Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, kris82 napisał:

Ampol-merol też, czyżby jakaś zmowa

Nie zmowa ale puławy polecialy ze wszystkimi w ciula... 

Ja nie wiem czy to teraz nie bedzie tak jak zawsze ostatnimi czasy - kupujta kupujta bo bedzie prund i gaz drogi i nawozy już tansze nie bedą - a pozniej okaze się że jednak będą.. znajomemu przedstawiciel z ampolu chyba, mówił że wg niego najprawdopodbniej teraz nawozy bedą w najnizszej cenie... kogo sluchac? 

Zapasów jakichś bym nie robił ale na jakieś strzaly jak chce siac na sciernie po jeczmieniu ozimym coś by się przydalo, czy moze wapno.. ma ktos cos wartego polecenia jakies wapno kredowe luzem, czy w ostatecznosci w bigach...?

Opublikowano
14 godzin temu, krilan06 napisał:

A ogólnie stosowałeś już wcześniej ten nawóz? Zadowolony? 

Tak nawóz okej tylko big bagi 700kg na stary rozsiewacz trzeba było jeździć z jednym😅

Opublikowano

Za  niecałe 2 miesiace żniwa a po nich siew  rzepaku, zboża no i pod buraki potas i fosfor. Także trzeba się rozglądać, dzwonić, pytać i zamawiać.

Opublikowano

W poniedziałek zamówiłem 24 ton saletry i na drugi dzień opłaciłem fakturę ,a wczoraj dzwoni  właściciel składu i pyta się czy przypadkiem nie chce zrezygnować z zamówienia.

• Haha 8
Opublikowano
9 minut temu, Cobo napisał:

W poniedziałek zamówiłem 24 ton saletry i na drugi dzień opłaciłem fakturę ,a wczoraj dzwoni  właściciel składu i pyta się czy przypadkiem nie chce zrezygnować z zamówienia.

Jak dostałeś fv i ja opłaciłem to na twoje szczęście jesteś wygrany i muszą ci to dostarczyć po takiej cenie , z ciekawości po ile ?

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, ozotek napisał:

Jak dostałeś fv i ja opłaciłem to na twoje szczęście jesteś wygrany i muszą ci to dostarczyć po takiej cenie , z ciekawości po ile ?

1300 netto 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, kris82 napisał:

Za  niecałe 2 miesiace żniwa a po nich siew  rzepaku, zboża no i pod buraki potas i fosfor. Także trzeba się rozglądać, dzwonić, pytać i zamawiać.

No i nawozy tylko w górę. Jak jest popyt to cena musi być.

Opublikowano
15 godzin temu, skywalker89 napisał:

Nie zmowa ale puławy polecialy ze wszystkimi w ciula... 

Co masz na myśli? To że Puławy przerwały produkcję mocznika i dopiero ruszą we wrzesniu. Bardziej prawdopodobne że to firmy chciały wymusić niższe ceny i mieć dobry zysk szantażując importem

Opublikowano

żeby było lepiej to dzwoni do mnie kierowca dziś, że w poniedziałek będzie. Ja mówię że przecież zrezygnowałem... Scandagra wycofała się z umowy (słownej co prawda) już w trakcie realizacji. Niezłe dzbany.

Opublikowano
26 minut temu, Aganesst napisał:

żeby było lepiej to dzwoni do mnie kierowca dziś, że w poniedziałek będzie. Ja mówię że przecież zrezygnowałem... Scandagra wycofała się z umowy (słownej co prawda) już w trakcie realizacji. Niezłe dzbany.

Bierz i rozładuj, powiedz że kupisz po umówionej cenie a jak nie to wystaw im rachunek za rozładunek , pilnowanie towaru i załadunek. Skromne 100 zł/tona 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Obecna cena nic niema wspólnego z tym co bedzie póżniej , teraz kto ma pszenice , znikomy %

Edytowane przez miwigos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v