Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

A jak. Robimy cały czas. Bokami. 

To znowu lenisz się czy w domu jeszcze 🤔

Nad ranem 1mm deszczu. W maju narazie 71mm powiat miński 

Opublikowano

Wczoraj dogadałem usługę opryskanie 🌽 od chwasta bo też mi się nie chce. 

1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

To znowu lenisz się czy w domu jeszcze 🤔

Nad ranem 1mm deszczu. W maju narazie 71mm powiat miński 

W tym tygodniu ruszę. Czekam na SMS.

Opublikowano
marulekk napisał:

Pracujeta dzisiaj?

Samo nie chce się robić, worki nie ruszone stoją, farby nie chcą same na ścianę wpaść, a połóż gdzieś pieniadz, to sam pójdzie, ehhh 🙄🙄🙄

Opublikowano
46 minut temu, slawek74 napisał(a):

za 3 to jednej nie kupisz...🤭🤦

nigdy 🤭🤪

kiedy to było...🤦

u mnie też...🙋‍♂️ a u mojego sąsiada to nic nie zrobione pod qq gnój na kupkach 🤦🤭

boli 🤔🤭

pamiętasz jak się cieszyłeś przed świętami jak siałeś 🤔🙋‍♂️

Wlales w me serce odrobinę optymizmu 😀

Opublikowano
33 minuty temu, radekz200 napisał(a):

nie ma szans, może jakieś 10% odbiło, gdzie Ci eksperci co wmawiali że odbije? 😂

Myślę że pogoda jeszcze nie taka na odbicie...

Ale brawo za ukazanie swej porażki 👍Przestroga dla innych 

Opublikowano
37 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jak cholera🙆...tak samo jak Radka, kiedy nie jest... pierwszy 🤭

Mnie też....😡🙈 Plus że gorzowskiej 23 bel i żyta 25 .a minus 4 hektarowki FAO 250-260 a 3 240 😒😒😒

@radekz200 powinna odbić...o ile ciepła dostanie zgodnie z prognozą 🤔🤔🤔

Opublikowano

Może nie za rok ale za 10 się będzie siało w styczniu ..

15 minut temu, Karol6130 napisał(a):

No i przysłali, w niedzielę zamówione 

20250520_103852.jpg

U mnie są skreśleni dożywotnio za dętkę do Zetora

Opublikowano (edytowane)

Oni bardzo szybko przysyłają ja tam w sumie nie wiem nie ale to podobno jakaś olbrzymia firma nawet części swoje chyba robią też słyszałem że się prawują z ludźmi podobno zdjęcia rozmaitych części biorą z internetu i te autorzy tych zdjęć się z nimi prawują

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał(a):

Oni bardzo szybko przysyłają ja tam w sumie nie wiem nie ale to podobno jakaś olbrzymia firma nawet części swoje chyba robią też słyszałem że się prawują z ludźmi podobno zdjęcia rozmaitych części biorą z internetu i te autorzy tych zdjęć się z nimi prawują

Nie robią... magazyny przerobione ze stodoły i obory. Porządek jest jadę osobiście widzę w komputerze co chcą mi sprzedać idę z pracownikiem i na żywo oglądam towar. 

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał(a):

Samo nie chce się robić, worki nie ruszone stoją, farby nie chcą same na ścianę wpaść, a połóż gdzieś pieniadz, to sam pójdzie, ehhh 🙄🙄🙄

To u ciebie też pieniądze giną Ja myślałem że tylko u mnie

1 godzinę temu, radekz200 napisał(a):

nie ma szans, może jakieś 10% odbiło, gdzie Ci eksperci co wmawiali że odbije? 😂

Pewno przesiewają 🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v