kamilb1996

Case cx, mccromick cx, podnośnik EHR

Polecane posty

kamilb1996    0
Napisano (edytowany)

Witam, mam problem z podnośnikiem w case cx. Nie działa podnoszenie i opuszczanie w kabinie, natomiast na błotnikach wszystko w porządku. Sprawdziłem czy przyciski na błotnikach są nie podparte, potencjometr wymieniony i dalej to samo . Święci błąd C oraz 8 . Jest mi w stanie ktoś pomóc?

Edytowano przez kamilb1996

miskoo    1

Nie wiem jak jak w cx ale jakby co to w mx90c miałem podobnie. Winny był przełącznik góra-dół przy drążku zmiany biegów. Od brudu nie domykał styków chyba. Wyczyściłem i zaczęło działać.

Rowan    250

Czujnik położenia ramion w tym przypadku. 

kamilb1996    0

Z góry dziękuję za podpowiedzi.na dzień dzisiejszy: Czujnik położenia ramion, przyciski na błotnikach oraz przycisk na konsoli wymienione i dalej to samo...

Rowan    250

Zaraz sprawdze i Ci napisze dokładnie… 

• Thanks 1

kamilb1996    0

Z góry dziękuję za podpowiedzi wszystkim. Wszystko było sprawne, ciągnik wymagał kalibracji podnośnika. Wszystko działa jak należy. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Witam, mam problem z sterowaniem podnośnikiem w case z lat 1990
      modele które miały ten sam typ sterowania to 885xl 785 685 585 485
      podnośnik podnosi jednak nie działa regulacja wysokości, w ostatnim czasie nie chce opadać.
      mam model z kabiną, próbowałem zdemontować mechanizm sterujący jednak bezskutecznie, (3 śruby i 2 przewody hydro) prawdopodobnie trzeba dobrać się do tego od góry, może ktoś się orientuje czy wystarczy w tym celu zdemontować fotel czy trzeba demontować kabinę tak jak podano w manualu pdf.
      Co może być przyczyną braku regulacji podnośnika?
      po odkręceniu 2 przewodów hydraulicznych od mechanizmu sterującego podnośnik nadal nie opada. (silnik nie odpalany)
      jest to model w którym olej przekładniowy i hydrauliczny jest wspólny. filtr hydrauliczny wymieniony, olej kiepskiej jakości.

Z góry dziękuję za podpowiedzi i wskazówki.

• Przez MARCIN306
      Witam panowie postanowiłem zamontować przedni wom może ktoś orientuje od czego pasują i co poza samym womem potrzebuje
    • Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez konradrolnik6784
      witam czy miał ktoś może problem w case jxu z czujnikiem prędkości nie wyświetla nic na pulpicie czy wie ktoś czego to przyczyna albo czy ma ktoś schemat bym mógł dojść po kablach sam
    • Przez Matrix12
      Problem z podnośnikiem case 5150 
      Po przełączeniu pokrętła na tryb orki i dżojstik w tryb pracy podnośnik unosi pług do góry niema reakcji na wajchę od ustawienia wysokości/ głębokości. Od czego zacząć?
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj