Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

co będziesz czekać dzisiaj zacznij...

Dziś syna nie ma. 

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A Partycja?

Ona to w pracy dziś.

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Więcej, prawie cały kawałek co ma przy chałupie, z hektar tego było. Wczoraj też jechał, jakoś popołudniu pszenicę na ziele psikać. 

Się chyba nastawiał, że popada bo sucho było a nadawali deszcz. Nie posiał w marcu bo zaspał. 

Dobra, trza się czymś zająć. 

Żywiciel narodu, gdyby w ten poniedziałek wielkanocny nie obsiał tego hektara jęczmienia to myślę że naród Polski by z głodu przymierał 

Opublikowano
18 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

strzelają karbitem u was po rezurekcji?

Kiedyś podczas procesji strzelali aż się parkan trząsł. ale to zmozdzierzy strzelali z kamflorku. 

Opublikowano
Teraz, tommy66692 napisał(a):

Żywiciel narodu, gdyby w ten poniedziałek wielkanocny nie obsiał tego hektara jęczmienia to myślę że naród Polski by z głodu przymierał 

Tacy powinni być żywiciele a nie tacy jak ty... Najpierw wyżywić siebie, z tego co uprawi i wyhoduje a potem żywić resztę. Zresztą - historia kiedyś zatoczy koło. Nic nowego już nie będzie. Kiedyś byli panowie, teraz znów są a za trochę może nie być bo taki ktoś jak ty też będzie malutki i go większy połknie i wyrzyga...

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wiele takich dziwadeł w okolicy. Ale to akurat jedno co dobre. Że kończą się czasy księdza i kościoła panów a święta powoli odchodzą.

Czemu ci ten kościół tak przeszkadza? Skrzywdził cię czy jak?. 

Ja katolik z krwi i kości często widuje muzułmanów jak się modlą w stronę Mekki i wogule mi to nie przeszkadza. Jak przechodzę to omijam szerszym łukiem żeby mu nie przeszkadzać albo jak mam przejechać blisko niego autem to poczekam aż skończy. Szanujmy siebie na wzajem. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Śniadanie wielkanocne u mnie

51 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Znam osobiście człowieka, który w 2020 w lany poniedziałek siał nawozy, uprawiał i posiał jęczmień. 

Też znam takiego. Schizofrenia..od lat w szpitalu, końmi robił.

17451319244754334275000533804275.jpg

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Czemu ci ten kościół tak przeszkadza?

Bo was omamił bajkami. Że będzie wam kiedyś dobrze. Zamiast zająć się tym co tutaj, sobą, zarabianiem to wy słuchacie i wierzycie w to co wam chłop w sukience powie albo polityk w telewizorze.

1 minutę temu, jacus napisał(a):

Młodszy ode mnie. 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Śniadanie wielkanocne u mnie

17451319244754334275000533804275.jpg

brud syf i dziura w stole ....🤣🤣🤣🤣🤣

widać że lubisz syf w koło siebie 😲

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Bo was omamił bajkami. Że będzie wam kiedyś dobrze. Zamiast zająć się tym co tutaj, sobą, zarabianiem to wy słuchacie i wierzycie w to co wam chłop w sukience powie albo polityk w telewizorze.

Młodszy ode mnie. 

To ty uważasz że my za mało pracujemy i nie zarabiamy🙆 Pioter ty sam piszesz że idziesz na etat żeby się poopierdalać i masz problem komuś coś wózkiem podwieźć. Ty to dopiero jesteś nygus. 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

To ty uważasz że my za mało pracujemy i nie zarabiamy🙆 Pioter ty sam piszesz że idziesz na etat żeby się poopierdalać i masz problem komuś coś wózkiem podwieźć. Ty to dopiero jesteś nygus. 

Moglibyście więcej - przecież podobno macie dla kogo? 

Owszem, idę się poopie*dalać bo dla kogo mam więcej odprowadzić składek? Żeby mi więcej ukradli na wasze dzieci? Jak spojrzałem na pasek z marca to się załamać idzie ile ucieka pieniędzy na finansowanie emerytów, socjalobiorców i innych duperszwanców. Mam więcej zarabiać legalnie aby więcej i wam dawać a nic nie odbierać, jak do tej pory?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Moglibyście więcej - przecież podobno macie dla kogo? 

Owszem, idę się poopie*dalać bo dla kogo mam więcej odprowadzić składek? Żeby mi więcej ukradli na wasze dzieci? Jak spojrzałem na pasek z marca to się załamać idzie ile ucieka pieniędzy na finansowanie emerytów, socjalobiorców i innych duperszwanców. Mam więcej zarabiać legalnie aby więcej i wam dawać a nic nie odbierać, jak do tej pory?

A może ty dopiero dorabiasz to co w ciebie zainwestowali?. Sam pisałeś że dzieciństwo spędziłeś w Prokocimiu. A może to twoje leczenie finansowali moi rodzice a może pafnucego. Nie pomyślałeś o tym. Ty masz czelność wymawiać że na nasze dzieci robisz?. 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

A może ty dopiero dorabiasz to co w ciebie zainwestowali?. Sam pisałeś że dzieciństwo spędziłeś w Prokocimiu. A może to twoje leczenie finansowali moi rodzice a może pafnucego. Nie pomyślałeś o tym. Ty masz czelność wymawiać że na nasze dzieci robisz?. 

Dokładnie to mi przyszło do głowy czytając tego Piotrowego posta

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Ty masz czelność wymawiać że na nasze dzieci robisz?. 

Owszem. Coraz częściej myślę o wycofaniu się z legalnego rynku pracy. Zbyt dużo złodziejstwa. 

Teraz, witejus napisał(a):

Ożeń się , zrób dzieci i odbieraj, a nie jęcz w kółko.

O, co to to nie. W życiu. Najgorsza głupota w życiu - brać kobitę i jej dzieci na wychowanie nic nie zyskując. Żeby mi ona jeszcze coś dała. 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Sam pisałeś że dzieciństwo spędziłeś w Prokocimiu. A może to twoje leczenie finansowali moi rodzice a może pafnucego. Nie pomyślałeś o tym. Ty masz czelność wymawiać że na nasze dzieci robisz?. 

Zapomniał wół jak cielęciem był

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak tak dziś popatrzyłem...na mszy....to chyba trochę jeszcze zaczekasz...na te końce.

Zbyszek to nie wiara ciągnie ludzi do kościoła tylko chęć pokazania się jacy to wierzący. 🤦‍♂️

A i jeszcze urządzają sobie rewię mody i pokazy samochodowe. 🥴

Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

d*py ci da.

To mnie nie interesuje.

1 minutę temu, PRIMO napisał(a):

Zbyszek to nie wiara ciągnie ludzi do kościoła tylko chęć pokazania się jacy to wierzący. 🤦‍♂️

A i jeszcze urządzają sobie rewię mody i pokazy samochodowe. 🥴

Dokładnie. Widząc sąsiadów, którzy chodzą to tak przestrzegają te ich przykazania, że hoho ale do kościoła pierwsi jadą.

• Like 1