Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Wchodzisz i sprawdzasz jak tematyka powiadomienia bez otwierania🙆‍♂️

Ludzie wy zaraz za wyjściem do kibla będziecie pytac doradców. 

Temu narobiło się tulu doradców za 💸 i doją leni za byle papier. Ale jak ktoś nie lubi odrobinę ruszyć głową to niech płaci.

Dosłownie 👍

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, CASd napisał(a):

Czemu my robimy sami i jakoś jest git 😁😁

Ty sam, ja też.

2 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Temu narobiło się tulu doradców za 💸 i doją leni za byle papier. Ale jak ktoś nie lubi odrobinę ruszyć głową to niech płaci.

Dokładnie.

• Thanks 1
Opublikowano

O tym mowisz (screen)?.  Kto moze sie ubiegac - rolnik 75k w obszarze ACD oraz grupa rolnikow wylacznie tylko w obszarze D. Wiec na chlopski rozum obszar D bedzie dla wszystkich indywidualnych 75k + dla grup.

Screenshot_2024-12-31-17-41-34-247_com.mi.globalbrowser-edit.jpg

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, Celownik07 napisał(a):

O tym mowisz (screen)?.  Kto moze sie ubiegac - rolnik 75k w obszarze ACD oraz grupa rolnikow wylacznie tylko w obszarze D. Wiec na chlopski rozum obszar D bedzie dla wszystkich indywidualnych 75k + dla grup.

Screenshot_2024-12-31-17-41-34-247_com.mi.globalbrowser-edit.jpg

Obszar D tylko dla grup 

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, Celownik07 napisał(a):

Nie bede sie spieral ale uwazam inaczej. Tak jak wyzej. Jest ze tez rolnik co uzyskal co najmniej 75k i w nawiasie ze obszar D. Dwojako mozna to interpretowac. 

Też się nie będę spierał , dotychczas w wielu artykułach była mowa o grupie. Jednakże do startu programu wiele może się jeszcze zmienić 

Plus jest taki, że w przyszłym roku nie jest planowany nabór na inwestycje. Jest szansa, że kasa zostanie dołożona do tegorocznego naboru 

Opublikowano
sad95 napisał:

3 godziny temu, robi57362 napisał(a): 23.12 przeszlo mi jakieś pismo na epuap,ile mam czasu na otworzenie tego? nie chce otwierać bo mój doradca dopiero po 3 królach zaczyna prace Masz 24 h na reakcję, w uzasadnionych przypadkach 7 dni na otwarcie, dziś już Twój wniosek jest w koszu. Po złożeniu wniosku nie masz już prawa do żadnych wczasów, a jakieś rozbijanie się po szpitalach to też żadna wymówka.

jo ,jo,jak się cieszę że moj wniosek jest w koszu,msszyny kupie używane za 1/3 tej sumy co miałem tam wpiane i po sprawie

micgal39533 napisał:

Przysłali Ci żebyś maszyny kupił do końca roku to będzie 100% zwrotu 🙈 Ludzie kochani robicie tu taką samą srakę jak łysy z pewnej strony

GRZES1545 napisał:

3 godziny temu, robi57362 napisał(a):

23.12 przeszlo mi jakieś pismo na epuap,ile mam czasu na otworzenie tego? nie chce otwierać bo mój doradca dopiero po 3 królach zaczyna prace

12 minut temu, Sadek napisał(a):

Stoję kiedyś w ARiMR w kolejce z wnioskiem, praktycznie tylko dane wpisać a gość przede mną w rozmowie a kto taki wniosek sam wypełni ręce mi opadły, gość ok. 50.

Rozumiem starzy ludzie niedowidzą boją się ale w dobie internetu gdzie dużo można się dowiedzieć z tak prostym dokumentem lecą do doradcy (więcej czasu dojazd do doradcy jak wypełnienia).

nie po to mu płacę żeby za niego robote odwalać

piotrp88 napisał:

3 godziny temu, robi57362 napisał(a):

23.12 przeszlo mi jakieś pismo na epuap,ile mam czasu na otworzenie tego? nie chce otwierać bo mój doradca dopiero po 3 królach zaczyna prace

Masz 24 h na reakcję, w uzasadnionych przypadkach 7 dni na otwarcie, dziś już Twój wniosek jest w koszu.

Po złożeniu wniosku nie masz już prawa do żadnych wczasów, a jakieś rozbijanie się po szpitalach to też żadna wymówka.

jo ,jo,jak się cieszę że moj wniosek jest w koszu,msszyny kupie używane za 1/3 tej sumy co miałem tam wpiane i po sprawie

Opublikowano

Dla mnie wszystko jasne: ACD rolnik min. 75tys, B rolnik min. 45tys. Grupy rolników tylko w obszarze D.

Jest przecież różnica pomiędzy: "grupy rolników  wyłącznie w obszarze D", a " w obszarze D wyłącznie grupy rolników".

Czego tu nie rozumieć?

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

Dla mnie wszystko jasne: ACD rolnik min. 75tys, B rolnik min. 45tys. Grupy rolników tylko w obszarze D.

Jest przecież różnica pomiędzy: "grupy rolników  wyłącznie w obszarze D", a " w obszarze D wyłącznie grupy rolników".

Czego tu nie rozumieć?

Obszar D dla indywidualnych i grup.

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Celownik07 napisał(a):

Nie bede sie spieral ale uwazam inaczej. Tak jak wyzej. Jest ze tez rolnik co uzyskal co najmniej 75k i w nawiasie ze obszar D. Dwojako mozna to interpretowac. 

Ja się sprawą interesowałem bo chcę kupić kombajn do zboża. Tutaj w harmonogramie nie ma tego opisane ale w szczegółowych wytycznych (chyba jeszcze do projektu) było że obszar D to tylko grupy rolników (min 3). 
Stąd wnioski w 2024 dostały "dopalacza" żeby każdy miał z przyszłej grupy minimum 25tyś SO ( bo to kolejny warunek) bo miałem nadzieję, że będzie nabór jesienią 2024 ( taki był pierwotny plan w starych harmonogramach). Potem było przesunięcie na wiosnę 2025 a teraz jesień 2025 - stąd znowu trzeba będzie słonecznika posiać na łące :/ 

A co do zakupu to się interesowałem czymś budżetowym, do tej pory Deutz Fahr był najtańszym kombajnem na rynku (cena ok 750netto) Evion Claasa podobnie kosztuje ale jest mniejszy. Wcześniej Rostselmash ale wiadomo sankcje ..... 
Teraz Korbanek będzie Lovola ściągał kombajny tylko pytanie co to będzie maszyna i czemu tak droga? :P

Ale jak kombajn będzie bańkę kosztował a mam zapłacić za niego 350 netto i się użerać z agencją to ja chyba jednak wolę sobie używki w tych pieniądzach poszukać i duszy mieć te ich wszystkie wymogi. 

Edytowane przez melon10641
  • Like 1
  • Thanks 2