Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Z początku była mowa 35 tona

Dogadałem 180 za pronarke roczny/dwuletni z pryzmy 

Zajechałem na wagę, a na pronarce prawie 9t 🙆 

W zeszłym tygodniu rozwoziłem to masełko 

Ścielą szuwarem po rotorze. 

Od jednego brałem, sąsiad przyszedł, a tam pryzma 50x50.

Zobaczymy jak z chwastami, ale po szuwarze chyba nie powinno być. Bardziej po lichej słomie można narobić bigosu na polu

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Z początku była mowa 35 tona

Dogadałem 180 za pronarke roczny/dwuletni z pryzmy 

Zajechałem na wagę, a na pronarce prawie 9t 🙆 

W zeszłym tygodniu rozwoziłem to masełko 

Ścielą szuwarem po rotorze. 

Od jednego brałem, sąsiad przyszedł, a tam pryzma 50x50.

Zobaczymy jak z chwastami, ale po szuwarze chyba nie powinno być. Bardziej po lichej słomie można narobić bigosu na polu

no szuwar w polu zniszczyć to czym? 

Opublikowano

Chłop zaczyna z mlekiem od grudnia od zera i mówi, że prosto do Piątnicy 

3 lata temu się zapisał 

Nie wiem czy nie ściemnia, bo lubi pożartować, ale się okaże.

Ziemi mało ma także będzie dobry klient nie stękający 😉

Opublikowano

Kolneński 

Byłem w sklepie firmowym w Piątnicy, za grosze można kupić produkty z błędnymi etykietami i różne takie odrzuty.

A ludzi masa. 

Serki homogenizowane, wiejskie po 60gr. 

I to ponoć codziennie 

Sporo towaru 

Opublikowano

Chyba nie z błędna etykieta tylko końcówki produkcji, wymieszane smaki itp. Produkty pełnowartościowe. Potwierdzam co dzień kolejka. Choć dla zobaczenia samej kolejki zachęcam się przejechać robi wrażenie. 

Opublikowano

Takie też. Ale na jogurtach pitnych np. były nalepki na etykietach oryginalnych

Były też w innych językach, albo termin ważności 2 dniowy. 

Jak ktoś ma blisko to super sprawa.

W sklepach nieraz końcówka terminu, a cena normalna... A tu 60gr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v