Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

cos wiatr sie uspokaja -ma padac podobno

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No mam wrażenie że mikre.

Nawet po tym co o łubinie napisal...

Pyple aby pypłac...bezorka talerzówką....😆

mawet czlowiek nienachalnie domyslny powinien wiedziec ze to tylko na programy.nawet nie mysle mlocic..

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, ten łubin co nic na dwuliścienne nie dostał to na pewno pięknie sypał xD Tylko ciekawe czy więcej było nasion chwastów czy tego łubinu xD 

sypal sie jak ty 🤣

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

We wjeździe nie trzymam.

Śmieci ma na tyłach, a gnój też nie pod oknem domu...🤭 

By nie ogarek to dalej byś udawał bogacza..😆

przypomniales mi pewien piatkowy wieczor i noc z ogarkiem ... ile dni miales kryzys psychiczny potem ??

3 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

od lat sieje oziminy w talerzowke po kuku na kiszonkę co w tym dziwnego?

oni beda orac do ostatniej kropli wody na swoich czarnoziemiach....

3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

No wyrażam swoje...łoczarowanie osobą kokeżanki Moniki...i tu wcale nie ma podtekstu🤷

Bywałeś🤔...

Znaczy śledztwo prowadzisz wśród plotek🤔

jakie sledztwo i po co ?? nie mozesz przyjac prostej prawdy o lawendowej mafii o kotrej nawet sami ksieza pisza ???

3 godziny temu, witejus napisał(a):

Matematyk z d*py wzięty😆

a kielecka matematyka jak wyglada ??

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wiesz...trochę inna skala u niektórych...

Bez tych pięciuset złotych, też bym se poradził...

Ze 2 tysiące by pewnie uzbierał wszystkiego rocznie... Ale po co mi to... Jeździć, załatwiać i być na ich widelcu...

na bsbycidź a nie głupoty pier...🙋‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał(a):

na bsbycidź a nie głupoty pier...🙋‍♂️

Ja dziś idę

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, jacus napisał(a):

jakie sledztwo i po co ?? nie mozesz przyjac prostej prawdy o lawendowej mafii o kotrej nawet sami ksieza pisza ???

Co Ty znowu z mafią jakąś...o relacji gadalim męsko -męskiej...dwóch konkretnych osób...

Prawda jest wtedy, kiedy została udowodniona, bądź nie budzi wątpliwości, a żeby tak było musiałby się jeden z drugim przyznać, albo ktoś im to w jakiś sposób udowodnić. Inaczej to plotka że straganu🤷...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Witajcie. Śniegu 5cm,ale to taki że wody trochę da,a nie to co ostatnio spadło i się rozpłynęło. Tydzień mija jak mnie rozłożyła choroba i dojść nie mogę do siebie. Test mi robili w przychodni,wczoraj żonie,córka też się załapała(negatywne wszystkie na grypę rsv i covid). Szpital domowy, jeszcze szwagierki córki też chorują bo są u nas prawie tydzień odkąd w domu mieli pożar.

Do niedzieli muszę podjąć ważną decyzję i złożyć papiery, ale im bliżej tego terminu tym bardziej mi się nie chce....być tym kierownikiem.

a nad czym się zastanawiam tylko do przodu innego wyjścia nie ma

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Kiedyś dziadki za to gruby hajs płacili, może i w kolejkach stali teraz na pszok jedzie nikt za darmo nie chce

20250411_091414.jpg

szyby i plastiki wywalić , reszta w schredder i do pieca , 

• Confused 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

A restrukturyzacja do kiedy?

Do sierpnia.

8 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

i do miasta?

Do miasta mogę w każdej chwili tylko nikt ze mną nie chce iść

to pasuje w październiku rusza nowy 👍👍👍

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Wiesz...trochę inna skala u niektórych...

Bez tych pięciuset złotych, też bym se poradził...

Ze 2 tysiące by pewnie uzbierał wszystkiego rocznie... Ale po co mi to... Jeździć, załatwiać i być na ich widelcu...

Teraz nawet z domu nie musisz wychodzić siadasz przed kompem logujesz się wypełniasz i po sprawie. a tak zapytam z ciekawości ile jest max dopłaty do ula bo teściowa ma 6 i każe mi je dopisać w agencji do dopłat żeby kasę wziąść a to 15km od mojego gospodarstwa.

12Pafnucy napisał:

Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

No za darmo to nie wszystko się da...

Do pracy też musisz jakieś obowiązki spełnić.

Nie chcesz to nie bierzesz, ale nie powiedział bym że to lepiej dla ciebie 

więcej dla nas będzie 😉😄😄😄😄

6465 napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Przy tym areale co masz to bym z etatu zrezygnował. Też bym nie wziął.

Było nie dawać worka pieniędzy za auto bo miałeś czym jeździć tylko gleby dokupić i z etatu zrezygnować. 

Piotrek jest tak pracowity że jak by miał więcej ziemi to by się zapracował

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v