Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, radekz200 napisał(a):

aah te twoje żarty 🥱

Z żartami tak już jest, że są dwie przyczyny niewypału...albo żartujący coś spieprzy, albo odbiorca nie rozumie🤷...

6 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Możliwe że tak jest 🤷

Możliwe nawet, że...na pewno🤷

23 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Uczepiles się go dziś z tą kurierką 🤣 kiedyś też miał takiego fana tutaj 🤭

Wypowiedz się na ten temat👇

Screenshot_20250218-013203~2.png

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Coraz ciężej żyć na tej wsi nawet z hodowlą 

Słuchaj jak chcesz coś w życiu osiągnąć to leżeniem tego nie osiągniesz, trzeba wstać i z*pierdalać po lepsze jutro, a jak dalej będziesz tak narzekał to za jakiś czas obudzisz się z ręką w nocniku i nie będziesz wiedział co ze sobą zrobić. Sorry ale te Twoje narzekanie to mnie już wk*rwia jak Ci tak źle na tej gospodarce to rzuć to w p*sdu i idź na etat. Owszem czasy aktualnie mamy bardzo p*j**ane, ale samym narzekaniem swego życia nie zmienimy, a i za nas ktoś tego też nie zrobi, ludzie mają dużo większe problemy i wychodzą na prostą, a jak zdrowie dopisuje to czego narzekać i płakać...

Z tym Twoim narzekaniem idealnie pasujesz do tego tt :D

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Łolek napisał(a):

blisko 

I jedziemy zobaczyć 🤔

Jak jeszcze będzie do następnego powrotu. Dziś za późno a jutro jadę pod Grójec i do Niderlandów 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Z żartami tak już jest, że są dwie przyczyny niewypału...albo żartujący coś spieprzy, albo odbiorca nie rozumie🤷...

Możliwe nawet, że...na pewno🤷

Wypowiedz się na ten temat👇

Screenshot_20250218-013203~2.png

Ja październikowy ;)

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, WitekRolnik napisał(a):

Słuchaj jak chcesz coś w życiu osiągnąć to leżeniem tego nie osiągniesz, trzeba wstać i z*pierdalać po lepsze jutro, a jak dalej będziesz tak narzekał to za jakiś czas obudzisz się z ręką w nocniku i nie będziesz wiedział co ze sobą zrobić. Sorry ale te Twoje narzekanie to mnie już wk*rwia jak Ci tak źle na tej gospodarce to rzuć to w p*sdu i idź na etat. Owszem czasy aktualnie mamy bardzo p*j**ane, ale samym narzekaniem swego życia nie zmienimy, a i za nas ktoś tego też nie zrobi, ludzie mają dużo większe problemy i wychodzą na prostą, a jak zdrowie dopisuje to czego narzekać i płakać...

1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Ja październikowy ;)

Też jest wtedy czerwona kartka w kalendarzu 🤔

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, WitekRolnik napisał(a):

Rację masz tylko częściową, za***rdalać owszem, ale i tak robisz na innych, by im mogło żyć się dostatnio. Tak na wsi było praktycznie od zawsze, wydaję się tylko że masz coś z tego, ale to jest tyle, ile ci na tobie żerujący biorą na piwo jak idą.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

No z Hiszpanami to nie wiem jak jest. Pijemy kawę w kawiarni podchodzi Hiszpan na kawę pokazał coś na palcach a barmanka mu cyk whysky do filiżanki dopiero pod express postawiła, ten wypił wsiadł w auto i pojechał. 

We wakacje piłem coś podobnego. Tylko na wierzchu bita śmietana jeszcze. Paskudztwo

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Marulek a gdzie ten spomlek Twój 🤔 to jest menda gorsza niż prywaciaż ... kiedyś u nas prawie wszystko mleko brali teraz już tylko niedobitki 🤦

A to ja wiem że oni to cwaniaki i skąpią grosza dla chłopa jak Rysiek dla Tuska 🙊🙊

2 godziny temu, Łolek napisał(a):

Kiedyś jak doiłem krowy to i na forum więcej się pisało a teraz tylko  papier i farba 

IMG_20250217_192730.jpg

IMG_20250217_200613.jpg

Prawie jak lakiernia w kombinacie parczewskim 🤭🤭🤭

• Haha 1
Opublikowano

Kiedyś jak doiłem krowy to i na forum więcej się pisało a teraz tylko  papier i farba 

IMG_20250217_192730.jpg

IMG_20250217_200613.jpg

39 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

K0lejka P0wstaje

IMG_20250218_142007.jpg

Za pisu chyba tyle się nie psuło pił 🤔 pewno oszukane paliwo 

Opublikowano

Tu to fachowość 👌lux. Nie to co partaczewiaki. 

3 minuty temu, marulekk napisał(a):

A to ja wiem że oni to cwaniaki i skąpią grosza dla chłopa jak Rysiek dla Tuska 🙊🙊

• Thanks 1
Opublikowano

IMG_20250217_192730.jpg

IMG_20250217_200613.jpg

39 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

K0lejka P0wstaje

IMG_20250218_142007.jpg

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No i coś dla wieśniaka...

IMG_20250218_133930.jpg

Nie było gdzieś normalnej restauracji tylko ten syf jeść, ehhhh

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Tu to fachowość 👌lux. Nie to co partaczewiaki. 

A weź przestań jaka fachowość, czysto , poukładane ,szczelny budynek tu nie ma nic tutaj z fachowości,

w kombinacie to się robi ,Sam widziałeś , wiatr hula po wiacie czyli moment wysycha,  piachem kurzy to się od razu baranek robi konserwuje to jest fachowość

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

@HF86 Darek, patrzaj jaką on tu propagandę czyni...nie dość, że twierdzi, żeś agresywny, to jeszcze grozi, że...Cię sprzeda 🙆😱🤭

Łoj dzisiaj agresywnych, ale sprzedać się nie dałem 😁

Ciekawe teraz jaki komputer mnie wylosuję do kontroli 🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Na Messenger?

Niebieski 

Dziwi mnie to że w Polsce ma 40%a na zachodzie 37.5% ta sama wóda. 

Ja wódki nie pijam. 

Na chrzciny będziesz pędził🤔 

To o przepisy i akcyze chodzi. 

2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Na Messenger?

Niebieski 

Dziwi mnie to że w Polsce ma 40%a na zachodzie 37.5% ta sama wóda. 

Ja wódki nie pijam. 

Na chrzciny będziesz pędził🤔 

To o przepisy i akcyze chodzi. 

Opublikowano
Łolek napisał:

Widzę że kolejna inwestycja to piaskarka

6465 napisał:

No ładny. 

z jakiej stajni?

12Pafnucy napisał:

No i coś dla wieśniaka...

IMG_20250218_133930.jpg

👍👍👍👍

Opublikowano
44 minuty temu, marulekk napisał(a):

No

Tera P0napijają się alkoholu membrany i piła duraczy. 

Opublikowano
marulekk napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Marulek a gdzie ten spomlek Twój 🤔 to jest menda gorsza niż prywaciaż ... kiedyś u nas prawie wszystko mleko brali teraz już tylko niedobitki 🤦

ten z Parczewa to mógłby tu przyjechać na nauki do fachowca z centralnej polski

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Się robi się 

20250218_151247.jpg

Też pewnie jeszcze będę musiał dokupić słomy i siana 🤷😣

Za słome ze stodoły chcą po 120 a siano po 160 😣

Opublikowano

Ale tyle samo by mnie wyszło też 120zł za belkę bo 100 z pokosu i jeszcze usługa belowania 20-25

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v