Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No ale decyzja z kpo musiała być odczytana a dopłat bezpośrednich nie trzeba odznaczać. Jak odczytasz ewentualnie możesz się nam pochwalić o co biega.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, marulekk napisał(a):

Qrła, dostałem sms-a z agencji że mam się zarejestrować na swoje konto na pue i pobrać jakiś dokument, cholera jak tam wejde to zobaczą zaraz  że odczytane A jak to jakaś kontrol dokumenty muszę dowieźć 

Mi też przyszło , była decyzja płatności , niema czego się bać, na meila też wysyłają , tam odrazu widać w tutule że decyzja dopłat

Edytowane przez wilkołak
Opublikowano

Ale wy się nakręcacie jak stare majtki, człowiek już nawet pożartować nie może 😂, agencja wysłała decyzję z dopłat i widzę status zakończony jest więc pewnie lada dzień dopłaty przyjdą

Opublikowano
10 godzin temu, marulekk napisał(a):

Ale wy się nakręcacie jak stare majtki, człowiek już nawet pożartować nie może 😂, agencja wysłała decyzję z dopłat i widzę status zakończony jest więc pewnie lada dzień dopłaty przyjdą

U mnie też zakończony status a decyzji brak, może pocztą przyjdzie 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, An123 napisał(a):

U mnie status zakończony, decyzja parę dni później była do pobrania. Na razie przelewu brak, decyzja z 7 stycznia. Pewnie w ciągu miesiąca coś wpłynie. 

Edytowane przez pytka123
Opublikowano

Właśnie wbił status zakończony + decyzja więc za 2 tygodnie pewnie przelew, zaliczki nie dostałem żadnej wcześniej.

Nie miałem żadnych info na telefon czy odczytać ani nic.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 15.01.2025 o 11:21, marulekk napisał(a):

Qrła, dostałem sms-a z agencji że mam się zarejestrować na swoje konto na pue i pobrać jakiś dokument, cholera jak tam wejde to zobaczą zaraz  że odczytane A jak to jakaś kontrol dokumenty muszę dowieźć 

Jeżeli wiadomość elektroniczną z ARiMR tak Ciebie stresuje to nie chciał bym widzieć Twojego zachowania kiedy biała dacia będzie zajeżdżać na Twoje podworko.

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Pawel29 napisał(a):

Jeżeli wiadomość elektroniczną z ARiMR tak Ciebie stresuje to nie chciał bym widzieć Twojego zachowania kiedy biała dacia będzie zajeżdżać na Twoje podworko.

Suzuki jimny po Małopolsce jeszcze jeździ. Kiedyś postrachem byla czarna wołga teraz biała dacia i srebrne suzuki 😁

Opublikowano
Godzinę temu, Pawel29 napisał(a):

Kiedyś w  naszych stronach straszyli   czarną  wołgą  -a teraz  biała  dacia

Opublikowano
W dniu 14.01.2025 o 19:06, mysza103 napisał(a):

Takiego rolnika to raczej gospodarzem ,czy gospodarstwem nie można raczej nazwać , zresztą jak można żyć tylko z dopłat jak te dopłaty ledwie starczą na paliwo na obrobienie tego , 

Tak tak, już dopłat do niczego chłopki nie chcieli, a fuj z tym socjalem, teraz zabrać jeszcze dopłaty i leżą i kwiczą i to prawie wszyscy, także spokojnie z tym udawaniem bambrów.

Opublikowano
1 godzinę temu, spwrp napisał(a):

Suzuki jimny po Małopolsce jeszcze jeździ. Kiedyś postrachem byla czarna wołga teraz biała dacia i srebrne suzuki 😁

Już nie długo, są podobno na tropie prasowacza słomy zgłoszonej do cięcia.

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Desperado napisał(a):

Tak tak, już dopłat do niczego chłopki nie chcieli, a fuj z tym socjalem, teraz zabrać jeszcze dopłaty i leżą i kwiczą i to prawie wszyscy, także spokojnie z tym udawaniem bambrów.

Tylko co to za gospodarstwo które w 100 utrzymuje się z dopłat ?, Jakoś se nie wyobrażam nawet życia że utrzymuje się tylko z dopłat , zresztą jak liczę korzyści z ha to tych dopłat nawet w tych obliczeniach nie uwzględniam wcale , tylko traktuję to jako bonus który się przydaje , ale żeby tylko patrzeć na dopłaty i życie mieć ustawione pod tym kątem ,że albo dopłaty , albo wegetacja - to uj nie życie takie życie 

37 minut temu, wilkołak napisał(a):

Raz na ile lat macie kontrol z ARIMR ,że tak sie boicie, oni są niegrożni

Pierwszy raz mnie kontrolują , miałem 2 kontrole wcześniej ale to było z Piorin i z Wiorin

Opublikowano
1 minutę temu, mysza103 napisał(a):

Tylko co to za gospodarstwo które w 100 utrzymuje się z dopłat ?, Jakoś se nie wyobrażam nawet życia że utrzymuje się tylko z dopłat

Ci co się utrzymują z dopłat to żyją lepiej jak ja i Ty, mi chodziło o tych co faktycznie są rolnikami i tu wcale nie chodzi że ci akurat żyją z dopłat, ale o to że te dopłaty dla nich to jak guzik u spodni żeby jako tako wszystko spiął, a i tak mimo spinania widać już że ledwie się to wszystko trzyma.

Opublikowano
3 godziny temu, Pawel29 napisał(a):

spokojna twoja, martw sie o własny podwórek 

Opublikowano
18 godzin temu, Tigon napisał(a):

Właśnie wbił status zakończony + decyzja więc za 2 tygodnie pewnie przelew, zaliczki nie dostałem żadnej wcześniej.

Nie miałem żadnych info na telefon czy odczytać ani nic.

Doczekałeś się. Miałeś może wcześniej zatwierdzony wniosek?

Opublikowano
2 godziny temu, Fugeo napisał(a):

U mnie ta sama sytuacja. Status zakończony 7 stycznia, 2 dni później decyzja do pobrania, ale żadnych powiadomień nie było. 

Opublikowano
8 godzin temu, Fugeo napisał(a):

Doczekałeś się. Miałeś może wcześniej zatwierdzony wniosek?

yy nie chce już teraz namieszać, początkiem grudnia pytałem się w agencji to chyba tak mi właśnie powiedzieli ze mój wniosek był dobry i został wysłany jednak płatność nie została zatwierdzona.

Teraz, Tigon napisał(a):

yy nie chce już teraz namieszać, początkiem grudnia pytałem się w agencji to chyba tak mi właśnie powiedzieli ze mój wniosek był dobry i został wysłany jednak płatność nie została zatwierdzona.

22 godziny temu, wilkołak napisał(a):

Raz na ile lat macie kontrol z ARIMR ,że tak sie boicie, oni są niegrożni

A kto to wie ile razy już byli na polach, w domu to tylko piorin, agencji jeszcze żeby mi do domu przyjechali to nie miałem ale dawniej wysłałem wniosek i byłem pewien że mam dobrze, termin był terminem a teraz człowiek uzupełnia te tabelki jakieś notesy do tego co chwile oświadczenia i raz na tydzień trzeba posprawdzać różne fo i strony agencji bo co chwile nowe przepisy.

4 minuty temu, Tigon napisał(a):

A kto to wie ile razy już byli na polach, w domu to tylko piorin, agencji jeszcze żeby mi do domu przyjechali to nie miałem(tj w modernizacji ale to muszą) ale dawniej wysłałem wniosek i byłem pewien że mam dobrze, termin był terminem a teraz człowiek uzupełnia te tabelki jakieś notesy do tego co chwile oświadczenia i raz na tydzień trzeba posprawdzać różne fo i strony agencji bo co chwile nowe przepisy.

Opublikowano

Ja wniosek zakończony 15 stycznia, decyzji brak nadal

1 minutę temu, krzysiek277 napisał(a):

U mnie dziś patrzyłem to wcale nie mam w moich dokumentach punktu rok 2024 jest 2021, 2022, 2023, a 2024 znikł 

Ja też tak miałam przez jeden dzień i wróciło do normy 

• Thanks 1