Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znowu wlalo. 

za maj 133 mm ,w tym roku 353.

5 godzin temu, Łolek napisał(a):

Nie bronię go bo to nie mój faworyt ale masz dowody i wyrok że alfons czy tylko powtarzasz za muranskim już pisałem tutaj co to za alfons co idzie do pracy na etacie i to jeszcze w muzeum historycznym 

Dziesięciu z forum napisze tak o tobie czy o mnie jak się z tego wybronisz to nie takie proste a tam możliwości i skala większa 

slowa jednego przeciwko drugiemu.

znajac realia trojmiejskiego polswiatka i majac swoje doswiadczenia zyciowe masz watpliwosci ?

kiedy sie ozenil ?? pewnie wtedy zdecydowla ze nie chce skonczyc jak koledzy.

5 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Noo 

Obecnie to jakieś 80% gospodarstw w okolicy 

Jeszcze do tego są w stopniu inżynier, magister

Mało tego, u nas w Polsce b to jakieś 50% z nich ma dwa kierunki studiów

Także wieś jest coraz to lepiej wykształcona 

I te wsioki buraki su tyż obyte w świecie 

Wincyj pogardy do drugiego to tylko przynosi upadek pierwszego 

gdzie takie cuda-podaj nazwe gminy to sprawdze.

i na tym przewaznie konczy sie dyskusja ..

5 godzin temu, marulekk napisał(a):

@jacus A jakie masz wykształcenie?

rolnicze a jakie ??

4 godziny temu, Łolek napisał(a):

Technicznie zasadniczo to podstawowe 

to sie w koncu zdecyduj jaka szkole skonczyles.. poszukaj w szufladzie, moze jakies swiadectwo znajdziesz .

4 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Zadałem Ci pytanie Jacku...dlaczego nie odpowiadasz, jako przedstawiciel tego lepszego kawałka ojczyzny i tych lepszych ludzi???...

kurna -tyle tu stron ze moglem przegapic. do tego pracuje na pis-owski lumpenproetariat. czas nie jest z gumy, przerw mam tylko 5 .

4 godziny temu, Popier96 napisał(a):

Ja nie z Białej, ale poszukaj sobie hurtowni płyt i blatów meblowych. W większości obrabiają takie rzeczy. Z minusów, jak kupujesz blat i chcesz obróbke to musisz kupić cały lub pół. 

to nie nasze rejony -tam w powiecie mniej tego niz u nas w gminie..

1 godzinę temu, malaczarna napisał(a):

A do Pana Ryszarda kasa przyplynie

Screenshot_2025-06-02-19-35-51-344_com.facebook.katana.jpg

lista wstydu..

sprawdzcie dane ilu ludzi stamtad wyjechao w ostatnich latach.

20 minut temu, PAN88 napisał(a):

Byłem raz z 5 lat temu i wolę Alpy 

tez bylem raz w zakopanem -w tym roku oczywiscie ..

w alpach mieszkalem pare miesiecy..

nie ma zadnego porownania , tylko odleglosc. 2 h i jestem. 

21 bede w kazimierzu-moze jakis lubelak tez sie wybiera ?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Strongman napisał(a):

Może ktoś u ciebie był i urzekł bo z małymi dziećmi tak jest, niby to głupie i zabobony ale to to tak jak z ciągnikami z czerwonon wstążka dziecko musi mieć coś czerwonego

Ja pitole, XXI wiek i takie poglądy, jednak na wioskach zacofanie jeszcze ma się dobrze😱

Są tysiące powodów dla których dziecko w nocy budzi się i płacze, a ten "urzekł ktoś", ta Twoja pani doktur też taka zacofana?

I Ty się uważasz za wierzącego chrześcijanina?

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
20 minut temu, Strongman napisał(a):

Może ktoś u ciebie był i urzekł bo z małymi dziećmi tak jest, niby to głupie i zabobony ale to to tak jak z ciągnikami z czerwonon wstążka dziecko musi mieć coś czerwonego

I ty chcesz kształcić dzieci na lekarzy?😆

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Sam jesteś zacofany tak po prostu jest to po co te ludzie wstążeczki czerwone na traktorach i maszynach czepiają

Bo mają tak samo mala wiedzę jak ty...

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Sam jesteś zacofany tak po prostu jest to po co te ludzie wstążeczki czerwone na traktorach i maszynach czepiają

Jasne wstążki przyczepiają, wierzą w zabobony i co niedziela do kościoła w pierwszej ławce,

Właśnie tyle jest warta wiara ludzi chodzących do kościoła, może nie wszystkich, ale w znakomitej większości.

Nigdy żadnej wstążeczki czerwonej nie czepiałem ani do dziecka, ani do żadnej maszyny

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bo mają tak samo mala wiedzę jak ty...

To nie chodzi o wiedzę tylko jak zaczepisz to nic ci się nie popsuje A jak jej nie masz to ci się popsuje i jak to wytłumaczysz,a dziecko to się ubiera żeby miało coś czerwonego.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał(a):

Głąby nad głąbami, u mnie w okolicy nikt wstążek nie wiesza, a trochę "ludzi w tyle" jest

1 minutę temu, Strongman napisał(a):

To nie chodzi o wiedzę tylko jak zaczepisz to nic ci się nie popsuje A jak jej nie masz to ci się popsuje i jak to wytłumaczysz

Zdarzenie losowe, nic więcej. 

Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

To nie chodzi o wiedzę tylko jak zaczepisz to nic ci się nie popsuje A jak jej nie masz to ci się popsuje i jak to wytłumaczysz

Człowiek widzi to co chce zobaczyć.

Trudno wytłumaczyć to takiej osobie jak ty...

Nie obrażam...

Uważam że masz zbyt skąpą wiedzę by zrozumieć co napisałem.

• Like 1
Opublikowano

kurna mechanicy wymra..wystarczy czerwona wstazeczka i dozywotnio bedzie chodzila maszyna-oczywiscie do konca naszego zycia 🤣

jak nie pisac ze wyborcy prezesa to idioci ??

kiedys wierzyli w uroki bo nie wiedzizeli o bakteriach i wurusach,dzisjia wierza w uroki jak w swojego prezesa 😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Głąby nad głąbami, u mnie w okolicy nikt wstążek nie wiesza, a trochę "ludzi w tyle" jest

Zdarzenie losowe, nic więcej. 

To za dużo tych zdarzeń losowych.

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Człowiek widzi to co chce zobaczyć.

Trudno wytłumaczyć to takiej osobie jak ty...

Nie obrażam...

Uważam że masz zbyt skąpą wiedzę by zrozumieć co napisałem.

Na jedno to tak bo kto wierzy w raka to będzie go mieć a kto nie to nie.

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Na jedno to tak bo kto wierzy w raka to będzie go mieć a kto nie to nie

Przestań już się ośmieszać.

W średniowieczu ludzie mądrzej pisali...ci co pisać potrafili.

..tak jak mówiłem...zbyt mało wiesz...

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Może lepiej idź już spać, ile tych rogatych wychyliłeś?

Wiara w raka, może jeszcze w czarnego bociana?🤣🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Kurde. To jak jakieś ludy pierwotne w Amazonii nigdy o raku nie słyszeli to nie chorują pewnie. 

1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

czarnego bociana?🤣🤣

To akurat widziałem 😅

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał(a):

Kurde. To jak jakieś ludy pierwotne w Amazonii nigdy o raku nie słyszeli to nie chorują pewnie. 

To akurat widziałem 😅

Bo z tym jest kurde tak że jak to chodzi po lekarzach to zaraz mu co wynajdą A kto nie chodzi to mu nic nie wynajda No i taka jest prawda i żyje i żyje

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

Bo z tym jest kurde tak że jak to chodzi po lekarzach to zaraz mu co wynajdą A kto nie chodzi to mu nic nie wynajda No i taka jest prawda i żyje i żyje

Trudno o głupsze teorie....😆