Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

U mnie tak jest cały czas. Jeździ się jak po łóżku wodnym. A jak przekopać kołami i zerwać to się siedzi po uszy. A wydobyć ten ciągnik potem to🙆😱

Na tych działkach co mam qq były kiedyś łąki. Są takie dołki jak się przerwie to jak na torfach. Nie ma litości. Kiedyś na jednym zrobiłem odwiert świdrem. Po 30 cm jest "siwka" i robi się studnia

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Bo kopie zawsze jak wysiadasz

Nie wiem, mnie nie kopie ;) Tylko ten jeden samochód o którym pisałem mnie kopał, a inne w tych samych butach nie ;) 

Jakby było tak jak piszesz, że ładunek z samochodu przez nas idzie do ziemi, to by te badziewne paski pomagały, a jednak nie pomagają, dlaczego ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ma inne ubrania ??  I się nie naelektryzował przez tarcie ubrania-fotel ?? Buty nie mają tu żadnego znaczenia ... Potencjał elektryczny jest na tyle mały, że dętka wystarczyła by aby cię odizolować od ziemi ... To co wywołuje to zjawisko nie ma nic wspólnego z kontaktem z ziemią, to jest wyrównanie ładunków między karoserią a człowiekiem ...

U mnie nie ma znaczenia, 4 kurtki i w każdej jebie 🤣 płaszcz tak samo. Kobita łokciem zamyka bo mówi, że aż palec boli 😁 

Fotele mam sportowe pół skóra, może to przez to... W bmce był skóra, w toyocie materiał. 

Może to połączenie skóry z materiałem tak elektryzuje 

Opublikowano
Teraz, pedro2 napisał(a):

Może to połączenie skóry z materiałem tak elektryzuje 

Może, nigdy się tym aż tak nie interesowałem. Moje Volvo skóra, u kobity zwykłe materiałowe fotele i żaden nie elektryzuje ;) 

Opublikowano
32 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Ano   moja toyota też ostatnio pizga mnie za każdym razem🙆‍♂️

Grześ oglądałem w media expert

Ty to kawał maszyny jest. Solidne

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

by te badziewne paski pomagały, a jednak nie pomagają, dlaczego

Wtedy to dopiero mnie kopało...

Ciuchy też się ekektryzują i jak pasek to jeszcze lepiej kopie...🤭

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Może, nigdy się tym aż tak nie interesowałem. Moje Volvo skóra, u kobity zwykłe materiałowe fotele i żaden nie elektryzuje ;) 

To pewnie tego wina będzie. 

Ja tez nigdy nie zwracałem uwagi bo sporadycznie kopnęło delikatnie, a w rogatym to serio jak pastuch 🤪

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tego z prawej bierz...

Zabije się gdzie i jeszcze go będziesz miał na sumieniu ...

A i ajfon jakieś niewyraźne zdjęcia robi, bo modelu dobrze nie widać ;) 

• Haha 3
  • Sad 1
Opublikowano
14 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Na tych działkach co mam qq były kiedyś łąki. Są takie dołki jak się przerwie to jak na torfach. Nie ma litości. Kiedyś na jednym zrobiłem odwiert świdrem. Po 30 cm jest "siwka" i robi się studnia

Kurzawka. Też u nas jest. U mnie na całym podwórku. Wykopanie fundamentów czy kanału w garażu to jest sztuka

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ja tez nigdy nie zwracałem uwagi bo sporadycznie kopnęło delikatnie, a w rogatym to serio jak pastuch 🤪

Fiesta matki kopała tylko mnie ;) Tam były materiałowe koszulki na fotele, bo ojciec jest fanem takich rozwiązań, może to powodowało elektryzowanie. I to nie ważne w jakim obuwiu, czy to gumowe laczki, czy jakieś adidasy, czy zimowe z grubą podeszwą, zawsze strzelała prądem xD 

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

To uj trzeba będzie sprzedać 🙈

Tomek @6465 bierzesz? 😁 

Albo jaki odzysk prądu założyć 

Takie cudo chcesz sprzedać? Jaki silnik elektryczny załóż na jedną ośkę i będzie darmo hulać. Takie perpetuum mobile. 🫢

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, pedro2 napisał(a):

Grześ oglądałem w media expert

Ty to kawał maszyny jest. Solidne

Jak brać ro już takie abyś i Ty czy małżonka mógł wsiadać I jechać🙂

41 minut temu, radekz200 napisał(a):

Zbyszek dojechał w końcu 😛

IMG_6499.jpeg

Na uj Ci asix bez homologacji ? Swoją drogą one fajnie śmigają jak na chinola  . 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Jak brać ro już takie abyś i Ty czy małżonka mógł wsiadać I jechać🙂

Na uj Ci asix bez homologacji ? Swoją drogą one fajnie śmigają jak na chinola  . 

myślę że zostało to już wyjaśnione 😛

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v