Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Małe dzieci nie dają spać, a duże nie dają...żyć...

Moje starsze już były dorosłe, kiedy się urodziła najmłodsza. Oboje nie są jakoś mocno absorbujący dla mnie, jako ojca, czy dla żony, jako matki...oczywiście jakieś tam problemy miały i trzeba było to ogarnąć, ale nie było to w takim stopniu, że mógłbym powiedzieć, że nie dały nam żyć...

Szczerze mówiąc to jakoś w pamięci zatarł mi się wysiłek przy dzieciach, a obie córki miały kolkę i niejedną noc je przenosiłem na rękach. 

A na marginesie, to najlepszy hit, jaki miałem to dywanik u dyrektorki szkoły, kiedy syn był w pierwszej klasie podstawówki i obił dwóch chłopaków z drugiej klasy, bo ich naszedł w łazience, kiedy popychali jak piłkę kolegę z jego klasy, który był taki malutki i mikry w porównaniu do rówieśników. Mój tak się wkręcił w sytuację, że jeden dostał w pysk i uciekł a drugiego wciągnął do kabiny i wsadził mu głowę do sedesu zamykając na tej głowie deskę. Jak mi to opowiadał to powiedział tak "tata nie będą bili małego i słabego, i jeszcze mojego kolegę z klasy, ten co uciekł zawołał nauczycielkę która miała dyżur na korytarzu i dlatego, że ona weszła do łazienki, to nie zdążyłem mu wody na łeb spuścić"🙆...a dzisiaj cała ta czwórka to najlepsi kumple. Pomimo, że poszli w różne strony, to potrafią sobie pomagać nawzajem i co jakiś czas się spotykają na jakimś piwie...

Oj takich historii to by było parę 

Z podstawówki to nie ale że średniej to już tak ,starszy gościem szafę poskładał i o 23 telefon od kierownika internatu żeby przyjechać bo tak się potłukli że podejrzenia wstrząsu mózgu były 

A młodszy w żartach kolegę trafił w jądra a ten miał żylaki na mosznie i pęknięciu uległy , pogotowie ,szpital itp , zawieszenie w prawach ucznia i ojciec na dywanie , dobrze że poszkodowany potwierdził wersję o żartach i rodzice też byli normalni bo mogło nie być wesoło 

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał(a):

Na pierwsze starczy. Cierpliwość to się kończy dla tych starszych jeśli się je ma....

Jak to mówią: Małe dzieci mały kłopot,duże dzieci duży kłopot. 🙆‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał(a):

I jest ten dzień już 😁 było by ok gdybym nie musiał pompować tych cholernych balonów 😁

Po ślubie będziesz mógł "pompować"troche niżej 😉🤣😂

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Jaka to bida jak nie ma skąd na chleb wziąć i trzeba wstać z łóżka i igla pomyć

20250531_123557.jpg

sprzętów pełno podwórze 😂 pomyśl o jakimś daszku 

Opublikowano
30 minut temu, PRIMO napisał(a):

Jak to mówią: Małe dzieci mały kłopot,duże dzieci duży kłopot. 🙆‍♂️

Małe dzieci nie dają spać, duże dzieci nie dają żyć....

Chyba burze przespałem,ale parnota🥵

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Małe dzieci nie dają spać, duże dzieci nie dają żyć....

No coś w tym jest. 🤪

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał(a):

Karol to się ostatnio płaczek zrobił chyba się starzeje 

Etam...ukrywa majętność swoją... przed Zośką 🤷🤭

Teraz, Wiesio80 napisał(a):

Tak się pobiera rolnik zrolnczka 

17486900644152517757898429258793.jpg

Niechaj się im wiedzie...coby Fyndtami jeździli 😊

• Haha 1
Opublikowano

Wita co...już wiem po co mnie żona twarożkiem wczoraj karmiła 🤔...a nie, to nie ja żem twarożek żarł 🤦🤭...ale nakupiła szafów, półków i inszych takich i zostałem zmuszon do...targania tego po schodach🙆🤦

To jest przemoc😱...ale ni ma komu się poskarżyć 😞

Opublikowano

Wszyscy aby na wesele, a kto będzie pracował?. Choć nie powiem że bym i ja się wybrał na takie uroczystości ale nic się nie szykuje by to nastąpiło. 

Opublikowano
48 minut temu, Łolek napisał(a):

Karol to się ostatnio płaczek zrobił chyba się starzeje 

Bo ja już stary dziad 

Biedny bez perspektyw 

Dziś nawet kaczki i chleba nie rzuciły 

56 minut temu, marulekk napisał(a):

Niejeden taką biedę by chciał

Uwierz mi że byś nie chciał takiej biedy

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Wszyscy aby na wesele, a kto będzie pracował?. Choć nie powiem że bym i ja się wybrał na takie uroczystości ale nic się nie szykuje by to nastąpiło. 

No jak kto? Ja już powiedziałem, że na żadne nie pójdę i konsekwentnie odmawiam od 4 lat. Wolę gnój chybać.

Wyrzucić jeszcze uszatym, nakosić trawy, u somsiada zajrzeć do jednego ula, wypić jakiego drinka z bimbru albo i dwa i lulu.

• Haha 1
Opublikowano

slonce swieci, wiatr wieje, cieplo sie zrobilo.

6 godzin temu, mf362 napisał(a):

KRUS chyba wprowadzono w latach 70 albo później  ? Bo ludzie nie mieli z czego żyć 

dziadek umarl w 73 r bez emerytury .mial 76 lat, babka w 78 po bracie ojca dostala rodzinna.

6 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W wielu przypadkach chory też może pracować i zarabiać. A jeśli nie może - to by należało rozważyć jakieś za i przeciw... Ale niegłupim pomysłem byłaby likwidacja tego problemu od podstaw. Czyli obowiązkowe kompleksowe badania dla parek chcących się rozmnażać.

Tak. Wtedy można było pole za rentę oddać. 

ja pracuje i zarabiam, 

eutanazaje chorych juz w twojej okolicy calkiem niedawno cwiczyli..

5 godzin temu, Łolek napisał(a):

Śmiejesz się z katoli ale jeśli tak dalej będzie wszystko zmierzać w tym kierunku co w tej chwili to za kilka lat twoja żona czy córka będzie z nakryta głową latem po ulicach chodzić i wtedy zatęsknisz za katolami 

slabo znasz historie -w polsce jeszcze niedawno kobiety z nakryta glowa  caly rok chodzily.

sam powinienes to pamietac ...

4 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Dokładnie. Ja też śmigałem na salkę do kościoła. Dorzucę jeszcze, że mój syn chodził do szkoły prowadzonej przez salezjan i przez cztery lata co miesiąc też płaciłem spore sumy. Fakt, że warunki tam mieli naprawdę świetne. I do tego internat był sponsorowany ( sensie, że sfinansowano budowę, i teraz pewnie Tomek powie, że to był olbrzymi błąd, w sumie to czekam na takie zdanie od niego ) przez Ministerstwo Kultury w poprzednim rządzie obecnego premiera. Moje podejście do wiary znacie. Wierzę w Boga i wartości chrześcijańskie. Księży traktuje jak ludzi z wszystkimi ułomnościami, choć to zawód szczególny i powinien być szczególnie wykonywany. Jednak trochę naszą narodową wadą jest to, żeśmy się w poprzednim ustroju nauczyli, że donoszenie jest "grzechem". A teraz za to płacimy. Chociaż to się powoli zmienia.. A tak się jakoś porobiło, że w innych profesjach też dużo czarnych owiec jest, tylko niemoralność duszpasterską bardziej chwytliwa i większą sensację tworzy. Ale to też nie jest sedno sprawy. Sednem tym jest to, że jakby taki Tomek wyprowadził się np do Izraela czy do Syrii, to za takie pisanie zostałby ukamienowany albo rozdarty końmi. Bo tam jest taka tradycja. Każdy naród ma swoją tradycję. Nasz ma katolicką. Nic nie osiągniemy odwracając się od religii. A kościół na pewno w niektórych aspektach powinien się sam reformować i rozliczać, żeby wierni widzieli, że jest zdolny do samokrytyki i samonaprawy. Brak takiej postawy może rodzić określone konsekwencje. Ale od tego są hierarchowie. Powinni być wzorem dla wiernych. Niektórzy są, inni nie. Różnie z tym jest

a przed wojna, w polsce jaki by wyrok dostal ??

na jakiej podstawie mysllcie ze islam nie pojdzie taka drogo jak chrzescijanstwo ??? czyli samolikwidacja ? 

2-3 pokolenia i skonczy sie w wiekszosci panst.

4 godziny temu, Uziu92 napisał(a):

I jest ten dzień już 😁 było by ok gdybym nie musiał pompować tych cholernych balonów 😁

gdybys nie uzywal kondomow to mialby kto balony pompowac 🤣

39 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Tak się pobiera rolnik zrolnczka 

17486900644152517757898429258793.jpg

a urzednik z urzedniczka ??

na fotelach biurowych jada ??

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nima czasu na leżenie, się robi się.

20250531_134114.jpg

wlasnie zakupilem 40 kur .po  35 z-ale troche male,minie sporo czasu zanim zaczna niesc.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wyrzucić jeszcze uszatym, nakosić trawy, u somsiada zajrzeć do jednego ula, wypić jakiego drinka z bimbru albo i dwa i lulu.

Ja to jakiego usypiacza to będę mógł wypić jutro między 6a7 od 10 godziny abo za kółkiem abo w dyspozycji.  Pierwsza pauza w połowie Francji. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał(a):

Jutro rano od 6 zbieranie truskawek, dzisiaj taki dzień gospodarczy, przynieść, zanieść, pozamiatać ;)