Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Szymi40 napisał(a):

Mam naliczone  decyzja z 28 listopada  na epuap.

Miałeś ekoschemat międzyplony ozimy? Zwierzęta masz? Niby dobrostan później, ale u nich nic nie wiadomo.

Opublikowano
10 godzin temu, fabio napisał(a):

to to nic a jak podpisza umowe z mecosur a zanosi sie to dopiero ceny na nasz towar siegna dna a w biedrace bedzie cukier z trzciny

i jeszcze doplay zabiora...

Opublikowano
18 minut temu, puszczyk napisał(a):

i jeszcze doplay zabiora...

Nie zabiorą już się tak nie bój, przecież muszą mieć na naa kaganiec, a jak wejdzie umowa z mercusoerem to branża mleczarska jest w miarę bezpieczna, z drugiej strony jak poleca zboża i qq to o nawozy też to powinno pociągnąć na dół, najgorzej wyjdzie na tym produkcja mięsa które i tak zostało spisane do likwidacji czy wejdzie Mercosur czy też nie.

Teraz, Tigon napisał(a):

Nie zabiorą już się tak nie bój, przecież muszą mieć na naa kaganiec, a jak wejdzie umowa z mercusoerem to branża mleczarska jest w miarę bezpieczna, z drugiej strony jak poleca zboża i qq to o nawozy też to powinno pociągnąć na dół, najgorzej wyjdzie na tym produkcja mięsa która i tak została spisana do likwidacji czy wejdzie umowa z Mercosur czy też nie.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, maniek0987 napisał(a):

Miałeś ekoschemat międzyplony ozimy? Zwierzęta masz? Niby dobrostan później, ale u nich nic nie wiadomo.

Ale przesłuchanie -😃   tak  mam międzyplony ozime,strączki i pastewne. Zwierząt nie mam.

Edytowane przez Szymi40
Opublikowano
5 minut temu, Tigon napisał(a):

Nie zabiorą już się tak nie bój, przecież muszą mieć na naa kaganiec, a jak wejdzie umowa z mercusoerem to branża mleczarska jest w miarę bezpieczna, z drugiej strony jak poleca zboża i qq to o nawozy też to powinno pociągnąć na dół, najgorzej wyjdzie na tym produkcja mięsa które i tak zostało spisane do likwidacji czy wejdzie Mercosur czy też nie.

20 lat słyszę o likwidacji rolnictwa a tu co roku gospodarstwa się rozwijają nowe domy zadbane obejścia, nie narzekajcie tak dobrze nigdy nie było jak teraz 

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Szymi40 napisał(a):

Ale przesłuchanie -😃   tak  mam międzyplony ozime,strączki i pastewne. Zwierząt nie mam.

Nie przesłuchanie tylko niby tym z miedzyplonami mieli płacić w marcu że względu na obowiązek utrzymania ich do lutego, a o zwierzęta pytam że względu na poprzedni rok. Tym z dobrostanem wypłacali na samym końcu w czerwcu.

Opublikowano
12 godzin temu, mysza103 napisał(a):

Dobiera się co roku więcej ekoschematów , typu zróżnicowane uprawy , a na samym końcu z roku na rok coraz mniej się dostaje , 

Dmuchają nas bez mydła , Pętlę na szyi dociskają coraz bardziej , nie dopuszczając powietrza żeby człowiek miał czym oddychać 

zaniepokoiłem się o ciebie chłopie 😲 

Opublikowano

wczoraj przyszła decyzja na epue, dopłaty kilka procent mniejsze jak zeszłego roku, za ekoschematy trochę więcej jest, ale i tak mniej wychodzi. Względem 2022 to nawet około 20% mniejsze są dopłaty.

• Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, Korbol napisał(a):

wczoraj przyszła decyzja na epue, dopłaty kilka procent mniejsze jak zeszłego roku, za ekoschematy trochę więcej jest, ale i tak mniej wychodzi. Względem 2022 to nawet około 20% mniejsze są dopłaty.

jak za schematy jest wiecej chyba mniej

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, EmilPlayP napisał(a):

U mnie w okolicy jak i pewnie u was sporo osób kupiło bezorkowce, spora część weszła w IP, a oni pokazali nam środkowy palec. W przyszłym roku rezygnuje z pocięcia słomy jako ekoschemat, za 100 zł to szkoda zawracać sobie głowy z dodatkowymi zobowiązaniami, podobnie IP

A co innego ze słomą będziesz robił? 

Opublikowano
39 minut temu, wilkołak napisał(a):

To masz zaznaczone że wniosek zakończony i tam jest decyzja , czy w zakładce finanse naliczone kwoty

wniosek zakończony i tam decyzja we finansach brak info

16 minut temu, poosa21 napisał(a):

A co innego ze słomą będziesz robił? 

spali na złość tuskowi

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

zaniepokoiłem się o ciebie chłopie 😲 

Nic się  nie martw o mnie , bo póki co daję sobie radę dosyć nieźle,  co nie znaczy że rolników nie dociskają coraz bardziej 

Opublikowano
2 godziny temu, fabio napisał(a):

jak za schematy jest wiecej chyba mniej

Więcej  dostał  za ekoschematy bo więcej zadeklarował praktyk , a że  euro słabsze to dostał trochę mniej za podstawowe dopłaty i pomimo większej kwoty za ekoschematy wyszło mniej  , a że 20 % niższe od 2022 roku to zasługa słabszego euro i zmian w dopłatach od 2023 

Teraz, Stach123 napisał(a):

Więcej  dostał  za ekoschematy bo więcej zadeklarował praktyk , a że  euro słabsze to dostał trochę mniej za podstawowe dopłaty i pomimo większej kwoty za ekoschematy wyszło mniej  , a że 20 % niższe od 2022 roku to zasługa słabszego euro i zmian w dopłatach od 2023 

Z ekoschematów MiW miałem wsiewkę i to chyba zaważyło na tym że dostałem decyzję , bo jak by był międzyplon ozimy to by z decyzją czekali do 15 luty , bo wtedy mija zobowiązanie 

Opublikowano

Tato od kilku dni ma "zakończone" na 2024, ale decyzji nie ma na epue, ale też i na platformie nie ma decyzji za 2023 🤣 To pewnie dostanie końcowe w grudniu... Zazdroszczę, bo ja mam ciągle w obsłudze. Zaliczki przyszły, ale w zakładce finanse nie ma nic na ten temat 🤣

Opublikowano

pytanie czy jak byla kontrola weterynaryjna to uniemozliwia agecji naliczanie doplat bo byli umnie przed chwilom choc nie mam chodowli od ponad 10 lat nie maja danych czy ktos ma czy nie

Opublikowano
1 godzinę temu, Czapix napisał(a):

Tato od kilku dni ma "zakończone" na 2024, ale decyzji nie ma na epue, ale też i na platformie nie ma decyzji za 2023 🤣 To pewnie dostanie końcowe w grudniu... Zazdroszczę, bo ja mam ciągle w obsłudze. Zaliczki przyszły, ale w zakładce finanse nie ma nic na ten temat 🤣

moim zdaniem albo nie masz zaznaczone że decyzja elektroniczna i listonosz podrzuci  , albo jej nie umiesz poszukać , jak to drugie to kliknij we wniosek i się pokaże 

31 minut temu, fabio napisał(a):

pytanie czy jak byla kontrola weterynaryjna to uniemozliwia agecji naliczanie doplat bo byli umnie przed chwilom choc nie mam chodowli od ponad 10 lat nie maja danych czy ktos ma czy nie

skoro byli to trzeba było zapytać po co przyjechali , być może zwierząt nie masz ,  ale siedziba stada aktualna czy jak to się nazywa i będą nachodzić dalej 

Opublikowano
3 godziny temu, Stach123 napisał(a):

Z ekoschematów MiW miałem wsiewkę i to chyba zaważyło na tym że dostałem decyzję , bo jak by był międzyplon ozimy to by z decyzją czekali do 15 luty , bo wtedy mija zobowiązanie 

Ja  mam poplony ozime i mam  decyzję.