Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z drugiego linku w ddolarach to ten sam kurs co w moim drugim linku.

Ale ten w euro to jakiś dziwny bo w tłumaczeniu mocznik amonowy i azotan amonu.

Takie pomieszanie z poplątaniem i mocznik i saletra. Może to rsm?

Opublikowano

No właśnie nie. Około 200zł różnicy

270 euro to by tak na rsm pasowało.

Opublikowano

Nie przesadzaj. Wicherek i v11 by na dwa sezony łyknęli.

Ja bym zamiótł statek i do emerytury zapas bym miał🤭

Opublikowano
pawelek98 napisał:

10 minut temu, robi57362 napisał:

....przy calym statku

no to dołóż po 100 euro na logistkę, no to około 1600 się zakręci

5 minut temu, tommy66692 napisał:

Ale niektórzy myślą że po tyle dostaną na wschodzie kraju, już miałem jednego takiego klienta co mówił że po tyle 2 auta weźmie bo inaczej będzie bez nawozu siał, ale co mi ma zależeć na tym żeby on nawóz siał na swoje pole?

tyle to barter Białorusinom pewnie płaci plus te 100Euro na logistykę

przypominam że w Grodnie jest fabryka nawozów azotowych wielkości Puław

a te Grodno to 80 km od Białegostoku, kwestia cen i przeliczników

jak po tyle ci wychidzi to kupuj, a ja będę twoim pierwszym klientem po te 1600 zl

jan88 napisał:

4 godziny temu, robi57362 napisał:

....przy calym statku

no to akurat na agrofoto by sie wszyscy zaopatrzyli 

tu o byle go..o wielka spina to co tu mówić o wspólny kupnie nawozu ,zaraz by bylo czemu on wziol 5 t i ma taka sama cene jak ja wziolem 50 t

• Haha 1
Opublikowano

Niektórzy wszędzie widzą problem. I bardziej chodzi o to żeby nie dać komuś taniej kupić niż samemu zakupić taniej. Będę brał auto korn kali lub soli i zostaję mi wolnych parę ton. Pytałem się znajomego czy nie chce odkupić albo od razu faktury na siebie wziąć chociaż jest ryczaltowcem. No ale jak chce fakturę to wystawili by mam dwie. A sam mnie najpierw zapytał po ile kupuje nawozy bo jemu sól chcą sprzedać za 2350 brutto przy 4 tonach a Korn kali za 1950. Powiedziałem że może ze mną wziac na spole  i będzie miał sól poniżej 2000 zł brutto  a Korn kali ponizej 1700 zł. Stwierdził po dwóch dniach  że jego ziemia potrzebuje innych nawozów i nie będzie ze mną brał. Nie wiem w sumie jakie on chce inne nawozy patasowe wziąć jak nie wie nawet jakie parametry ma Korn kali. Ja tak czy tak kupię auto by wychodzi korzystnie.  Ale jak nie chce parę stówek zaoszczędzic to nie zmusisz 

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano

I robi się normalna cenaz vat I transportem jak np w agrolok.

W kwestii wróżb - myślicie że w perspektywie kolejnego sezony cena mocznika może spaść znacząco poniżej 1800 czy to co dziś jest już wieloletnim minimum?

Miewam takie rozterki i czasem zastanawiam się czy nie warto zrobić zapasu?

Opublikowano

Nie wiem, głośno myślę. Przed wojną było łatwiej .

Mam na uwadze rozwijający się konflikt Iran Izrael Pakistan itd...

Brak perspektyw na zakończenie wojny na wschodzie...

Opublikowano

Na wojne juz nikt nie patrzy , nkogo nie wzruszają zdjęcia jak bomby spadaja na upaine

Opublikowano

Taką wojną straszą .

Sahel to tykająca bomba. Wielka wojna wisi w powietrzu, a Putin zaciera ręce. Eksperci: Europa ucierpi jako pierwsza

W regionie Sahelu w północnej Afryce szykuje się kolejny poważny konflikt zbrojny. Islamiści i uzbrojone bojówki szturmują miejscowości i wprowadzają chaos wśród ludności. Putin widzi w tym szansę na wzmocnienie swoich wpływów i podkopanie pozycji Zachodu. Jeżeli w Sahelu dojdzie do wielkiej wojny, jako pierwsza konsekwencje odczuje Europa.

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Na wojne juz nikt nie patrzy , nkogo nie wzruszają zdjęcia jak bomby spadaja na upaine

A czy kogoś wzruszają spadające bomby żydów na kobiety i dzieci w Palestynie ? A w tym ludobojstwie żydzi zabili więcej cywilów przez kilka miesiecy niż putek przez dwa lata 

• Like 12
Opublikowano
3 minuty temu, Damianek20 napisał:

A czy kogoś wzruszają spadające bomby żydów na kobiety i dzieci w Palestynie ? A w tym ludobojstwie żydzi zabili więcej cywilów przez kilka miesiecy niż putek przez dwa lata 

pomiędzy 30 tyś a 300 tyś jest chyba różnica?

Opublikowano
4 godziny temu, robi57362 napisał:

jak po tyle ci wychidzi to kupuj, a ja będę twoim pierwszym klientem po te 1600 zl

tu o byle go..o wielka spina to co tu mówić o wspólny kupnie nawozu ,zaraz by bylo czemu on wziol 5 t i ma taka sama cene jak ja wziolem 50 t

Po 1600 to kupuje dystrybutor, punkty handlowe i finalnie robi się 1800 

Byś chciał żeby wszyscy za darmo towar oddawali 

• Like 1
Opublikowano

Dystrybutorzy mają problem ze sprzedażą nawozów w całej Europie bo rolnik nie ma kasy , u nas reszta dopłat najwcześniej w maju , kredyty 2 % też nie wiadomo kiedy uruchomią także jeżeli teraz nią sprzedadzą i to będą musieli magazynować do następnego sezonu 

Opublikowano
12 minut temu, bizon1 napisał:

Dystrybutorzy mają problem ze sprzedażą nawozów w całej Europie bo rolnik nie ma kasy , u nas reszta dopłat najwcześniej w maju , kredyty 2 % też nie wiadomo kiedy uruchomią także jeżeli teraz nią sprzedadzą i to będą musieli magazynować do następnego sezonu 

Tak napewno rolnik nie kupuje bo niema kasy 😅😅😅 a po 4 tys to miał. 

Nie kupuje bo liczy na spadki, a nie ze niema kasy 🤦‍♂️

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Sa tacy co maja i tacy co nie mają i tacy co nigdy nie mieli praktycznie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v