Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Supersebusiek napisał:

Dostawcy Piątnicy !!! U kolegi doił zootechnik krowy i mówił , że dostaliście 60 groszy premii na kukurydze . Bujda czy prawda przyznawać się .

No chyba kogoś popieprzyło że mają 2.70 za mleko i jeszcze 60gr premii do tego. 

Opublikowano
33 minuty temu, kampl napisał:

No chyba kogoś popieprzyło że mają 2.70 za mleko i jeszcze 60gr premii do tego. 

Mieli -10 groszy a teraz premie kukurydzy i nie 2.7 tylko wychodzi przy średnich parametrach ok 2.8-2.9 netto . Z premia niektórzy 3.4 siekna netto ...

Przed chwilą, Akardin napisał:

Mieli -10 groszy a teraz premie kukurydzy i nie 2.7 tylko wychodzi przy średnich parametrach ok 2.8-2.9 netto . Z premia niektórzy 3.4 siekna netto ...

Ta premia podobno jest za ten przerzut co pisałem wcześniej więc k**wa normalnie jaja....

Opublikowano
18 minut temu, Akardin napisał:

Ta premia podobno jest za ten przerzut co pisałem wcześniej więc k**wa normalnie jaja....

Ty lecz się na nogi bo na głowę za późno. Kim ty jesteś że takie bajki piszesz

• Haha 1
Opublikowano
Supersebusiek napisał:

Dostawcy Piątnicy !!! U kolegi doił zootechnik krowy i mówił , że dostaliście 60 groszy premii na kukurydze . Bujda czy prawda przyznawać się .

Nie wiem czemu ten zootechnik tak nam umniejszył.....mi to 1zł premii dali 😄

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
12 godzin temu, Supersebusiek napisał:

Kurczaki dobrze kolega ma 😃 u nas zootechnik nie doi krów,tylko próby pobiera😔😂 a co do premii to w necie o tym słyszałem ale czy to prawda to w sumie mało mnie to interesuje bo mnie nie dotyczy 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

kurła jak ja bym dostał 60 gr premii na kukurydzę to za usługę mógłbym płacić 1500 zł a za hektar kukurydzy pedrusiowi po 10 tys niechby miał chłopak  😂😂

Sknerusie mały choćby i 1.6 Ci dali to dalej byś jeździł po wszystkich rynkach szukał gdzie najtańszy lemiesz 5zł tańszy 😁

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Sknerusie mały choćby i 1.6 Ci dali to dalej byś jeździł po wszystkich rynkach szukał gdzie najtańszy lemiesz 5zł tańszy 😁

jakbyś dostał za to kukurydzę 10 tys to może byś wziął usługę to przywiezienia tego gnoju i nie latał sam 10 razy w koło 😂 zaoszczędzając 50 zł na paliwie 

Opublikowano

To żeś  dowalił brać usługę do każdego gówna,  a potem te wozaki już niewiedza ile chcieć za godzinę czy kilometr , bo chłop ma to trzeba go zedrzeć by nie miał by tylko on się napasł .

• Like 2
Opublikowano
48 minut temu, pedro2 napisał:

To wtedy polmlek by musiał zrobić promocje na mleko u gospodarzy 1 l + 1 L gratis 🤣

Opublikowano
47 minut temu, radekz200 napisał:

jakbyś dostał za to kukurydzę 10 tys to może byś wziął usługę to przywiezienia tego gnoju i nie latał sam 10 razy w koło 😂 zaoszczędzając 50 zł na paliwie 

Ale Cię boli ta qq 🙆 d*pa pęka widzę bo wszędzie wypominasz

Widzisz u mnie sprzęt jest od roboty, nie od stania na podwórku 

Za transport ponad 120t gnoju zaoszczędziłem 1900zł 

Nie każdy ma dwie lewe rączki, że do wszystkiego usługę musi nająć 😉

• Like 2
Opublikowano

to się nie bój i rzuć ta gospodarkę. To też tak będziesz miał. Znowu Ty liczysz 850 zł dniówki za cały dzień szarpania się swoim sprzetem, a przy gnoju to przyczepa też dostaje w dupę.Chyba, że masz skorupę. Sprzęt się zużywa a Ty tego nie liczysz. ( tak wiem zaraz napiszesz, że kupiony do roboty a nie stania)

Opublikowano
10 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Sprzęt się zużywa a Ty tego nie liczysz.

jeden trzyma aby stał i wyglądał jako lokata kapitału a drugi kupił żeby robić nim zajeździć by sie zwrócił albo i na nastepny zarobił 

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Ło jeju... Żebyś ty widział jak się targuje aby cielaka drogo sprzedać 🤣 musisz kiedyś ze mną się do niego wieczorem przejechać 🤣🤣🤣 może Ty albo @radekz200 macie z 20-30sztuk byczka na sprzedaż? 🤔 

Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

to się nie bój i rzuć ta gospodarkę. To też tak będziesz miał. Znowu Ty liczysz 850 zł dniówki za cały dzień szarpania się swoim sprzetem, a przy gnoju to przyczepa też dostaje w d*pę.Chyba, że masz skorupę. Sprzęt się zużywa a Ty tego nie liczysz. ( tak wiem zaraz napiszesz, że kupiony do roboty a nie stania)

No masz rację kurcze.

Od dzisiaj stawiam wszystkie maszyny pod dach i będę najmował usługę nawet bele kiszonki do obory wstawić 

Bo szkoda swojego. Jeszcze się zużyje 🙆

Przecież to kupione żeby stało. 

@karol091193 może byś przyjechał poorać pod ozime? 

Szkoda sprzętu 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Ale Cię boli ta qq 🙆 d*pa pęka widzę bo wszędzie wypominasz

Widzisz u mnie sprzęt jest od roboty, nie od stania na podwórku 

Za transport ponad 120t gnoju zaoszczędziłem 1900zł 

Nie każdy ma dwie lewe rączki, że do wszystkiego usługę musi nająć 😉

widzisz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, Ty nazwałeś te 1900 oszczędnością a ja mogę nazwać sknerstwem 😛😛

Opublikowano
6 godzin temu, robert1226 napisał:

To żeś  dowalił brać usługę do każdego gówna,  a potem te wozaki już niewiedza ile chcieć za godzinę czy kilometr , bo chłop ma to trzeba go zedrzeć by nie miał by tylko on się napasł .

Te same kilometry a różnica 700zł

A i dalej stoi zestaw i się zastanawia dlaczego nie ma pieniędzy 

4 godziny temu, konteno napisał:

jeden trzyma aby stał i wyglądał jako lokata kapitału a drugi kupił żeby robić nim zajeździć by sie zwrócił albo i na nastepny zarobił 

Małe pronarki to nie żadne lokaty kapitału 

2 godziny temu, radekz200 napisał:

widzisz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, Ty nazwałeś te 1900 oszczędnością a ja mogę nazwać sknerstwem 😛😛

Jeśli by nawet zostało mu 500 z tych 1900 to pokaż gdzie można tyle zarobić przez dwa dni chodząc do pracy jak się chce

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v