Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał(a):

Wiesio prawdę pisał... weź babe pie... a nie głupoty 🙋‍♂️🤦

Ty nie pier...l głupot, tylko kupuj MF-a ładnego, pakuj córkę do środka i zapraszaj Karola na obiad...po tym obiedzie będziesz biedniejszy o MF-a, ale bogatszy o zięcia 🤷...stać Cię🤷...

• Haha 4
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał(a):

Nie muszę  bo mam znajomą, nawet rozwódka możecie się brać.

6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Suszowe dadzą, nie, prawda teraz to dadzą na deszczownie 

Gospodarka bujnie dzięki temu

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ty nie pier...l głupot, tylko kupuj MF-a ładnego, pakuj córkę do środka i zapraszaj Karola na obiad...po tym obiedzie będziesz biedniejszy o MF-a, ale bogatszy o zięcia 🤷...stać Cię🤷...

Nie wypowiem się 🤷‍♂️ choć już się wypowiedziałem 🤔🤦

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Mam takie pytanie do was też dzwonią z KRUS żeby szybko zapłacić składkę choć termin do 31 ,znaczy dzwonią wcześniej jeszcze przed terminem musi kasy nie mają czy jak dziwne to

Nikt nie dzwoni 🤷‍♂️ chyba już opłaciłem muszę sprawdzić 🤔

Opublikowano
Karol6130 napisał:

O tego yt co sprowadza sprzęty 

Płakał o braku pieniędzy 

Teraz już inwestycje 

Raty kredyty i inne wydatki były mu straszne 

Sprzedał 2 sprzęty i nagle są pieniądze 

Tyle że między wierszami wychodzi ze nowy sprzęt też na raty kredyty

Trochę nie rozumiem takich ludzi, ale to może ja dziwny jestem

pewnie przewel z yt przyszedł

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Mam takie pytanie do was też dzwonią z KRUS żeby szybko zapłacić składkę choć termin do 31 ,znaczy dzwonią wcześniej jeszcze przed terminem musi kasy nie mają czy jak dziwne to

Brak opłaty to dzwonić mogą .

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Nikt nie dzwoni ...

Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Pewnie tak

No to robimy prostą historię 

Jest 3 rolników

Jeden jedzie na dzierżawach, bierze w tym momencie ful modernizację 

Budowlanka, maszyny, trochę kredyciku jest i będzie 

Drugi realizuje młodego rolnika dla syna, jest sprzęt i budynki sporo ziemi, z pieniędzmi się troche szczypie 

Trzeci zaś jest w trakcie budowy obory, kasa na stół i inwestycja idzie

Ale obora to nie wszystko, chodzi puka do drzwi i daje tysiac plus i dopłaty za jakiekolwiek pole, masz do sprzedania nie ma problemu, ile i kiedy notariutsz 

Pierwszy żona i małe dzieci

Trzeci syn i pracownicy

Jak myślisz kto poleci pierwszy?

Zacznij się martwić swoim życiem i swoimi pieniędzmi ...

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał(a):

O to to

Aby bez ładowacza bo oddam, mf

13 minut temu, wojtal24 napisał(a):

pewnie przewel z yt przyszedł

Aż tyle to musi nie 

Chyba że na wpłata własna 

14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nikt nie dzwoni ...

Zacznij się martwić swoim życiem i swoimi pieniędzmi ...

A czym ja mam się martwić 

Mnie dobrze jest jak jest 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

O tego yt co sprowadza sprzęty 

Płakał o braku pieniędzy 

Teraz już inwestycje 

Raty kredyty i inne wydatki były mu straszne 

Sprzedał 2 sprzęty i nagle są pieniądze 

Tyle że między wierszami wychodzi ze nowy sprzęt też na raty kredyty

Trochę nie rozumiem takich ludzi, ale to może ja dziwny jestem

Ty tam logiki nie szukaj u jutuverow

Plutycak chodzi po polagrze i do wystawców mówi co by mu się przydało dając do zrozumienia żeby mu dali, ale dodaje że kasy nie ma 😆

Edytowane przez pedro2
  • Haha 4
Opublikowano
32 minuty temu, Strongman napisał(a):

Dziadu zapłać to nie będą dzwonić 😀 mliko płaci żona robi szlachcic i co 🤣🤔

Ja nauczony że przychodza rachunki od razu internetowo opłacam i z głowy. Nie trzeba pamiętać później 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ty tam logiki nie szukaj u jutuverow

Plutycak chodzi po polagrze i do wystawców mówi co by mu się przydało dając do zrozumienia żeby mu dali, ale dodaje że kasy nie ma 😆

Postępowy 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v