Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Buszmen11 napisał(a):

Co to jest 100 tys na Isuzu? Kolega ze studiów miał astrę F, pół bańki miała ponad przelotu, z czego połowę na opale. Poszła na hutę bo z budy durszlak został, a silnik jeszcze był żywy. Nie było mrozu żeby nie paliła. 

Za to moja żona miała astrę G po tatusiu z oplowskim dieslem. Kijem tego grata bym nie tknął...

Wiem, 100 przeszło to ja zrobiłem , jak kupiłem to już miała 200

Twarde silniki, mój już nowszy CDTI . Jak mi wypaliło dziurę w tłoku to byłem 50 km od domu , w nocy to było zresztą nie wiedziałem co się stało , zaczął szarpać i za***iście dymić , po paru km oleju już było tak mało że delikatne naciśnięcie hamulca i gubił ciśnienie bo nie miał z czego zaciągać, mimo to dojechałem , nie zatarł się , kupiłem używany tłok i nowe pierścienie ,  się i bryka do dziś 🙂

Bobek niech swoją BMW tak zrobi 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Jest na etapie...planowania😉🤭

Pytanie czy to się opłaca, bo może on z wypłaty więcej przyniesie jak ta cała renta 😝

Teraz, tommy66692 napisał(a):

Nie znam tej "gwiazdy"

Bo to gwiazda disco polo 3 kategorii 😜

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

🙂

Ale ja nie mam Bolidu Młodzieży Wiejskiej ... I nie muszę tak robić bo nie mam takich awarii ...

Dla mnie Opel to szmelc, miałem doświadczenie z tą marką i więcej nie kupię tego wytworu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Wiem, 100 przeszło to ja zrobiłem , jak kupiłem to już miała 200

Twarde silniki, mój już nowszy CDTI . Jak mi wypaliło dziurę w tłoku to byłem 50 km od domu , w nocy to było zresztą nie wiedziałem co się stało , zaczął szarpać i za***iście dymić , po paru km oleju już było tak mało że delikatne naciśnięcie hamulca i gubił ciśnienie bo nie miał z czego zaciągać, mimo to dojechałem , nie zatarł się , kupiłem używany tłok i nowe pierścienie ,  się i bryka do dziś 🙂

To moja Felicja, na obróconej panewce 30 km dojechała i odpaliła następnego dnia rano...

8 minut temu, marulekk napisał(a):

Pytanie czy to się opłaca, bo może on z wypłaty więcej przyniesie jak ta cała renta 😝

Kobieca logika różne aspekty bierze pod uwagę...często niezrozumiałe dla chłopa 🤭

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale ja nie mam Bolidu Młodzieży Wiejskiej ... I nie muszę tak robić bo nie mam takich awarii ...

Dla mnie Opel to szmelc, miałem doświadczenie z tą marką i więcej nie kupię tego wytworu ...

Ja mam awersję do Opla. Nigdy nie użytkowałem jako swój. Ale moje dzieci jeżdżą oboje. Syn już drugim. I turlają się te ople bezproblemowo, jak dotychczas

1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Coś upatrzył 🤔

Zaraz tam upatrzył. Po córę muszę jechać, bo o kulach kica i narazie za kierownicę nie wsiada

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Ja mam awersję do Opla. Nigdy nie użytkowałem jako swój. Ale moje dzieci jeżdżą oboje. Syn już drugim. I turlają się te ople bezproblemowo, jak dotychczas

Ja miałem jednego, blacharsko słabo, silnikowo to samo, elektronika cały czas głupieje ... Gdyby to kosztowało tyle co Fiat to może jeszcze ...

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A nie kupuj co mnie to obchodzi, ja nie przywiązuje wagi do samochodów, mam drugiego 1,7 i jestem zadowolony, blacharsko nie narzekam bo astry są w ocynku 

10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja mam awersję do Opla. Nigdy nie użytkowałem jako swój. Ale moje dzieci jeżdżą oboje. Syn już drugim. I turlają się te ople bezproblemowo, jak dotychcza

Ja wyznaje zasadę , obojętnie jaki wóz aby cztery litery wiózł 

Opublikowano
46 minut temu, Qwazi napisał(a):

No no Piotrze🙆...

A ja dzisiaj tak że 200 km muszę...już mnie odrzuca 

Aż zapytam gdzie pyndzisz 

Młody dzisiaj o 6 za Licheń ruszył mówi że szkło na drodze 

45 minut temu, jahooo napisał(a):

a to ty już wdowa ?? nic nie wiedzieliśmy

Kalkuluje co się bardziej opłaca 

19 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A nie kupuj co mnie to obchodzi, ja nie przywiązuje wagi do samochodów, mam drugiego 1,7 i jestem zadowolony, blacharsko nie narzekam bo astry są w ocynku 

Ja wyznaje zasadę , obojętnie jaki wóz aby cztery litery wiózł 

W czym są astry i które 

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał(a):

Aż zapytam gdzie pyndzisz 

Młody dzisiaj o 6 za Licheń ruszył mówi że szkło na drodze

Po Amelę...przecież nie jeździ jeszcze 

22 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja wyznaje zasadę , obojętnie jaki wóz aby cztery litery wióz

Też tak można. Jednak w jednym przypadku to nie zadziałało. Skoda Fabia HTP doprowadziła mnie do szewskiej pasji, a miała tylko 70 tys nalotu...poszła w piz...u🤬

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Po Amelę...przecież nie jeździ jeszcze 

Też tak można. Jednak w jednym przypadku to nie zadziałało. Skoda Fabia HTP doprowadziła mnie do szewskiej pasji, a miała tylko 70 tys nalotu...poszła w piz...u🤬

Co z Skodą nie tak?

Opublikowano
41 minut temu, Qwazi napisał(a):

To moja Felicja, na obróconej panewce 30 km dojechała i odpaliła następnego dnia rano...

Kobieca logika różne aspekty bierze pod uwagę...często niezrozumiałe dla chłopa 🤭

Włoskim żukiem przyjechałem zza Wielunia do domu prawie 70km też z obróconą panewką... I zapalał normalnie potem na placu.

Wczoraj inwestorka moja swego małżonka wydelegowała do mamusi. Biadolił czy po remontach będzie miał wstęp do domu. Najpierw separacja a potem rozwód 🤭 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Np Astra H jest w ocynku 

Tak, tak , Insignia też niby była w ocynku, po 10 latach z tego ocynku zrobiły się purchle na progach ... W Fiacie Punto dłużej blacha wytrzymała ... O tylnej belce w Insigni która kwitła w 4 letnim samochodzie nawet nie będę wspominał ... Opel, Das Szmelc.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 minut temu, farmtrac8244 napisał(a):

Co z Skodą nie tak?

A non stop jakieś falowanie na obrotach, traciła moc, EGR się pier...ł, podejrzewaliśmy nieszczelność pod głowicą. Rozebraliśmy w końcu silnik, który jest nierozbieralne wg producenta i nawet nie ma uszczelki pod głowicą. Niby później zaczęła chodzić jakiś w miarę, ale już tak mnie wk.. ła, że sprzedałem przy pierwszej okazji

7 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Wczoraj inwestorka moja swego małżonka wydelegowała do mamusi. Biadolił czy po remontach będzie miał wstęp do domu. Najpierw separacja a potem rozwód 🤭 

Narozrabiałeś coś 🤔🤭...

Opublikowano

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A non stop jakieś falowanie na obrotach, traciła moc, EGR się pier...ł, podejrzewaliśmy nieszczelność pod głowicą. Rozebraliśmy w końcu silnik, który jest nierozbieralne wg producenta i nawet nie ma uszczelki pod głowicą. Niby później zaczęła chodzić jakiś w miarę, ale już tak mnie wk.. ła, że sprzedałem przy pierwszej okazji

Narozrabiałeś coś 🤔🤭...

Broń Boże🤭 inwestorka stwierdziła że mąż tylko będzie przeszkadzał 🤭

• Haha 1