Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Asf jest taki ze  Pani wet . która kontrolowała umilała zycie rolnikom zamykała siedziby stada dziś stawia chlewnie docelowo 6 tysięcy

Edytowane przez kiko8
  • Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, bandzior11 napisał:

Za tydzień giełda w górę. Dziś od 2.20-2.25 dlatego zakłady jadą z cenami w dół żeby rolnika wystraszyć idą w dół to trza sprzedać 🤑

obyś miał racje

Opublikowano

Tak to już jest w naszej branży, jak ja mam coś jechać na usługę zrobić, to czekaj za pieniędzmi. Jak np okoliczny mechanik który kasuje wszystkich jak leci a jeszcze za prasowanie w żniwa nie zdążył uregulować, ale co tam, powie że zapomniał. Ale jak ktoś do mnie ma przyjść to najpierw zaliczka. Przyszli robić u mnie dach to po dwóch dniach 10 tyś zaliczki, bo oni mają zusy i inne. 

• Like 3
Opublikowano
Adrian10250 napisał:

4 godziny temu, simpleNICKpl napisał:

z soboty, 450szt 132kg 7.6 na żywo

Kto tak placi? chyba tylko jedrzejewska

pewna firma z Łomży

handluje z nimi od ponad roku i płatność zawsze na czas

tak jeszcze w ramach ciekawostki, ktoś kiedyś zarzucał mi że 2.6 na 1kg przyrostu jest niemożliwe do osiągnięcia, na tych przy 2.2% upadków wyszło 2.52kg na 1kg przyrostu. 105 dni waga startowa 26.5

Opublikowano
44 minuty temu, simpleNICKpl napisał:

pewna firma z Łomży

tak jeszcze w ramach ciekawostki, ktoś kiedyś zarzucał mi że 2.6 na 1kg przyrostu jest niemożliwe do osiągnięcia, na tych przy 2.2% upadków wyszło 2.52kg na 1kg przyrostu. 105 dni waga startowa 26.5

Zależy ile energii w kg paszy także rasa świń, temperatura w chlewni 

Opublikowano
50 minut temu, simpleNICKpl napisał:

pewna firma z Łomży

Pewnie taki zarzucał, co ostatnie świnie hodował 20 lat temu. 

Opublikowano
29 minut temu, Skowron16 napisał:

dziś telefon że we wtorek kontrola z bioasekuracji  ale pani dała sie przekonać żeby była w następnym tygodniu. Powiat Aleksandrów Kujawski

A czego się boisz już byś miał po 😁

U mnie też byli i spoko. Tylko upomnienie za brak terminowości w przemieszczeniach 

Opublikowano
2 godziny temu, bandzior11 napisał:

A czego się boisz już byś miał po 😁

U mnie też byli i spoko. Tylko upomnienie za brak terminowości w przemieszczeniach 

U nas 200 zł takie niedopatrzenie jest wyceniane 

Opublikowano
Dnia 3.05.2024 o 16:39, krilan06 napisał:

Tak to już jest w naszej branży, jak ja mam coś jechać na usługę zrobić, to czekaj za pieniędzmi. Jak np okoliczny mechanik który kasuje wszystkich jak leci a jeszcze za prasowanie w żniwa nie zdążył uregulować, ale co tam, powie że zapomniał. Ale jak ktoś do mnie ma przyjść to najpierw zaliczka. Przyszli robić u mnie dach to po dwóch dniach 10 tyś zaliczki, bo oni mają zusy i inne. 

Mają zusy, jdg i 18k przychodu na rok i takie mają zusy podatku zero

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v