Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jak nówka opuści serwis

@12Pafnucy

Lepsza niż twoja 

Bo to 520

Jwszcze jutro nowy filtr i dalej hektary lasu kłaść

Kompresja 11.8

Lepsza niż w nowych teraz

IMG_20250722_144312.jpg

To jedno i to samo co moja...

Tylko większy tłok i cylinder.

Teraz taki zestaw założyłem...

...i se leży...

Dużo lepiej jakoś sthilem mi się rżnie.

Opublikowano
16 godzin temu, Kowalsky30 napisał(a):

A ty w jakim celu to trzymasz? 

ja tego nawet nie dotknął , w elektrośmieciach leżało to sfotografowałem ale korciło wziąć i komuś anonimowo wysłać 

49 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jak nówka opuści serwis

@12Pafnucy

Lepsza niż twoja 

Bo to 520

Jwszcze jutro nowy filtr i dalej hektary lasu kłaść

Kompresja 11.8

Lepsza niż w nowych teraz

IMG_20250722_144312.jpg

tylko odwieś tam gdzie wisiała

powiedz lepiej czy jest sens chińczyka cst62 zatarty cylinder  rozwiercić z 48 na 49mm i tłok od stihla 039 /ms390/ts400 wsadzić jak będzie odległość od sworznia do denka pasować 

Opublikowano (edytowane)

Słońce.mocny wiatr 

5 godzin temu, Popier96 napisał(a):

Od jakiegoś czasu totalnie nie chce się tutaj zaglądać- szkoda. No nic, w nocy dolało, po niedzieli może się coś pszenicy szarpnie. Teraz słonecznie, wietrzenie. W okolicy nic nie ruszone praktycznie. 

Wczoraj rzepak mlocili.

Jutro po południu startuje,jak plan wypali 

1 godzinę temu, soltys48 napisał(a):

Robicie coś?

IMG20250722142744.jpg

W pracy jestem czyli niewiele 🤣 trzeba przed żniwami zregenerować się po urlopie..

Edytowane przez jacus
Opublikowano
6 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Twoim zdaniem nie ma silnych i niezależnych kobiet?

Wszystkie lecą na pieniądze? 

Nie wiem. Z mężatkami się nie filtruje

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał(a):

Słońce.mocny wiatr 

Wczoraj rzepak mlocili.

Jutro po południu startuje,jak plan wypali 

W nocy dolało, choć dzisiaj ładnie obsycha ale co z tego jak pszenica jeszcze słoma zielona. Jeszcze kombajnu w rzepaku tu nie widziałem. 

Opublikowano

A to zależy, jak nie za ładna to lepiej z filtrem żeby 

3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Elegancko💪

@Karol6130 kupić Ci🤔...potrzebujesz chyba🤔😁

IMG_20250722_124431240_MFNR.jpg

Noo

Kupiłeś, dbasz o zięcia 

Nie to co ten drugi

Teraz idź kukurydzy przywieź i po krowy na pastwisko

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

12 minut temu, wojtal24 napisał(a):

jak nie kupują jak mokrej nacioles to nie kupują sucha biorą bez problemu tylko nikt jeszcze nie tnie

Sam jesteś mokry

Z nowych zbiorów nie bierze jeszcze 

byłem przed chwilą na skupię z rzepakiem i biorą pszenicę bez problemu tylko do 14% max cena chyba 740 lub 760 netto

Opublikowano
55 minut temu, konteno napisał(a):

ja tego nawet nie dotknął , w elektrośmieciach leżało to sfotografowałem ale korciło wziąć i komuś anonimowo wysłać 

tylko odwieś tam gdzie wisiała

powiedz lepiej czy jest sens chińczyka cst62 zatarty cylinder  rozwiercić z 48 na 49mm i tłok od stihla 039 /ms390/ts400 wsadzić jak będzie odległość od sworznia do denka pasować 

Nie warto

To szkoda zachodu 

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

byłem przed chwilą na skupię z rzepakiem i biorą pszenicę bez problemu tylko do 14% max cena chyba 740 lub 760 netto

Skup a skup

To mały

Co wożę

Stare biorą nowej nie jeszcze

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

25 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Sam jesteś mokry

Z nowych zbiorów nie bierze jeszcze 

Bo nikt normalny w twojej okolicy pewnie jeszcze pszenicy nie kosi ;)

Wczoraj taki jeden obsrany u nas wyjechał, ale teraz patrzę przez okno to kółko zrobił i wrócił do domu ...

mierzyłem swoją 15.9% z ręki przejdzie przez kombajn będzie 18% kolega wczoraj wjechał pod wieczór 20% i wyjechał za tydzień czy dwa be spiny jak już dojdzie to i lepiej się mloci nie rozumie ludzi co się tak srają dopiero jest 20 lipiec

6465 napisał:

12 minut temu, soltys48 napisał(a):

Robicie coś?

No pracuje się ciężko na kieliszek chleba. 

17531880513534116608529452788574.jpg

nieźle chodzi te volvo co zdjęcie to widzę lewy pas 😀😀😀

Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

mierzyłem swoją 15.9% z ręki przejdzie przez kombajn będzie 18% 

Ja swoje sprawdzałem miernikiem "zębowym", nie strzela tylko jest miękkie to nawet nie ma co próbować, a tym bardziej że słoma też jeszcze nie dojrzała tylko taka "watowata". Trzeba czekać na informacje od @6465, jak na Wiciu zaczną kosić to znaczy że jeszcze kilka dni trzeba poczekać i można będzie kosić xD 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Skup a skup

To mały

Co wożę

Powiedz że starą wieziesz. Nie wiem co to za skup masz. U nas nikt nie pyta czy świeże czy 3letnie byle parametry miało 

Opublikowano

Po wczorajszej rozmowie z Bogdanem dochodzę do wniosku że nie tylko on jest osobą która uważa że jestem Anna szkoda tylko tego że nikt nie widzi różnicy. 🫢🤣

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...dowcipniś...🤭

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

Skup a skup

To mały

Co wożę

ja też zawiozłem na maly skup

Bezduszna napisał:

Po wczorajszej rozmowie z Bogdanem dochodzę do wniosku że nie tylko on jest osobą która uważa że jestem Anna szkoda tylko tego że nikt nie widzi różnicy. 🫢🤣

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...dowcipniś...🤭

🤝Anno świętujesz za kilka dni

Buszmen11 napisał:

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Skup a skup

To mały

Co wożę

Powiedz że starą wieziesz. Nie wiem co to za skup masz. U nas nikt nie pyta czy świeże czy 3letnie byle parametry miało 

dokładnie tak jest jak piszesz

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Następny jesteś do kolejki 🤣 Trzeba najpierw być nią aby świętować. Niestety nie byłam i nie jestem nią 

Moja siostra ma wtedy urodziny i od razu imieniny.juz świętowałem w sobotę bo jadą nad morze

No i wnuczka urodziny😍

Opublikowano
53 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Jakie?

Matki boskiej pieniężnej 🤭

Opublikowano
27 minut temu, wojtal24 napisał(a):

nieźle chodzi te volvo co zdjęcie to widzę lewy pas 😀😀😀

No no łono jest bardzo szybkie 😄 aby żeby z tej wypłaty na mandaty starczyło🫣 spodziewam się z Niemiec jednego. Robiłem jakiegoś litwusa na zakazie a tam jakaś kamera na trójnogu na wiadukcie stała. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):
Godzinę temu, soltys48 napisał(a):

Jakie?

...no jeszcze nie wiem...🤭😉

Marii Magdaleny...odpust w parafii...

47 minut temu, Karol6130 napisał(a):

A to zależy, jak nie za ładna to lepiej z filtrem żeby 

Noo

Kupiłeś, dbasz o zięcia 

Nie to co ten drugi

Teraz idź kukurydzy przywieź i po krowy na pastwisko

No kupiłem Ci na odpuście...teraz mi adres musisz podać, bo nie wiem jaki tam masz na tej Kolonii, żeby wysłać 😁

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1