Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jaki jakiś łycho-krokodyl polecacie do ursusa c360? myślałem nad 1.4m lub 1.5m Ktoś z was posiada takie lycho krokodyle i jak ursus sobie z nimi radzi ? Głównie będzie pracować przy wybieraniu kukurydzy
Opublikowano

Wspomaganie nie pomoże w podniesieniu , a będzie co podnosić . Łyzkokrokodyl 1.5m z sonarolu waży 300kg i pomieści 1m3 czyli ok700 kg . Tone podnieść to jedno , a wyrwać z pryzmy drugie , a trzecie jechać gdziekolwiek. Chyba że wybieranie ma polegać na podjechaniu pod pryzmę i widełkowaniu

W ciągniku 90 KM o wadzie  ok 4 t na tuzie  400kg  przy krokodylu 1.5m waga 250kg  i jak wezmę więcej obornika to na dwóch kołach staje . 

Opublikowano

@akmaly wspomaganie mam zamontowane od czasu kiedy tura zamontowałem

GABBER85 napisał:

Nie każdy może sobie pozwolić na ciągnik przynajmniej 80KM z turem, napędem i wspomaganiem, pytam się tylko tych co mają i praktykują c360 z turem i używają łycho-krokodyla 😁

Czy nie szaleć z 1,5m i wziąc 1.4m ? 🙂
  • Haha 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrewk
      Do sprzedania dwa siłowniki jednostronne do ładowacza czołowego 40/60 skok 630mm ( min 870mm, max 1500mm ).

Siłowniki jak nowe, używane niecałe 6 miesięcy - powód sprzedaży jest prosty, wymieniam na wzmocnione.

Możliwość wystawienia na allegro.

Cena 300zł/komplet.

Jak dobrze zagadasz to wysyłka przy wpłacie na konto w cenie

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Przez pisarz
      Proszę o pomoc, może ktoś z użytkowników ciągnika Claas Axos 320 miał taki problem:
      od pewnego czasu -jakieś 3 mies.- często blokuje mi się kierownica podczas jazdy  a kilkanaście dni temu zrobiłem sprzęgło, później tur powoli słabł, myślałem że to przez olej więc zmieniłem (olej hydrauliczno-przekładniowy, nie oryginalny Claasa tylko inny ale niby parametry takie same), filtry założyłem nowe a teraz już w ogóle nie ruszę turem -nie wiem co to się podziało, czy rzeczywiście gęstość oleju jest zła (ale niby wlałem 10W) i to że olej nie jest oryginalny Claasa? Czy coś by się stało z pompą i tak to się wszystko zablokowało? prosiłbym o pomoc  lub poradę

• Przez mx_racer
      Witam zamówiłem na swojego Jelonka tura Hydramet Xtreme 1 i powiedziano mi powiedział, że aby go podpiąc pod hydraulike potrzebna jest jakaś przystawka lub że mogą go podpiąc pod wyjscia hydrauliczne z tyłu lecz nie pasuje mi to zbytnio i wybrałem opcje z tą przystawką. Dealer kazał mi zrobić zdjęcia rozdzielacza żeby zamontować tą przystawkę i wysłac mu aby było wiadomo jak to podłaczyć lecz nie bardzo wiem czego dokładnie zdjęcia muszę zrobić. Ma ktoś tura na takim JD i może mi wytłumaczyć jak jest on podpięty?
    • Przez HornetZnawca
      Witam jaki tur będzie najlepszy do 1634? Chciałem Metal Facha ale niestety do Ursusa 6 z Turbo nie produkują;( Tak Samo do zetora 16245 też nie robią;(
    • Przez Maniek24240
      Witam wszystkich, chciał bym was prosić o pomoc w doradztwie nowego ciągnika do mojego gospodarstwa , miał by to być nowy ciągnik z turem i tuzem + wom, ciągnik będzie jako główny na gospodarstwie 60 ha + dodatkowe usługi , rozmyslam nad Valtra, John Deere i New Hollandem.Moc miedzy 150-170 KM.Prosił bym o pomoc w doradztwie bo nie wiem jak tam teraz spisują się te nowe maszyny. Z góry dziękuję .
  • Dodaj nową pozycję...
v