Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kto jest w stanie dać więcej ten kupuje. Tu nie ma co się obrażać.

Do mnie po sąsiedzku przyszedł chłop czy nie chcę kupić po tyle i tyle. Pasowało, Kasa, umowa i jest. 

A sąsiad z drugiej strony z mordą przyjechał czego mu się pcham. Na 3.5ha targował się o 7 tys i nie kupił. Sprawa wręcz groszowa 

Teraz qtas mi miedzę wygryza, się mści 😉

• Like 2
Opublikowano
18 minut temu, robert1226 napisał:

Ty się uspokuj dobrze zapracowany 123 napisał bo to że kupił to kupił,  ale  ze z sasiadem sie porzarł to zaraz na forum się pochwalić przyleciał .

Dla mnie mogą się nawzajem powystrzelać. Gówno mnie to obchodzi. Dziś kupił jeden, następnym razem kupi drugi, ale chyba moja wypowiedź ciebie przerosła, bo chodziło mi o podkładanie świń. Miło by ci było, żeby sąsiad za jakąś dzierżawę wytruł by Tobie całe stado? Wątpię 😛

• Haha 1
Opublikowano

Właśnie o to chodzi... Po co podsuwać komuś jakieś głupie pomysły typu złota kolba. Wiadomo jaki idiota to czyta? To jeszcze bardziej ludzie się chwalą takimi rzeczami w internecie. Kiedyś to co najwyżej jeden drugiemu dał w pysk i po krzyku. Teraz to w łyżce wody utopi z byle gówno. Nie rozumiem jednego... Na prawdę daje wam przyjemność cierpienie zwierząt? No tak... To nie ważne, ważne aby sąsiad zlikwidował gospodarstwo, wtedy swój cel uważacie za osiągnięty 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Marcin133 napisał:

No pisałem że Podlasie to inny świat z cena  to kilka osób zdziwionych było 😁

Czarek ale to w dzierżawie czy sąsiadowi wyrwałeś?

Działka z wolnego rynku dzierżawca nie chciał kupować bo tylko kilkanaście ma krów jak pisałem wcześniej chętnych było co najmniej czterech 

1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Ty się uspokuj dobrze zapracowany 123 napisał bo to że kupił to kupił,  ale  ze z sasiadem sie porzarł to zaraz na forum się pochwalić przyleciał .

Ja się nie żarlem i nawet nie mam mu za złe że dzielnie podbijał takie miał prawo. 

2 godziny temu, zapracowany123 napisał:

taki Czareczek podkupił pole sąsiadowi a później się dziwią że w kukurydzy złote kolby albo szkło a trawie

Jak podkupić mogłem? Jak ogłoszenie wisiało na olx kilka dni i było ogólno dostępne każdy kupować chciał tylko nikt kasy nie wykladał nawet na głupią zaliczkę ja jak się o tym dowiedziałem to było kupione w 15minut. 

Edytowane przez czareczek85
  • Like 1
Opublikowano
59 minut temu, vodz napisał:

Z sąsiadem lepiej dobrze żyć, ale nie zawsze tak się da. Jak się było małym to o takich kosach się nawet nie myślało

Jeździłem na swoją działkę przez sąsiada pole w miejscu gdzie jest nieużytek, pole które kiedyś było jego a potem sprzedał i dzierżawił od kupca. Zobaczył że jeżdżę to ten nieużytek nagle zrekultywował i zasiał żebym nie jeździł. A w innym miejscu jeździł przez moją działkę. To jak z takim dobrze żyć? To już tej dzierżawy nie ma, a mam ją ja i przez moje już też nie jeździ. Z tym polem to w ogóle grubsza historia bo nigdy nie powinien go mieć. Mimo że w poprzednich pokoleniach były historie że skorzystała jego rodzina a straciła moja to do tej sytuacji nie obwiniałem go bo to nie on zrobił, ale widać dobrze żyć ze mną nie chciał. No nic na siłę, nie to nie.

Opublikowano
45 minut temu, czareczek85 napisał:

Jak podkupić mogłem? Jak ogłoszenie wisiało na olx kilka dni i było ogólno dostępne każdy kupować chciał tylko nikt kasy nie wykladał nawet na głupią zaliczkę ja jak się o tym dowiedziałem to było kupione w 15minut. 

Najgorsze to kupce gołod...

Jest wolny rynek, to samo dzierżawy na gębę 

Klient ten co ma pieniądze 

W handlu nie ma gniewu i kolegów 

10 minut temu, krzychu121 napisał:

To w 15 minut tak dzielnie podbijal? 

Nieraz Jak się dopa pali to i kredyt przez ten czas ogarnie

• Haha 1
Opublikowano
czareczek85 napisał:

taki Czareczek podkupił pole sąsiadowi a później się dziwią że w kukurydzy złote kolby albo szkło a trawie Jak podkupić mogłem? Jak ogłoszenie wisiało na olx kilka dni i było ogólno dostępne każdy kupować chciał tylko nikt kasy nie wykladał nawet na głupią zaliczkę ja jak się o tym dowiedziałem to było kupione w 15minut.

najpierw napisałeś tak że wynikało że pod kupiles

Opublikowano
38 minut temu, Karol6130 napisał:

Jest wolny rynek, to samo dzierżawy na gębę 

Klient ten co ma pieniądze 

W handlu nie ma gniewu i kolegów 

Nieraz Jak się dopa pali to i kredyt przez ten czas ogarnie

W 15 minut to chyba w prowidencje 

Opublikowano
karol091193 napisał:

40 minut temu, zapracowany123 napisał:

taki Czareczek podkupił pole sąsiadowi ...

Weź błaźnie skasuj ten komentarz

Sami sobie świnie podkładacie takim pisaniem. To samo różnego rodzaju portale rolnicze. Po co wspominać coś na taki temat? Żeby jeszcze więcej tego było?  Stać go? Bardzo dobrze. Niech kupuje. Ja jego kredytów spłacać nie będę. Gigantomanii też nie mam, a zazdrościć komuś pracy też nie muszę. Lepiej zazdrość takiemu co nic nie robi i żyje jak pączek w maśle niż taki co ma ręce po łokcie uje*ane

sam jesteś błazen myślisz że jak nikt o tym nie będzie mówił to ludzie zapomną i nie będzie takich przypadków miałeś coś takiego w kukurydzy bo ja miałem i to jest poprostu zawiść

Opublikowano

Pany Piątnica znów przyjmuje nowych dostawców. Przyznawać się kto zapisany jest na liście oczekujących . Dwóch znajomych już na wypowiedzeniu z mlekpolu od 1 stycznia Piątnica . Ja jeszcze muszę trochę poczekać . 

Mleko przerzutowe drogie to nowi dostawcy potrzebni 😁😁😁

Opublikowano
1 godzinę temu, zapracowany123 napisał:

sam jesteś błazen myślisz że jak nikt o tym nie będzie mówił to ludzie zapomną i nie będzie takich przypadków miałeś coś takiego w kukurydzy bo ja miałem i to jest poprostu zawiść

Ograniczać podsuwanie takich pomysłów. Nigdy tego nie wyeliminuje aż ale nie dawaj pożywki sąsiadom bo tak jak w twoim przypadku może paść właśnie na Ciebie.  

Nie miałem i nie ma się z czego cieszyć, bo po ostatnich incydentach w gminie to śmiem twierdzić, że gdyby ten facet miał zwierzęta, to te stado by likwidował albo ktoś mu by przy tym pomógł. Już od żniw chyba 3 razy złapał ostre przedmioty. Opony raczej do wyrzucenia niż łatania. Jak rzucił hasło ,,wysokiej nagrody" to chyba już jest grubo. Tylko, że w jego przypadku to ,,kij ma dwa końce" 

Opublikowano
23 minuty temu, greg1985 napisał:

Pany Piątnica znów przyjmuje nowych dostawców. Przyznawać się kto zapisany jest na liście oczekujących . Dwóch znajomych już na wypowiedzeniu z mlekpolu od 1 stycznia Piątnica . Ja jeszcze muszę trochę poczekać . 

Z jakich okolic znajomi i ile miesięcznie oddają?

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

👍 

Miałem przygodę 2 razy z takimi co dawali więcej, ale finalnie nie chcieli dać i wrócił 

4.5ha w sąsiedniej gminie ugadane, ale ten mu daje więcej. Mówię jak daje to sprzedawaj. Wrócił po kilku dniach i mówi, że coś tamten kręci 🤪 i wziąłem jak było ugadane. 

Raz dałem zadatek, chłop po wypis, a tam hipoteka z prokuratury na 45 tys 🙆 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, mr1997 napisał:

Z jakich okolic znajomi i ile miesięcznie oddają?

Grajewo Łomża. Jeden ma ok 5 tys na odbiór a drugi ok 3 tys . 

Wiem jedno w zeszłym roku byli już o krok od przejścia ale Piątnica zamknęła furtkę i kazała czekać cierpliwie na 

Opublikowano
48 minut temu, greg1985 napisał:

Oni cały czas przyjmują co jakiś czas. Byłem nie  dawno  😄 kazali czekać. Jak będzie wszystko pasowało to wezmą a jak nie to ktoś inny będzie szczęśliwy. 
Największe szanse mają ci co są po trasie i brakuje mleka.  A tak to można se pomarzyć. Chyba że będą potrzebowali dużej ilości i wezmą np całą cysternę. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v