Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

jak robi u ciebie to musi być taniej , bo to ty zapierdalasz , a masarz pije kawę 

jedni piszą o usłudzę zawozi świnie i wraca z wyrobami , a WS jak zwykle swoje teorie , chłopie jak mu wody nagrzejesz , uwędzisz i posprzątasz po nim to proste że świnie opierdoli za 1,5 godz. z kawą , bo pewnie jeszcze zostawisz pół mięsa w zamrażalkę , flaków pewnie też nie czyści bo po co jak ci każe kupić 

Opublikowano
3 godziny temu, Stach123 napisał:

jak robi u ciebie to musi być taniej , bo to ty zapierdalasz , a masarz pije kawę 

jedni piszą o usłudzę zawozi świnie i wraca z wyrobami , a WS jak zwykle swoje teorie , chłopie jak mu wody nagrzejesz , uwędzisz i posprzątasz po nim to proste że świnie opierdoli za 1,5 godz. z kawą , bo pewnie jeszcze zostawisz pół mięsa w zamrażalkę , flaków pewnie też nie czyści bo po co jak ci każe kupić 

Z usługą jeśli zawozisz to też  250 zł łącznie z wędzeniem, flaki, przyprawy wszystko rzeźnika tutaj cena może też zależeć ile razy w roku  bije u danego klienta u mnie np min 10 razy, który rzeźnik będzie czyścił flaki  że świń które żyły ok 5 mies, wiesz w ogóle o czym piszesz, przecież takie flaki w praktyce do niczego się nie nadają , ostatni rzeźnik który czyścił flaki to było coś koło 2000 r😃

Opublikowano
5 minut temu, ws71 napisał:

Z usługą jeśli zawozisz to też  250 zł łącznie z wędzeniem, flaki, przyprawy wszystko rzeźnika tutaj cena może też zależeć ile razy w roku  bije u danego klienta u mnie np min 10 razy, który rzeźnik będzie czyścił flaki  że świń które żyły ok 5 mies, wiesz w ogóle o czym piszesz, przecież takie flaki w praktyce do niczego się nie nadają , ostatni rzeźnik który czyścił flaki to było coś koło 2000 r😃

Z przyprawami i flakami za zrobienie wyrobu 250 zł. Czapka z głowy  dla ciebie i rzeźnika, jeszcze  z ciekawości chętnie bym spróbował tego wyrobu... Apropo dzisiejszej dużej giełdy czuje obniżkę obym się mylił...

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ws71 napisał:

Jakim sprzętem u was tam pracują, u nas był zawodnik co dziennie zabijał 2 i kolejne 2 przerabiał, ubój i wyrobienie tylko polskiej zajmowało mu 3 godziny(  120 kg tucznik) łącznie z kawą , obecny  rano bije rozbiera , później przerabia  zabita z poprzedniego dnia

Bo robi manufakturę. Myślałem, że pytanie było o jedną świnie. Przyjeżdża fachman na gosp, zabija i na drugi dzień przerabia.

U mnie w łódzkim cenią koło 400 za tucznika i nic mnie nie interesuje. Wedzarke nawet swoją przywozi.

Edytowane przez Grzesiu90209
Opublikowano
1 godzinę temu, Ogrodnik3768 napisał:

Wiem że jako chodowcy chcielibyśmy podwyżkę ale dziś jej na pewno nie będzie ,oby tylko nie było obniżki a wszystko  na nią wskazuje,poczekajmy ze spokojem.

nie ma co popadać w paranoje. Była nadzieja na podwyżkę bo w piątek było +9 na małej, we wtorek skorygowali to ale i tak suma sumarum wyszło +2. Do tego komplet sprzedanych świń, wyższy kurs euro, Euro u sąsiada- dużo przyjezdnych z których każdy coś musi zjeść.   Na dużej giełdzie wciąż rozpiętość 2,2-2,25, co tydzień coraz mniej świń, nie pokrywa w pełni zapotrzebowania zakładów.  Do tego teraz i jeszcze przez ponad miesiąc schodzą i schodzić będą tuczniki z najdroższych warchlaków po 530-550zł. To wszystko przemawia że raczej powinno być do góry, ewentualnie bez zmian. 

A co przemawia za obniżkami poza widzimisie ? 

Opublikowano
2 godziny temu, Ogrodnik3768 napisał:

Z przyprawami i flakami za zrobienie wyrobu 250 zł. Czapka z głowy  dla ciebie i rzeźnika, jeszcze  z ciekawości chętnie bym spróbował tego wyrobu... Apropo dzisiejszej dużej giełdy czuje obniżkę obym się mylił...

Trochę wyraziłem się mało precyzyjne w kwestii wyrobów w cenę wchodzi ,polska , pasztetowa, czarny,kaszanka we flaku w przypadku dolo,enia mięsa wołowego , drobiowego i wzrostu gatunków o parówki, żywiecka, krakowska,szynkowa cena odpowiednio wzrasta do 350 zl

Opublikowano
7 minut temu, Ulanek napisał:

nie ma co popadać w paranoje. Była nadzieja na podwyżkę bo w piątek było +9 na małej, we wtorek skorygowali to ale i tak suma sumarum wyszło +2. Do tego komplet sprzedanych świń, wyższy kurs euro, Euro u sąsiada- dużo przyjezdnych z których każdy coś musi zjeść.   Na dużej giełdzie wciąż rozpiętość 2,2-2,25, co tydzień coraz mniej świń, nie pokrywa w pełni zapotrzebowania zakładów.  Do tego teraz i jeszcze przez ponad miesiąc schodzą i schodzić będą tuczniki z najdroższych warchlaków po 530-550zł. To wszystko przemawia że raczej powinno być do góry, ewentualnie bez zmian. 

A co przemawia za obniżkami poza widzimisie ? 

Wystarczy że Chiny zrobią to co unia im zrobiła i wtedy mamy wieprzowinę z Hiszpanii...

• Like 2
Opublikowano

Wracając do tematu zabijania,, istnieje w ogóle jakakolwiek firma która bierze świnie pourazowe? Wiadomo jak to w kojcach, raz na ruski rok jakąś nogę złamie, a że to rośnie i nic mu nie jest to co z tym zrobić? Zabić i wyrzucić ekhem zutylizować szkoda, bo to normalna świnia i rośnie elegancko,a na rzeźnika nie mam nawet czasu,ani nikogo w okolicy kto by się podjął.

Opublikowano
Grzesiu90209 napisał:

Czyli do jednej nie przyjdzie za takie pieniądze, a to zmienia postać rzeczy bo nie każdy po 2 czy 3 na raz bije.

on nigdzie nie jeździ, ludzie mu przywożą świnie i obrabia dwie dzienne. u nas nie ma wogole czegoś takiego, że ktoś do domu przyjeżdża

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v