Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Stach123 napisał(a):

Jaki etat ?  podobno 2 ciągniesz nauczyciel 14 + i firma 500 osób + i jeszcze hektary to 3 etaty 

Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś zrozumiał😆 Już tłumaczę; mam etat, którego częścią (poboczna) jest nauka młodzieży z technikum i zawodówki. Mam odpowiednie kwalifikacje do tego. Poza tym drugi etat to produkcja roślinna. Może ty się pochwalisz co umiesz poza przerzucaniem kruzelek? Czy tylko głupim tekstem na poziomie podstawówki potrafisz zabłysnąc?

Jak jesteś w stanie odpowiedzieć na te dwa pytania to mogę z tobą podyskutować. Dyskusje na poziomie dzieci +14 mnie nie interesują😆

Opublikowano

O co tu kłótnie? jak to w sejmie o ch*j wie co. Zamiast cos razem zrobić społeczeństwo zazdrości jedni drugim, teraz każdy moze pójść do każdej pracy praktycznie, nauczycieli brakuje u mnie w robocie od rolnika, informatyka po polonistę śmiało dawajcie namiary pomoge😁. Sam myślałem spadac do policji, ale tam tez nie kolorowo, pracowałem jako informatyk to widziałem nie ma czego pozazdrościć. I koło sie zamyka krów nikomu i pieniędzy z nich zazdroszczę przejąłem gospodarstwo wygasiłem mleko, byki od cielaków smoczkiem wykarmiłem i opchnalem po 30 miechach. Wszędzie dobrze, gdzie nie pracujemy i nie kłóćmy sie. zgoda buduje Panowie a ...

• Like 5
Opublikowano

Jak widzę czasem to forum to się nie dziwię że mamy takich reprezentantów sejm to przekrój polskiego społeczeństwa:)  na poważnie niech każdy robi tak jak sam by chciał żeby jemu robiono i będzie cacy każdy kto uczciwie pracuje zasługuje na szacunek choćby ulice zamiatał a to że pewne zawody mają swoją specyfikę czyli np wakacje itd to ich przywilej nie ma co zazdrościć. 

Opublikowano
5 godzin temu, marcianjargit napisał(a):

Najlepiej mają alkoholicy,całe życie nic nie robią a później wysoka emyretura podobno około 3 tys bez płacenia żadnych skladek i jesze będzie się z ciebie smial

Może pomyśl nad taką karierą...🤔

Opublikowano

Alkoholik - o ile zaopatruje się w legalnych źródłach - trochę złotówek przez życie zostawi w budżecie państwa 

Akcyza, koncesja ,VAT, podatek cukrowy , podatek od małpek ...

Do tego papierosy i już dziennie ładna suma się robi 

Opublikowano

Najlepiej mają alkoholicy,całe życie nic nie robią a później wysoka emyretura podobno około 3 tys bez płacenia żadnych skladek i jesze będzie się z ciebie smial

ja jak przybaluje dzień albo dwa to zdycham kilka dni , nie zazdroszczę pijakom nie taki lekki chlebek :D

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Alkoholicy są najkorzystniejsi dla budżetu państwa. Wpłacają co dziennie opłatę za akcyzę, umierają wcześniej, nie obciążając służby zdrowia chorobami wieku podeszłego i krócej korzystają z świadczeń emerytalnych.

Obywatel idealny, a jak by jeszcze palił papierosy to nad idelany.

• Confused 1
Opublikowano

Tylko gdyby nie meliny i przemyt...

Ale fak, jest zysk dla państwa. 

Dziś stoi przede mną młody robotnik, 4 x saszetka nescafe, piwo i setka.

Opublikowano
6 minut temu, maniekc360 napisał(a):

Alkoholicy są najkorzystniejsi dla budżetu państwa. Wpłacają co dziennie opłatę za akcyzę, umierają wcześniej, nie obciążając służby zdrowia chorobami wieku podeszłego i krócej korzystają z świadczeń emerytalnych.

Mój sąsiad który lubił sobie wypić zawsze mawiał- "Ja będę żył jak polska świnia - dobrze a krótko" 😂

Opublikowano
15 minut temu, maniekc360 napisał(a):

Wychowanie kosztuje szkoła , etc  . PKB  mieszkańca jest taki miernik więc z pijaka jest zawsze strata .

Opublikowano
4 minuty temu, Zapracowany napisał(a):

Alkoholizm to taka choroba że im bardziej uzależniony tym mniej wydaje na alko co za tym idzie coraz niższe wpływy do budżetu. Pożytek  z takiego też coraz mniejszy.

Tym bardziej się chce produkowac własny bimber, oby taniej i zdrowszy!!!

Opublikowano

Z życia wzięte. Historia prawdziwa. .  Miałem  znajomego kierownika stacji paliw.

Przyjechali dyrektorzy na wizytacje i akurat taki alkocholik mieszkający z 300 metrów od stacji przyszedł po piwo, Kierownik zaczął przy nim "biegać" dyrektorzy bardzo zdziwieni dlaczego  tego  alkocholika  tak  fajnie obsługuję ?? 

A on krótko że ten alkocholik tu przychodzi 15 razy dziennie całodobowo  i daje stacji dużo zarobić. A kierowca samochodu może raz w  miesiącu przyjedzie. 

On robił tylko po to żeby się napić, jakby nie to to leżałby i nic nie robił, chleb z pasztetem ale piwo i papierosy  zawsze  musiało być. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v