajne czasy, chętnie bym się wrócił. 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Broń Boże brony. Wjezdzaj i będzie szło. Co koło przygniecie to Skiba nakryje. Orałem kwitnącą co była wyższa niż maska ciapka. A choć nie będzie całkowicie nakryta to i lepiej, bardziej napowietrzy ziemię. Wiosną polecisz broną to się rozsypie i śladu nie będzie. 

Brony poszły i się zmęczyło.

44 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Co wy tam wiecie o stolarzach tak czytając temat😁. @Chłoporobotnikzaorasz bez problemu jak masz dolny zaczep przy ciapku. Ustawiasz go w poprzek i gniecie wraz z kołem to co idzie pod pług. Najwyżej gdzie niegdzie wystaje kapkę gorczycy.. Do wiosny nie będzie śladu. 

Właśnie dolny zaczep to najgorsze rozwiązanie.

20251029_164030.jpg

• Like 2
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Broń Boże brony. Wjezdzaj i będzie szło. Co koło przygniecie to Skiba nakryje. Orałem kwitnącą co była wyższa niż maska ciapka. A choć nie będzie całkowicie nakryta to i lepiej, bardziej napowietrzy ziemię. Wiosną polecisz broną to się rozsypie i śladu nie będzie. 

Brony poszły i się zmęczyło.

44 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Właśnie dolny zaczep to najgorsze rozwiązanie.

20251029_164030.jpg

Spróbuj kiedyś zawiesić coś ciężkiego między listwami podnośnika. Ja mam kawał kostki stalowej na łańcuchu , wagą coś ok 20 kg ładnie dogniata przed pługiem . Z 1,5 m rzodkiwia bez problemu szło , gdzie nie gdzie widać gdzie wystaje. Łańcuch będzie Ci się podnosić razem z pługiem 😉 możesz też dać starą felgę, albo oponę ...

Opublikowano
31 minut temu, Popier96 napisał(a):

Ja mam taki sam zawód i robię całkiem coś innego 😉

Opublikowano
slawek74 napisał:

Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

żeby kochanek żony miał się gdzie chować 🤭😉😀😀

A schował byś się w ratkowej szafie 🤔

musiałbym żonę jego zobaczyć

• Haha 2
Opublikowano
26 minut temu, Popier96 napisał(a):

A no to w wieku 15 lat już zadupcałem na montażach meblowych. Pamiętam, był szał jak się szło za 8-10zł jebać od rana do nocy przy meblach. Przychodził koniec tygodnia, wyrobione 65-70h i te 700-800 z "premią" zł się brało 😂. Ale i tak fajne czasy, chętnie bym się wrócił. 

Ja zacząłem swoją przygodę na dachach później w budowlance czasami meble ale najlepsze jest rolnictwo🤪

Opublikowano
14 minut temu, simsones napisał(a):

Spróbuj kiedyś zawiesić coś ciężkiego między listwami podnośnika. Ja mam kawał kostki stalowej na łańcuchu , wagą coś ok 20 kg ładnie dogniata przed pługiem . Z 1,5 m rzodkiwia bez problemu szło , gdzie nie gdzie widać gdzie wystaje. Łańcuch będzie Ci się podnosić razem z pługiem 😉 możesz też dać starą felgę, albo oponę ...

Na przyszły rok to będzie nowy mulczer i spokój...

3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

A niech łapie... emka by poszła 😁👍

Taa, poszłaby... Na trójce...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na przyszły rok to będzie nowy mulczer i spokój...

Taa, poszłaby... Na trójce...

...urwą ty się znosz 🤭😁 moja to potwór 🙆‍♂️😁

27 minut temu, wojtal24 napisał(a):

musiałbym żonę jego zobaczyć

A bez patrzenia 😎😁

Opublikowano (edytowane)

Siema @Uziu92 ma pytanie , Czy pompa próżniowa w beczkowozie ma w sobie hamulec lewych obrotów, że jak nabijesz ciśnienie nie będzie cofać wałka jak go wyłączysz ty kiedyś 3p podlewałeś On nie ma hamulca na wałku,bo jak traktor ma to on sam hamuje jak wyłączysz wom.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

IMG20251029142538.jpg

IMG20251029142514.jpg

Wiem że o gustach i guscikach się nie rozmawia ale jednak zbyt pstrokato jak dla mnie. 

Jedno z drugiego powinno wypływać a ty jakosc bez pomysłu wszystko umiejscowili to co modne. 

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał(a):

Siema @Uziu92 ma pytanie , Czy pompa próżniowa w beczkowozie ma w sobie hamulec lewych obrotów, że jak nabijesz ciśnienie nie będzie cofać wałka jak go wyłączysz ty kiedyś 3p podlewałeś On nie ma hamulca na wałku,bo jak traktor ma to on sam hamuje jak wyłączysz wom.

Nie ma, przynajmniej te które rozbierałem 

• Like 1