AgroRolnik303

Maska do oprysków

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

kaczorey    6

Ja mam taką jak z 1 linku i jestem bardzo zadowolony. Trochę się wewnątrz skrapla podczas oddychania ale to chyba normalne. 

• Like 1

4 godziny temu, konteno napisał:

@AgroRolnik303 kabine masz? 

mam

2 godziny temu, kaczorey napisał:

Ja mam taką jak z 1 linku i jestem bardzo zadowolony. Trochę się wewnątrz skrapla podczas oddychania ale to chyba normalne. 

Dziękuje za pomoc kaczorey. Reszta to sobie jaja chyba robi ale nie wiem z czego.

kaczorey    6

Maska mimo że się trochę ciężej oddycha niż bez, to dużo poprawia komfort pracy i samopoczucie po. 

Grab12    87

Przy rozrabianiau stężonych oprysków niezastąpione maska na głowe i okulary zdrowie masz tylko jedno i pamiętaj o pochłaniaczach żeby co jakiś czas wymieniać

v11    1032

tam jeszcze wypada wymieniać filtry a nie na wieki wieków -w takim wypadku lepsza jest jednorazówka przeciw pyłowa 

konteno    2145

po covidzie dużo masek ludziom POzostawało niezużytych

andrzej78    645

Z tymi jednorazówkami to szału nie ma ,kto malował w jednorazówce i w masce z prawdziwego zdarzenia , to zna różnice w kwestii przylegania do twarzy i wyłapywaniu drobin z powietrza. 

Dobrze aby maska miała dodatkowe filtry na pochłaniaczach , dodatkowo warto po każdym użyciu maskę zabezpieczyć ,szczególnie pochłaniacze z wkładem węglowym przed dostępem powietrza atmosferycznego ,co wydłuża ich trwałość.

Poruszony był też temat kabiny . Trzeba pamiętać , że jeżeli kabina posiada filtry powietrza ,to one też w pewnych sytuacjach przyjmują drobiny substancji  rozpylanej przez opryskiwacz, a z czasem substancja ta odparowuje i może przeniknąć do wnętrza kabiny.

v11    1032
8 godzin temu, andrzej78 napisał:

Z tymi jednorazówkami 

Racja lepiej bym tego nie opisał -ale jak to mówią na coś trzeba umrzeć opryskałem już tysiące ha (samobieżnymi ) zawsze bez maski i bez kombinezonu  bo bym oszalał kilkadziesiat minut a godziny to pewna różnica 

• Haha 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Dead_Pool
      witam grupowiczów mam siewnik 2,5 metra i opryskiwacz 18 metrów chciałem go przerobic na 17,5 moje pytanie zdam to egzamin ma to sens bedzie to dzialac
    • Przez wieslawa_olo
      Witam. Pierwszy raz zakupiłem opryskiwacz na elektrozaworach i nie mogę zwiększyć dawki cieczy. Zwiększając na sterowniku dochodzi ponad 3bar i na tym koniec. Zawór z zielonym pokrętłem również ruszony do przodu i efektu nie ma? Chciałbym aby wypryskiwał koło 300l. Czy ruszać jeszcze te elektrozawory z tyłu ? Może ktoś podpowie. Opryskiwacz Bury Pelikan 2000l.

• Przez grzybu19
      Witam, Chciałem zapytać o Wasze opinie na temat tego opryskiwacza, jak się sprawuje, czy belka nie jest zbyt delikatna i czy belarus 820 sobie z nim poradzi (mam trochę górek na polach). Odnośnie konstrukcji ramy jest coś mocniejsza niż w starszych modelach? Mam biardzkiego 500l z 2014r to ramę musiałem już w 3 miejscach spawać
    • Przez suffeks
      czy ktoś naprawia amaswitchy? droga impreza każda wymiana tysiak haha
      ano trzeba płacić żeby się bawić 
    • Przez Betoven666
      witam. mam problem który zauważyłem stosunkowo nie dawno ( zaraz po wymianie membran było wszystko w porzadku) następstwo problemu pojawiło się później. zakupiliśmy opryskiwacz jak wyżej w tytule używany, pryskałem jak szalony, lecz teraz zauważyłem coś niepokojącego. Ciśnienie robocze skacze i automatycznie opryskiwacz jakby nie nadąża. nie mogę osiągnąć prędkości powyżej 10 kmh ( dysze 03-antyznoszeniowe ) gdzie szukać przyczyny?
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj