Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 5.08.2024 o 22:28, witejus napisał:

Przesadzasz, np taka Spurkowa żyje bez jaj, bez mleka i bez świńskiej d*py.

no i patrz jak jej pracuje nie dozywiony umysł )))

sokolów spadek znowu o 10 gr. cena spadła już ponizej 9 zł na 8,95

a kolegach z powiatu gnieznieńskiego nawet nie wspomne  cena 7,25 za E

Opublikowano

Jak nie asf-em to ceną dobijają, no i gdzie jest ta cudowna koalicja rządząca przecież jak tak dalej pójdzie to za ich rządów będzie pogłowie z 5 mln kompletnie nic nie robią a już pieniędzy z deminimis brak , dobijając nas wykończą do reszty producentów zbóż...

Opublikowano

Mało żeście się  za pisu nachapli ?? 

kuzyn ma świnie to mówił że już mu się przykrzy składać wniosków w ARIMR  za rządów pisu  [ teraz trochę za rządów uśmiechniętych odpoczął ] ,  jak nie straty wojenne to dopłata do prosiąt i tak w kółko co tydzień  z wnioskiem albo poprawką  w ARIMR   ,  o dobrostanach  już nawet mi się pisać nie chce co mi naopowiadał  , dopłata do lochy do każdego centymetra posadzki  powyżej  normy  ,  dopłata do tego że na słomie , do cyklu zamkniętego , do tucznika to samo  , ekoschemat mieszanie gnoju , gnojówka . Mało tego zwrot kosztów za bioasekuracje  ostatnio tu czytałem , zwrot za widły , taczki gumofilce   , ogrodzenia , myjki  , magazyny na słome  , płyty na obornik , rozrzutniki itd.  a tu ciągle becz  wciąż mało i mało . Przy tych przywilejach to tucznik powinien kosztować symboliczną złotówkę 

Opublikowano
14 minut temu, Stach123 napisał:

kuzyn ma świnie to mówił że już mu się przykrzy składać wniosków w ARIMR  za rządów pisu  [ teraz trochę za rządów uśmiechniętych odpoczął ] ,  jak nie straty wojenne to dopłata do prosiąt i tak w kółko co tydzień  z wnioskiem albo poprawką  w ARIMR   ,  o dobrostanach  już nawet mi się pisać nie chce co mi naopowiadał  , dopłata do lochy do każdego centymetra posadzki  powyżej  normy  ,  dopłata do tego że na słomie , do cyklu zamkniętego , do tucznika to samo  , ekoschemat mieszanie gnoju , gnojówka . Mało tego zwrot kosztów za bioasekuracje  ostatnio tu czytałem , zwrot za widły , taczki gumofilce   , ogrodzenia , myjki  , magazyny na słome  , płyty na obornik , rozrzutniki itd.  a tu ciągle becz  wciąż mało i mało . Przy tych przywilejach to tucznik powinien kosztować symboliczną złotówkę 

Skoro tak pięknie wygląda hodowla świń to ciekawe czemu tylu rolników z niej zrezygnowało i w przeciągu ostatnich lat ilość świń w Polsce zmniejszyła się trzykrotnie. Skoro to darmowy pieniądz i do wszystkiego dopłacają.

Opublikowano
19 minut temu, Stach123 napisał:

Więc kupuj loszki na maciory i do dzieła chłopie tak jak cię dziadki uczyli "za symboliczną zł"

Opublikowano
9 minut temu, Stach123 napisał:

pewnie się na tyle dorobili że pier... lą robotę , tak mi się wydaje . Rozumie dopłacić pracownikowi do kursu jakiegoś i np . do ubrania roboczego , a nie q,,wa do wszystkiego  

To ty już się dorobiłes rozumiem?

Czy nie chcesz tych,, darmowych,,, pieniędzy?

Opublikowano

dzisiaj pewnie za loszkę trzeba dać tyle co za krowę albo lepiej , bo świadectwo , dobrostan ,  wat  kolczyk  dowózka itd .  mało tego żeby ją zarejestrować to  dopiero  się zabawa zaczyna 

Opublikowano
5 minut temu, Stach123 napisał:

dzisiaj pewnie za loszkę trzeba dać tyle co za krowę albo lepiej , bo świadectwo , dobrostan ,  wat  kolczyk  dowózka itd .  mało tego żeby ją zarejestrować to  dopiero  się zabawa zaczyna 

Co to na ciebie,ale jak to powiedziałeś później będziesz już żył tylko z dopłat jak pączek w maśle...

Opublikowano
11 minut temu, Stach123 napisał:

widać że pojęcia masz mało i rozumowanie 10 latka, albo naoglądałeś się w telewizji jak to świniarze nie mają dobrze.

Nikt ci nie broni samemu zacząć hodowli i zbierać te kokosy za darmo.

Opublikowano
41 minut temu, Stach123 napisał:

weż cwaniaku kasę na rozwój i dostaniesz loszki za darmo

a potem już tylko uszyj sobie jak krecik z bajki spodnie z wielkimi kieszeniami żeby te pieniądze upychać

Opublikowano
2 godziny temu, Stach123 napisał:

żeś wpierdolił kij w mrowisko, ale ja jeszcze drugi włożę i powiem że decyzja środowiskowa do mnie przyszła, grudzień-styczeń zaczynamy budowę, taka bida w tych świniach 

• Like 2
Opublikowano

jeszcze mi się przypomniało to QAFP? i zaś dodatkowe dopłaty  q..wa ma...  ,  a zwyczajna ponad 40 zł.  Dalej beczcie że mało płacą  i wnioskujcie o zatwierdzenie zwrotów  za kalesony na bioasekuracje asf  

Opublikowano
10 godzin temu, Stach123 napisał:

pewnie się na tyle dorobili że pier... lą robotę , tak mi się wydaje . Rozumie dopłacić pracownikowi do kursu jakiegoś i np . do ubrania roboczego , a nie q,,wa do wszystkiego  

Raczej hodowle towarowe nastawione na zysk w dobrostan nie pójdą,co do ceny loszek zwykła pbz 1300 zł z dostawą chętnych brak, za PiS -u stan 9,3 mln sztuk, obecnie 8,5 mln szt,po ostatnich wydarzeniach we Wielkopolsce podejrzewam że zejdzie poniżej 8 mln, kolega się buja już że setka prosiąt, warchlaków chętnych brak pogranicze stref 

8 godzin temu, simpleNICKpl napisał:

żeś wpierdolił kij w mrowisko, ale ja jeszcze drugi włożę i powiem że decyzja środowiskowa do mnie przyszła, grudzień-styczeń zaczynamy budowę, taka bida w tych świniach 

Parę razy przymkną z powodu strefy, sprzedaż po 5 zł na zywo i po  Tobie, oficjalnie jest cisza ale prawdopodobnie się wirus zmutował i nie daje już typowych objawów dlatego między innymi rozwleczone obecnie po Wielkopolsce, zaczęło się od fermy z 700 lochami gdzie nie było w praktyce żadnych objawów klinicznych występowania wirusa a wyniki wyszły dodatnie i to tylko i 2 loch które padły 

Opublikowano
8 godzin temu, simpleNICKpl napisał:

szybko po środowiskowej, pozwoleń na budowę u Was nie potrzeba ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v